YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


HİCAP PERDELERİ YIRTILDI

"Ekonomide deniz bitti diyerek çalışana yüzde 15'i dayatanlar kıyak emeklilik yasasını jet hızıyla çıkararak hicap perdesini parçaladılar"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, mesleki birlik başkanlarına bir mektup göndererek, kamuoyunda "kıyak emeklilik" olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini sağlamak amacıyla kampanya başlatılmasını önerdi.

Akay, mektupta şunları kaydetti: "Ülkeyi yönetenler memura, işçiye, emekliye 2000 yılı için yüzde 15'lik sefalet artışını dayatmak ve kabul ettirmek için kamu maliyesinin iflas ettiğini, denizin kuruduğunu, ekonominin duvara dayandığını koro halinde ifade etmişlerdir. Bu beyanın sahipleri, 27 Ocak Perşembe günü, gecenin ilerleyen saatlerinde büyük bir vurdumduymazlık, pişkinlik ve yüzsüzlük örneği sergileyerek, kıyak emeklilik yasasını jet hızıyla yürürlüğe sokmak suretiyle siyasetin hicap perdesini paramparça etmişlerdir.

Milyonlarca işsiz ve yoksulun yaşadığı bu ülkenin parlamentosuna seçilmiş vekillerin, gelecek kaygısına kapılmasından daha vahim bir durum olamaz."

HAK-İŞ: VETO ETTİRECEĞİZ

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, milletvekili emeklileri ile üst düzey bürokratlara temsil tazminatı ödenmesini öngören yasanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından veto edilmesi için çalışmalarının süreceğini belirtti.

KIYAK'A SUÇ DUYURUSU

Kapatılan Refah Partisi'nin kurucu Genel Başkanı Avukat Ali Türkmen, yasaya oy veren 182 milletvekili hakkında kamu davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

Hüseyin ÖZAY


Kağıda basmak için tıklayın.

2000'e iyi başladık
1 Ocak'tan itibaren üç yıllık istikrar programının başladığını hatırlatan Maliye Bakanı Sümer Oral, 36 aylık programın ilk ayında başarılı sonuçlara ulaşıldığını söyledi.
KİRALARA SINIR GELİYOR

İstanbul'da simit 150 bin TL
İstanbul'da simit fiyatına yüzde 50 zam geldi. 90 gram simitin satış fiyatı 100 bin liradan 150 bin liraya çıktı. Simitle birlikte çatal ve açmanın fiyatı da 150 bin liraya yükseldi. İstanbul'da 200 gram ekmek ortalama 100 bin liradan satılıyor. Halk Ekmek ise 250 gram ekmeği 50 bin liradan tüketiciye ulaştırıyor.
Elektriğe yüzde 2.1 zam
Elektrik fiyatlarına, bugünden geçerli olmak üzere yüzde 2.1 oranında zam yapıldı. Yeni düzenleme sonrasında enerjinin birim satış fiyatı ticarethane ve resmi dairelerde 46 bin 600 lira, meskenlerde ise 39 bin liraya yükseldi.
Hazine'den nema izahı
Hazine Müsteşarlığı, 2000 yılı Şubat ayında 480-500 trilyon lira arasında nema ödemesi yapılacağının tahmin edildiğini, bu çerçevede 2000 yılında nema ödemelerindeki toplam artışın yüzde 75 civarında olduğu bildirildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...