YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İki mazluma son görev

Hizbullah tarafından kaçırıldıktan sonra 28 Ocak'ta cesetleri bulunan Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile vakıf üyesi Mehmet Şehit Avcı dualarla toprağa verildi.

İSTANBUL- Hizbullah terör örgütü tarafından kaçırılarak öldürülen Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile vakıf üyesi Mehmet Şehit Avcı, binlerce kişinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Yıldırım ve Avcı için dün Eyüpsultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yıldırım ve Avcı'nın aileleri, yakınları, Zehra Vakfı üyeleri, Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular, Mazlumder Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, MGV İstanbul İl Başkanı Bülent Yıldırım, HADEP Meclis Üyesi İshak Tepe ile Yıldırım'ın binlerce seveni katıldı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı öncesinde katılanlara İzzettin Yıldırım'ın hatırasına içinde Cevşen Duası bulunan küçük kitapçıklar dağıtıldı. Bir süre Eyüpsultan camii önündeki meydanda bekletilen cenazeler, kalabalığın artması üzerine musalla taşının bulunduğu cami avlusuna alındı.

'AĞLAMAYIN, ONLAR ŞEHİTTİR'

Yıldırım ve Avcı'nın yakınları tabutların başında dua ederken, bazıları da tabutlara kapanarak gözyaşı döktü. Yıldırım'ın kardeşi Cesim Yıldırım, cenaze başında ağıt yakan yakınlarını, "Ağlamayın, onlar şehittirler. Peygambere komşu olmaya gittiler" diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Cenaze namazı öncesinde ve sonrasında provakasyon yaşanmaması için uyarı yapıldı. Cenaze namazı sonrasında konuşan Zehra Vakfı kurucularından Zekeriya Özbek, "İslam'ı kendi çirkin emellerine âlet etmek isteyenler bundan sonra da olacaktır. Ancak, İslam her zaman mukaddes kalacaktır. Sağlığında insanlara hizmet eden şehitlerimiz, vefatlarıyla da hizmet edeceklerdir. İzzettin Hocamızın yetiştirdiği öğrenciler de bu meşaleyi gelecek nesillere aktaracaktır" dedi. Eyüpsultan mezarlığında toprağa verilen şehitlerin defni sırasında Kur'an-ı Kerim ve Yıldırım'ın vasiyetnamesi okundu. Tören nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

YILMAZ ENSAROĞLU

Katliamda karanlık noktalar var

Cenaze sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Mazlumder Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, şiddetin ve insan öldürmenin insanlık suçu olduğunu yıllarca ifade ettiklerini kaydederek, "Türkiye sadece bir Zehra Vakfı yöneticisini kaybetmedi. Türkiye, gerek bilimsel, gerek sivil toplum örgütlenmesi, gerekse gelecek kuşakların yetiştirilmesi anlamında çok yönlü büyük bir değerini kaybetti" dedi. Yıldırım'a yönelik katliamla ilgili ciddi karanlık noktaların bulunduğunu belirten Ensaroğlu, bunun Hizbullah'ın diğer vahşet olaylarından farklı olduğunu söyledi.

MEHMET KUTLULAR

Ölmeden harekete geçilmeliydi

Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular, yaşama hakkının kutsal olduğunu ifade ederek, "Hiçbir gerekçe ile bu hak gaspedilemez" dedi. Kutlular, Hizbullah'ın işlediği bunca vahşetten yetkililerin nasıl haberdar olmadığını anlamanın mümkün olmadığını kayderek; devletin görevinin, bu olaylar olduktan sonra harekete geçmek değil, olaylar olmadan önce gerekli tedbirleri almak olduğunu söyledi. Olayın aydınlamasını isteyen Kutlular, Hizbullah'ın Zehra Vakfı'nın bölgedeki etkinliğinden rahatsız olduğu için Yıldırım'ı hedef seçtiğini belirtti.

İSHAK TEPE

Devlet töhmetten kurtulmalı

HADEP Meclis Üyesi İshak Tepe ise İzzetin Yıldırım'ın sadece inanç, ilim ve kültür yayan bir vakfın başkanı olduğunu ifade ederek, Yıldırım'ın hedef seçilmesini idrak edemediklerini söyledi. Tepe, devlet yetkililerinin ciddi manada bu olayın üzerine gitmesi gerektiğini belirterek, "Devlet kendini töhmet altında kalmaktan kurtarmalı. Sadece bu canilerin yakalanması yeterli değildir. Gerçekte iddia edildiği gibi devletin içinde bunlara yardım edenler, bunların güçlenmesini sağlayan devlet yetkilileri varsa bunlar da adalet önüne çıkartılarak hesap vermeli" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

MGK herkesi suçladı
Hizbullah'ın devlet güçlerinden destek gördüğü şeklindeki iddialara MGK'nın verdiği cevap kartel medyası tarafından "dinci basına yanıt" olarak çarptırıldı.
RTÜK'e de üst kurul
Koalisyon ortakları tarafından hazırlanan RTÜK tasarısı, RTÜK'ün üstünde "Ulusal Danışma Kurulu" isimli bir kurul kurulmasını öngörüyor.
MGK raporundan Hizbullah
Kökeni PKK'ya tepki
DÜNYADA iken birbirlerini ve insanları çok seven Zehra Vakfı üyelerinin birliktelikleri bozulmadı.
Anayasamı istiyorum
Sivil Anayasa Girişimi'nin başlattığı "Anayasamı istiyorum" kampanyası demokratik ve özgürlükçü bir Anayasa isteyen sivil toplum kuruluşları ve aydınlardan büyük destek görüyor.
Yurdatapan ve Onaran'a 2'şer ay hapis cezası
ANKARA- Genelkurmay Askeri Mahkemesi, sanatçı Şanar Yurdatapan ile gazeteci Nevzat Onaran'ı "halkı askerlikten soğutma yönünde yayın yaptıkları" gerekçesiyle 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya, sanıklar Yurdatapan ile Onaran katıldı. Yurdatapan, Türk Ceza Kanunu'nun 155. maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, Askeri Mahkemeler'in sivilleri yargılayamayacağını savundu. Askeri Savcı, daha önce Anayasa'ya aykırılık iddialarının mahkemece reddedildiğini hatırlatarak, bu konuda yeniden bir karar vermeye gerek bulunmadığını belirtti. Askeri Mahkeme de savcının görüşü doğrultusunda, bu konularda karar vermeye yer olmadığını açıkladı. Verilen kısa aradan sonra kararı açıklayan Genelkurmay Askeri Mahkemesi, sanıklar Yurdatapan ve Onaran'ın Askeri Ceza Kanunu'nun 58. maddesi delaletiyle, "halkı askerlikten soğutma yönünde yayın yapma" fiilini düzenleyen TCK'nın 155. maddesine göre 2'şer ay hapis ve 2 milyon 620'şer bin lira para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Genelkurmay Askeri Savcılığı, "Düşünceye Özgürlük-38" adlı kitapçığa yayıncı olarak imza koyan Yurdatapan ve Onaran hakkında "halkı askerlikten soğutma yönünde yayın yaptıkları" gerekçesiyle dava açmıştı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...