YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kutan: Huzur için sustum

FP lideri Kutan, Genelkurmay bildirisine karşı sessiz kalmasını, "Bazı yanlış değerlendirmelere karşılık vermiyorsak, bu Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını düşündüğümüzdendir" diye açıkladı

ANKARA- Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisine gerekli karşılığı vermemesinin nedenini açıkladı. Kutan, buna gerekçe olarak Türkiye'nin huzur ve istikrarını düşündüklerini belirtti. FP grup toplantısında konuşan Kutan, açıklamalarının "Hizbullah sün'i gündem" şeklinde kamuoyuna takdim edildiğini hatırlatarak, "El insaf. Bunu böyle değerlendirmek için söylenenenleri anlamamak, okduğunu anlamamak ve kasıtlı olmak gerekir" dedi. Kutan Genelkurmay Başkanlığı'na neden cevap vermediğini de üstü kapalı olarak "Biz sayet bu yanlış değerlendirmelere gerekli cevabı vermiyorsak, bu Türkiye'nin huzur ve istikrarını düşündüğümüzdendir" şeklinde açıkladı.

Endişeler açıklığa kavuşmalı

Siyasiler ve bir kısım medyanın Hizbulvahşet konusunda çeşitli şüphe ve endişeler içinde olduklarını söyleyen Kutan, bu endişelerin kısa zamanda aydınlatılmasını istedi. Kutan, siyasi partilerin genel başkanlarına çağrıda bulunarak, Hizbullah konusunda verilen Meclis araştırmasına destek vermelerini istedi. Kutan şunları söyledi: "Bu yanlış yazıları kullanarak 'Hazır bir fırsat elime geçti' diye bu siyasiler bu uydurma iddialara karşı görüş geliştirdiler. FP'ye karşı haksız beyanlarda bulundular. Bazı çevreler tarafından Hizbulvahşet beyanlarımız doğru değerlendirilmemektedir. Söylemediklerimizi bize maletme gayreti var".

'İslamcı terör' olmaz

Hizbullah olarak adlandırılan bu olaylara kendisinin de bazı kimselerin söylediği gibi "Hizbulvahşet" dediğini kaydeden Kutan, şöyle konuştu: "Terörün, katliamın, cinayetin sağı-solu olmaz. Aşırı dincisi, milliyetçisi, İslamcısı olmaz, olamaz. Terör terördür, katil katildir. Biz de, herkes de, bu terörü telin ediyoruz. Ancak ekliyoruz da, Hizbulvahşet'i, kanlı elleri telin etmek yetmez".

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...