YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


TİSK hükümete kızgın

Sosyal Güvenlik tasarılarını değerlendirmek için 6 bakan bugün biraraya geliyor

ANKARA- 57. Hükümet, milyonlarca çalışanı ilgilendiren yasalar çıkarırken Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) "Sosyal taraflarının görüşlerini dikkate alın " uyarısını hiçe sayıyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Bülent Pirler, hükümetin çalışanları ilgilendiren yasalar çıkarırken tarafların bilgisi olması gerektiğini söyledi. Pirler, "ILO'nun 144 sayılı sözleşmesinde sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler yapılırken sosyal tarafların görüşlerine başvurulmasının gereğine işaret ediliyor. Oysa Sosyal Güvenlik Yasası çıkarken bizim görüşlerimiz tam olarak alınmadı. Bize gönderilen yasa taslağında işsizlik sigortası olmamasına rağmen Meclis'e işsizlik sigortası ile ilgili düzenleme getirildi. Aslolan ILO'nun 'Sosyal partnerlerin görüşlerine başvurulmalı' yönündeki kararı dikkate alınarak yasal düzenlemeler yapılması" dedi.

"İşsizlik sigortası primleri yatırıma dönüştürülsün"

Sosyal Güvenlik Yasası ile getirilen ve Temmuz ayından itibaren prim kesintileri başlayacak olan işsizlik sigortasını da eleştiren TİSK Genel Sekreteri Pirler, TİSK olarak işsizlik sigortası için toplanacak paraların oluşturacağı fonun bir 'kara delik'e dönüşmesinden endişe duyduklarını ifade etti. Bu arada sosyal güvenlik kurumlarına ilişkin yasa taslaklarını değerlendirmek üzere Devlet Bakanları Recep Önal, Şükrü Sina Gürel, Maliye Bakanı Sümer Oral, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Orman Bakanı Nami Çağan ve Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'dan oluşan 6 bakan bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelecek. Bakanlar, yasa tasarılarına son şeklini vermeye hazırlanıyor. Sosyal taraflar, Çalışma Bakanı Okuyan'ın Sosyal Güvenlik Yasası'nda olduğu gibi kendi görüşlerini hiçe sayarak yasa çıkarmasından endişeleniyorlar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...