YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Komisyonda Köşk gölgesi

İstanbul'da, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun yolsuzluklarını inceleyen Meclis 'YÖK Araştırma Komisyonu'nda raporu hazırlayan iki eski denetçinin yer almamasında Köşk'ün etkisinin olduğu iddia edildi.

ANKARA- İstanbul'da, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun yolsuzluklarını inceleyen Meclis "YÖK Araştırma Komisyonu"nda raporu hazırlayan 2 eski denetçinin yeralmamasında Köşk'ün etkisinin olduğu iddia edildi. Üniversite çevreleri, Cumhurbaşkanı Demirel'in Kemal Gürüz sevdasına dikkat çekerek, üniversitelerdeki yolsuzlukları belgelerle ortaya çıkaran Sayıştay Denetçileri'nin TBMM Komisyonu'nda çalışmasının istenmediğini belirttiler. Üniversite çevrelerinden edinilen bilgilere göre, sivil toplum örgütleriyle birlikte üniversite camiasının büyük çoğunluğunun tepkisine rağmen Kemal Gürüz'ü yeniden YÖK Başkanlığı'na atayan Cumhurbaşkanı, Gürüz ve çevresini Meclis araştırma komisyonuna karşı koruyacak. İddialara göre Kemal Gürüz, Kemal Alemdaroğlu ve Ömer Şarlak'ın korunmasının ilk adımı olarak, Alemdaroğlu ve Şarlak'ın yolsuzluklarını belgelerle ortaya çıkarıp raporlarına alan Sayıştay Denetçileri'nin, Meclis Komisyonu'nda çalışmaları engellendi. aklama Operasyonu'nun ilk adımında büyük bir başarı sağlandığını savunan üniversite çevreleri, Köşk'ün bu konuda MHP'ye baskı yaptığını ileri sürdüler.

Raporlar tamamlanmadı

Öte yandan, Sayıştay Denetçileri'nin hazırladığı Alemdaroğlu ve Şarlak'ın yolsuzluklarıyla ilgili raporların Sayıştay'daki prosedürünün tamamlanmadığını belirten yetkililer, raporların Sayıştay'da üniversitelere bakan daire tarafından ele alınıp sonuçlandırılmadığını ileri sürdüler. Üniversite çevreleri ise Köşk'ün bu noktada da devreye girip Sayıştay'ın ilgili dairesi üzerinde baskı oluşturulabileceği kuşkusunu taşıdıklarını ileri sürdüler. Sayıştay'ın ilgili dairesi tarafından da ele alınıp yargılanacak olan, raporlar sözkonusu daire tarafından da bozulabilir. Basına da sızan Sayıştay raporlarında İ Ü Rektörü Alemdaroğlu ve İnönü Üniversitesi Rektörü Ömer Şarlak hakkında müzekkere hazırlanıp "suç duyurusu"nda bulunulmuştu. Köşk'ün, Sayıştay nezdinde girişimde bulunması halinde, Sayıştay'ın üniversitelere bakacak dairesi tarafından sözkonusu müzekkerelerin bozulabileceği endişesinde olduklarını belirten üniversite çevreleri, "Hiç değilse, Meclis Komisyonu baskılara göğüs gerip yolsuzlukları kayıtlara geçirse" temennisinde bulundular. Köşk'ün MHP nezdinde girişimde bulunması üzerine, "YÖK Araştırma Komisyonu" Başkanı MHP Elazığ milletvekili Doç. Dr. Mustafa Gül'ün raporları yazan 2 Sayıştay Denetçisi'ni komisyonda istemediği belirtildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

'Silah açığını kapatın'
GÜMRÜKLERDEN Sorumlu Devlet Bakanlığı kayıp silahlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazıda "bu konu idaremizi aşmaktadır" dedi.
Ziraat Bankası'nda her yol mübah
Polis Yardım Sandığı hesabında bulunan paraların repo ve faiz işlemlerinde kullanılarak usûlsüz şekilde kazanç elde edildiği ortaya çıktı. Bu yolsuzlukla ilgili bilgisi olan yöneticilerin de soruşturma açmak yerine olayı örtbas etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.
FİŞLENECEĞİZ
Başbakanlık, vatandaşlara ait adres, kimlik ve tüm bilgileri bilgisayar ortamına taşımak için 65 milyon kişiyi fişlemeye hazırlanıyor. Muhtarlıklar aracılığı ile dağıtılacak formlardaki rakamların, vatandaşlık numarası olarak kullanılması planlanıyor.
Helikopterde ABD şanslı
TSK'nın yaklaşık 4 milyar dolarlık helikopter alımında Kongre engeli aşılma noktasına gelinen ABD firmaları daha şanslı. Avrupalı firmaların ise stratejik tercih nedeniyle devre dışı kalması bekleniyor.
Greenpeace'ten protesto
Çevre Bakanlığı önünde eylem yapan Greenpeace üyeleri, İzmit atık yakma tesisini temsil eden baca resimli ve "Ateşle oynanmasın, atık yakmak ölümdür" yazılı bir pankart açtılar.
Tankta garanti krizi
Almanya ile CDU-Bağış Krizi nedeniyle gerginleşen ilişkiler, Türkiye'nin, tank alımı için ihracat garantisi istemesiyle yeni bir boyut kazandı.
Apo'nun derin hesabı
Abdullah Öcalan'ın Yunanlı avukatı Failos Kranidiotis, terör örgütü liderinin yakalandıktan sonra üç aşamalı bir plan yaptığını belirterek, nihai hedefinin "bağımsız bir Kürdistan" olduğunu savundu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...