YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


ADRES SORMAYA HAZIRLANAN BAŞBAKANLIK VATANDAŞI 'NUMARALANDIRACAK'

FİŞLENECEĞİZ

Başbakanlık, vatandaşlara ait adres, kimlik ve tüm bilgileri bilgisayar ortamına taşımak için 65 milyon kişiyi fişlemeye hazırlanıyor. Muhtarlıklar aracılığı ile dağıtılacak formlardaki rakamların, vatandaşlık numarası olarak kullanılması planlanıyor.

ANKARA- Başbakanlık, adresleri belirli bir standarda kavuşturmak ve kamu kurumlarının ihtiyacı olan adres bilgilerini bilgisayar ortamına taşımak amacıyla Türkiye'deki 65 milyon vatandaştan adreslerini soracak.

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Gürol Banger'den alınan bilgiye göre, Başbakanlık, kamu kurumlarının bilgisayar sistemlerinde kullanacakları adres bilgilerini toplamak üzere çalışmalara başladı. Bu çerçevede Türkiye'de yaşayan herkesin adresini tespit etmek üzere hazırlanan adres beyan formları, önümüzdeki günlerde muhtarlıklara gönderilecek. Vatandaşlar muhtarlıklardan alacakları formlara istenen bilgileri kaydedecek. Vatandaşlar adres bilgilerini forma "apartman, blok, daire, sokak, meydan, cadde, bulvar, mahalle, semt, köy, ilçe" sıralamasıyla geçirecekler. Ayrıca, nüfus cüzdan bilgileri, sürücü belgesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mumaralarını da kaydedecek olan vatandaşlar son 3 ay içinde çekilmiş bir resimlerini de formda ayrılan bölüme yapıştıracaklar.

'Bir kişinin bir adresi olacak'

Adres beyanı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Prof. Banger, "Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşının nerede yaşadığını bilmiyor. Kişilerin bankada, sular idaresinde, elektrik kurumunda, okulda başka başka adresleri var. Devletin vatandaşının nerede yaşadığını bilmesi gerekir ki ona göre çözümler üretebilsin" dedi. Prof. Banger, adres beyan formlarının işlenmesinin tamamlanması ile bankada, su, elektrik, vergi daireleri, eğitim kurumları, nüfus ve pasaport işlemlerinde mükerrerliğin ortadan kaldırılacağını, kişilerin yazım ve beyan tarzının farklılığından kaynaklanan birçok adres yerine tek bir adresi olacağını kaydetti. Banger, "Bir kişinin her yerde bir adresi olacak" diye konuştu. Vatandaşların artık formda yer aldığı şekilde adres beyanında bulunacağını belirten Banger, 4 ay içinde ilgili verilerin olabildiğince güncel şekilde bilgisayara aktarılmış olacağını söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...