YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


BİZİ DUYMUYOR MUSUNUZ?

MÜSLÜMANLAR'LA ve Allah'la sonuna kadar savaşacağını söyleyen Putin'in yenilgiyi tadacağını açıklayan Çeçen komutan Şamil Basayev, dünya Müslümanları'na seslenerek, fiziki ve finansal destek istedi. Basayev çağrısını şöyle sürdürdü: "Müslümanlar! Savaş alanındaki siperlerden ve dağlardaki mağaralardan mücahitler sizlere sesleniyor! Onların çağrılarına cevap verecek misiniz?
BASAYEV, "En azından Allah'a yalvarabilirsiniz. Özellikle duaların geri çevrilmediği vakitler vardır. Günün bu saatlerinde Çeçenistan'daki kardeşlerinizi hatırlayınız. Müslüman kardeşleriniz için dua edin. Yüce Allah'ın (c.c.) mücahitlere zafer ihsan etmesi için dua edin. Neden dualarınızı azalttınız. Mücahitler düşmana karşı savaşmaktan asla yorulmayacak ve kaçınmayacaklardır" dedi.

Çeçenler'in efsanevi komutanı Şamil Basayev önceki gün bir açıklama yaparak, çok yakında Ruslar'a karşı saldırı başlatacaklarını söyledi. Yakın gelecekte Müslümanlar'ın mutlak bir zafer kazanacaklarını kaydeden Basayev, Müslümanlar'la ve Allah'la sonuna kadar savaşacağını söyleyen Rusya Başkan Vekili Vladimir Putin'in yenilginin acısını çok yakında tadacağını açıkladı. Ruslar'ın ağır kayıplar vermeye devam ettiğini belirten Basayev, ülkenin birçok yerinde binlerce Rus askerinin Çeçen ateşi altında bulunduğunu ifade etti. Basayev şöyle devam etti: "Ruslar bir yandan mücahitlerin saldırıları karşısında zor duruma düşerken, öte yandan kendi iç kavgaları nedeniyle ağır kayıplar veriyor. Rusya üç yüzyıldır Müslümanlar'ı çeşitli yollarla dinlerinden çıkarmayı, direnenleri ise ortadan kaldımayı hedefleyen bir politika izlemektedir. Ancak dünyanın dört bir lanında bulunan Müslümanlar, çok yakında uyanarak, Rusya'nın İslam'a karşı sürdürdüğü bu savaşın farına varacaklardır."

Dağlardaki mücahitler sizlere sesleniyor, duymuyor musunuz?

Basayev tüm Müslümanlar'a çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Çeçenistan'daki Müslüman kardeşleriniz için dua edin. Yüce Allah'ın (c.c.) mücahitlere zafer ihsan etmesi için dua edin. Müslümanlar! Savaş alanındaki siperlerden ve dağlardaki mağaralardan mücahitler sizlere sesleniyor! Onların çağrılarına cevap verecek misiniz? Sevgili kardeşlerim, Çeçenistan'daki Müslümanlar'ın dünyanın diğer bölgelerindeki Müslümanlar'ın ahlaki, fiziki ve finansal desteğini almaya hakkı bulunduğunu biliyor musunuz? Çeçenistan'daki Müslümanlar'a yardım etmek bütün İslam kardeşlerinin mutlak görevidir. Hiçbir Müslüman'ın Çeçen kardeşlerine yardım etmemek gibi bir mazereti olamaz. En azından Allah'a yalvarabilirsiniz. Sizler ve bizler Allah'a sığındakça zafer daha yakınımızda olacaktır. Özellikle duaların geri çevrilmediği vakitler vardır. Günün bu saatlerinde Çeçenistan'daki kardeşlerinizi hatırlayınız.

'Dualarınızı neden azalttınız?'

Çeçenistan'daki Müslümanlar'ın sayıca ve silahca üstün durumdaki bir düşmanla savaştığını kabul ediyor musunuz? Dualarınızın savaş alanındaki mücahitlerin en önemli desteklerinden biri olduğunu biliyor musunuz? Mücahitler mübarek Ramazan ayı boyunca Ruslar'a karşı çok önemli zaferler kazandılar. Çünkü Müslüman kardeşlerinin duaları onların yanındaydı. O halde neden dualarınızı azalttınız. Zaman yorulmanın ve tembellik yapmanın zamanı değildir. Çünkü mücahitler düşmana karşı savaşmaktan asla yorulmayacak ve kaçınmayacaklardır. Allah'ın selamı üzerinize olsun!"

ÇEÇENLER YOKEDİLİYOR

RUS ordusu, Çeçenistan'ın her bölgesinde sivil yerleşim birimlerini bombalarken, sistematik olarak katliamlara, tecavüzlere ve binlerce Müslüman'ı tutuklamaya devam ediyor. Çeçen kaynaklar son birkaç günde sivillere yönelik insanlık dışı eylemlerini daha da artıraran Rus askerlerinin, sokağa çıkma yasağı uygulayarak sivillerin hareketlerini kısıtladığını ve bu sayede daha rahat insanlık suçu işleme imkanına kavuştuğunu belirttiler.

Ruslar'ın Grozni'yi kapatarak sivillerin kente giriş ve çıkışlarını engelediğini söyleyen Çeçenler, bunun asıl amacının bölgeleri kapatmak suretiyle, güneydeki dağlık bölgelerdeki operasyonlar sona erene kadar sivil halkı tamamiyle ortadan kaldırmak olduğunu açıkladılar. Rusya'nın bu taktiğiyle mücahitleri başkent Grozni'den uzak tutmayı amaçladığı belirtiliyor.

ÖLÜLER GÖMÜLEMİYOR

RUS ordusu, 'yasadışı' topluluk oluşturmayı engelleme bahanesiyle Çeçenistan'daki Müslümanlar'ın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlıyor. Mücahit kaynakları, Ruslar'ın sivil halkın köyler, kasabalar arasındaki yolculuklarını engellediğini, çocukların okula gitmelerini yasakladığını, sivil halkın işe gitmesine izin vermediğini açıkladılar.

Ruslar'ın sivil cesetleri gömmelerine bile imkan tanımadığını belirten Çeçenler, şehitlerin birçoğunun evlerin bahçelerine ya da bodrumlara defnedildiğini kaydettiler. Çeçen kaynaklar, Ruslar'ın son eylemlerinin Stalin ve 1944'de Sovyet dönemindekileri aratmadığını ifade ettiler.

KAMPLARDA KATLİAM

BİNLERCE sivil Çeçen, Ruslar tarafından tutuklanarak Çeçenistan'da ve Rusya'da oluşturulan toplama kamplarına gönderiliyor. Son günlerde tutuklama olaylarının had safhaya ulaştığını belirten Çeçenler, Ruslar'ın özellikle genç erkekleri ve kadınları kitleler halinde tutuklayarak kamplara götürdüğünü söylediler. En yakın toplama kampının Çeçenistan'ın kuzeyinde bulunduğunu belirten Çeçenler, buradaki Müslümanlar'ın akıl almaz işkencelerin ardından katledildiğini kaydettiler.

Köylere yönelik bombardımanın durdurulması için Rus komutanlarla görüşmeye giden yaşlı insanların dövüldüğünü ve aşağılandığını belirten Çeçenler, itiraz edenlerin hemen öldürüldüğünü belirttiler.




Kağıda basmak için tıklayın.

İsrail'den Vatikan'a nota
Vatikan ile Filistin Yönetimi arasında imzalanan ve Filistin'in Kudüs'teki egemenliğini resmen tanıyan anlaşmaya şiddetli tepki gösteren İsrail, dün Vatikan'a nota verdi.
'Reformcular birleşsin'

Bosna-Hersek'te İzzetbegoviç dönemi
SARAYBOSNA- Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç, Bosna-Hersek Yüksek Temsilcileri ve uluslararası siyasi gözlemcilerin katıldığı bir törenle, önümüzdeki sekiz ay için Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı görevini devraldı. Dönemsel Cumhurbaşkanlığı görevini, Hırvat Ante Yelaviç'ten devralan İzzetbegoviç, komşu ülkelerle yeni bir dostluk döneminin başlayacağını ifade ederek, Hırvatistan'daki gelişmeleri olumlu değerlendirdi. İstikrar Paktı'nda daha aktif faaliyetler yürüteceklerini ifade eden İzzetbegoviç, Dünya Ticaret Teşkilatı'na (WTO) girmek için de elinden geleni yapacağını kaydetti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...