YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ortaklar 5+5'i imzaladı

Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanları'nın 5'er yıllık dönemler halinde iki kez üst üste seçilebilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifini hükümetin diğer ortaklarıyla birlikte imzaladığını açıkladı

ANKARA- DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanları'nın 5'er yıllık dönemler halinde iki kez seçilebilmelerine olanak sağlayan Anayasa Değişikliği Teklifi'ni hükümet ortakları ile birlikte imzaladıklarını açıkladı. Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Anayasa değişikliği ile ilgili hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi. "5 artı 5" formülünü içeren Anayasa değişikliği konusunda bütün partilerin yönetimlerinin onayını aldıklarını ifade eden Ecevit, dün hükümet ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile Anayasa değişikliğini imzaladıklarını söyledi. Ecevit, "Bu Anayasa değişikliğinin ülkemizde istikrarın korunmasına büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Grubumuzun üyelerinin de bu inancımı paylaşacağını umuyorum" dedi.

Hizbullah dine ihanet içinde

Hizbullah terörüne de değinen Başbakan Ecevit, Van'da gerçekleştirilen operasyonlarda 5 polisin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Bu şehitlerimize Alah'tan rahmet diliyorum" dedi. Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü: "İslam'a en ağır ihanet, Hizbullah örgütünden gelmektedir. İslam'a en büyük hizmetin ise inançlara saygılı laiklikten geldiği şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. İnançlara saygılı laikliğin dünyadaki öncüsü Türkiye'dir, Türkiye'deki öncüsü de DSP'dir."

Türk okullarını övdü

Ecevit, Bükreş'teki Zirve Toplantısı ile ilgili bilgi verirken de, soydaşların kendi dillerini ve kültürlerini serbestçe geliştirebildiklerini, buna Türkiye'nin ve Romanya'daki Türk okullarının da katkısı olduğunu kaydetti.

Adapazarı, büyükşehir yapıldı

Ecevit, Adapazarı'nın Büyükşehir Belediyesi olmasına karar verdiklerini belirterek bu konudaki kararnamenin de imzalandığını söyledi.

Çiller de imzaladı

Bu arada, hükümetin teklifini DYP lideri Tansu Çiller'in de imzaladığı bildirildi. DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, "5+5 formülünün" hayata geçirilmesinde ANAP grubu ve genel başkanları Mesut Yılmaz'ın ne ölçüde samimi olduklarının zamanla test edileceğini söyledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Çok seslilikten korkmayın'

Parti kapatmak 'rutin' iş

Yılmaz: Top Meclis'te...
ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili prosedürün başladığını belirterek, "Türkiye, bundan sonra artık dikkatini Cumhurbaşkanlığı meselesinden çok ekonomik problemlere vermelidir" dedi.
Yılmaz, HAK-İŞ, TOBB, TÜRK-İŞ, DİSK, TZOB, TİSK ve TESK'ten oluşan yedili sivil inisiyatif grubunun temsilcilerini kabulünde, gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı'nın 5 artı 5 yıl süreyle 2 kez seçilmesine ilişkin teklif üzerinde liderlerin anlaştığı söyleniyor. Bundan sonra nasıl bir gelişme olacak?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi: "Bundan sonra yeni bir liderler zirvesine gerek yok. Ortaklar teklife imza verdi. Muhalefet parti liderleri de bugün yarın imza verirler.
Bundan sonraki mesele, Meclis'in meselesidir. Türkiye bundan sonra artık dikkatini ekonomik problemlere vermelidir."
DYP: Yılmaz'ın Köşk hayali var
ANKARA- DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevfel Şahin, "Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı hayali peşine düşerek millete verdiği sözleri unutturmaya çalışmaktadır" dedi. Şahin, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna da değinerek, bu konuda ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın tavrını "ilginç" olarak niteledi. Şahin, şu görüşleri dile getirdi: "Sayın Yılmaz, hakkında, 8 tane soruşturma dosyası olduğundan 'Yüce Divan'a gitmek istiyorum' diyerek, hükümette görev almamıştı. 'Rutin dışı demokrasinin baş kahramanı', şaibeli milletvekili transferleri ile başbakanlık koltuğuna oturan kişi, şimdi demokrasi hamisi kesilmiş, ama inandırcılığı kalmamıştır."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...