YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


MÜSİAD'da holding zirvesi

Sadece para toplayanla, yatırım yapan holdinglerin karıştırılması üzerine MÜSİAD'a üye 20 holdingin üst düzey yöneticisi 6 Mart'ta biraraya gelecek

İSTANBUL- Kamuoyunda bazı holdinglerin yurtdışındaki gurbetçilerden yüksek getiri vaadiyle para toplayarak Türkiye'de faaliyet göstermeleri hakkında çıkan olumsuz haberler üzerine Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) hem yatırımcıları korumak hem de ciddi manada çalışan holdinglerin daha fazla rencide olmamasını önlemek için derneğe üye olan 20 holding patronuyla 6 Mart'ta biraraya gelecek.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında basına açıklama yapan MÜSİAD, bu holdingler hakkında mütedeyyin vatandaşlara hisse alırken dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunmuştu. Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan holdinglerle ilgili herkesin bir şeyler söylediğini ama şu ana kadar holdinglerin de bir şeyler söylemesi gerektiğini ifade eden Ali Bayramoğlu, "Biz 6 Mart'ta bize üye holding üst düzey yetkililerini biraraya getireceğiz. Yapacağımız istişare neticesinde hem yatırımcıların zor duruma düşmemesi için hem de ciddi manada çalışan holdinglerimizin rencide olmaması için ciddi kararlar alacağız. Bizim gayemiz kimseyi haksız olarak suçlamak veya karalamak değil, hukuk kuralları içerisinde çalışan hem müteşebbisi hem de holdinglere para yatıran yatırımcımızı korumaktadır" dedi.

Bayramoğlu, yüksek getiri vaadleriyle para toplayan holdinglerin tamamının da MÜSİAD üyesi gibi gösterilmesinin de yanlış olduğuna işaret ederek "Bize üye holdinglerimiz bellidir, öncelikle bunlarla görüşüp karar alacağız, uygun bulunmayan üyeleri dernekten çıkaracağız" dedi.

Gerginlik yok

MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, dernekle holding üyeleri arasında herhangi bir kırgınlık veya gerginlik olmadığını bilakis her iki kesiminde ticaretin kuralları içinde yapılması gerektiği konusunda hem fikir olduğunu da dile getirdi. Esas tedirginliğin sadece para toplamak amacıyla kurulan ve yatırım yapmayan holdinglerin sayısının birden bire mantar gibi patlamasından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

3 MİLYAR İNSAN Günde 2 dolarla geçiniyor
Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn, Tayland'da devam eden UNCTAD toplantısında, zengin ile yoksul arasındaki farkın giderek açıldığını söyledi.
IMF hızlı başladı
Uluslararası Para Fonu uzmanları, Hazine, Merkez Bankası, DPT ve Maliye Bakanlığı'na dağılarak incelemelerine başladılar.
İtalya Apo'yu unutturmak istiyor
İTALYA Dış Ticaret Bakanı Pierro Fassino, "Türkiye ile ilişkilerde eski güzel günlere dönmek istiyoruz`` dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İtalyan İş Konseyi Ortak Toplantısı, İstanbul`da yapıldı. Toplantıda konuşan Fassino, iki ülke arasındaki ilişkilerin zor bir dönem geçirdiğini hatırlattı. Fassino, İş Konseyi toplantısına çok sayıda İtalyan işadamının katılmasının, Türkiye`ye verdikleri önemin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne adaylık kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten konuk Bakan, önümüzdeki Başbakan D`Alema`nın da aylarda bir Türkiye ziyareti planlandığını duyurdu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...