YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Paraları TOKİ ödedi

DEVLET Bakanı Somuncuoğlu, Batmangate skandalına konu olan silahların parasının 3 defada Toplu Konut İdaresi eliyle Geliştirme ve Destekleme Fonu'ndan ödendiğini açıkladı.

ANKARA- Batman'da kayıp silahların alınmasında ödemenin nereden yapıldığına ilişkin tartışmalara, Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu açıklık getirdi. Somuncuoğlu, ödemenin TOKİ tarafından, Geliştirme ve Destekleme Fonu'ndan (GDF) ödendiğini bildirdi. TBMM KİT Komisyonu'nun, Toplu Konut Fonu'nun (TKF) hesaplarının görşüldüğü toplantısına katılan Devlet Bakanı Somuncuoğlu, gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtladı. Somuncuoğlu, Batman'da Hizbullah operasyonları sırasında ortaya çıkan silah alımında Toplu Konut İdaresi'nden ödeme yapılıp yapıldığının sorulması üzerine şunları söyledi: "Hayır, Toplu Konut İdaresi'nden ödeme yapılmamıştır. Geliştirme ve Destekleme Fonu'ndan (GDF) ödenmiştir. Bu fon, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı ile kullanılıyor. YPK 4 ayrı zamanda toplanmış, böyle bir karar vermiş ve bu konuda ilgili bakanlar ve yetkililer imzalamış, Toplu Konut İdaresi'ne ödeme talimatı verilmiş ve İdare parayı ödemiştir."

3 defa para ödenmiş

GDF'nun sekretarya görevini Toplu Konut İdaresi'nin yaptığına işaret eden Devlet Bakanı Somuncuoğlu, yapılan ödemenin ayrıntısının sorulması üzerine de, şöyle dedi: "Sadece Batman olayı için ödeme yapılmış. Batman olayıyla ilgili 3 kalem ödeme var, bana verilen bilgilere göre... Ama bilmiyorsunuz. GDF çok değişik amaçlar için kullanılıyor. Pratik kolaylığı var. 200'ün üzerinde kullanım alanı var. Hayvancılığı desteklemekten tutun, ülkenin tanıtımına kadar."

Ne alınacağı bildirilmemiş

Bakan Somuncuoğlu, Fon'dan yapılan ödemelerin kamuoyuna açıklanıp açıklamayacağının sorulması üzerine , yapılan ödemelerin listesinin uzun olduğunu, bunların açık, resmi, belli prosedürlere bağlı işlemler olduğunu kaydederek, bu işlemlerin her zaman denetime açık olduğunu söyledi. Fon'dan Batman için alınan silahlara yapılan ödemede ayrıntı olup olmadığının sorulması üzerine ise, Bakan Somuncuoğlu, "Nelerin alınacağı ayrıntılı olarak yazmıyor. Orada 'karma bir birliğin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere' gibi genel bir ifade kullanılıyordu " dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...