YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Kemal'ler panikte

YÖK Araştırma Komisyonu'ndan tedirgin olan YÖK Başkanı Gürüz ile İ.Ü. Rektörü Alemdaroğlu komisyon başkanlığına mektup yazdı.

ANKARA- İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, YÖK Araştırma Komisyonu'na mektup yazarak "Komisyonun çalışmaları Anayasa'ya aykırıdır" iddiasında bulundu. YÖK Komisyonu ise Alemdaroğlu'nun yazısını ciddiye almayarak cevap bile vermedi. YÖK Komisyonu Başkanı Mustafa Gül, komisyonun son olarak Kemal Gürüz ve Kemal Alemdaroğlu'nu dinleyeceğini açıkladı. Kemal Alemdaroğlu, YÖK Komisyonu Başkanlığı'na mektup yazarak, komisyonun isminin "YÖK, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve ÖSS Sınavını Araştırma Komisyonu" olduğuna dikkat çekerek, "Kişileri araştırmak üzere araştırma komisyonu kurulması Anayasa'ya aykırıdır" iddiasında bulundu.

Gül: Alemdaroğlu ispat etsin

YÖK Komisyonu Başkanı MHP'li Mustafa Gül ise, Kemal Alemdaroğlu'nun iddiasını ispat etmeye davet etti. Gül, "Komisyon TBMM tarafından kurulmuştur ve Anayasa ile yasalara uygun olarak çalışmaktadır. Biz rektörün kendisini değil, İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak yaptığı uygulamaları araştırıyoruz. Bizim kişilerle ilgili bir derdimiz yok" dedi. Alemdaroğlu'nun komisyon başkanlığına yazı gönderdiğini doğrulayan Mustafa Gül, "Böyle bir şey yapması şık olmamıştır. Çünkü Meclis tarafından kurulan bir komisyonun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia edemezsiniz. Bizim kendisi ile bir derdimiz yok. Genel mahiyettte bize intikal eden konuları objektif kriterleri gözönüne alarak inceliyoruz" dedi. Gül, Alemdaroğlu'nu muhatap alarak gönderdiği yazıya cevap vermediklerini açıkladı.

Gürüz ve Alemdaroğlu ifade verecek

Komisyon Başkanı MHP'li Gül, komisyonun çalışmaları sırasında birçok kişiyi dinlediğine işaret ederek, "Son olarak Kemal Gürüz ve Kemal Alemdaroğlu'nu dinleyeceğiz. Haklarındaki iddialara cevap vermelerini isteyeceğiz" dedi. FP'li komisyon üyesi Mehmet Bekaroğlu ise komisyonun Anayasa ve yasalar çerçevesinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Ancak komisyonumuzun çalışmaları bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bu nedenle bizi rahat bırakmıyorlar. Bizi rahat bıraksınlar da çalışmalarımızı tamamlayalım" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...