YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Van'da olaylı tatbikat

YARALI örgüt elemanının gösterdiği yerlerde bir üniversite öğrencisinin cesedi bulundu

VAN-Van'da, düzenlenen Hizbullah operasyonunda yaralı olarak ele geçirilen İsmail Balka'ya, sedye üzerinde yer gösterme tatbikatı yaptırıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında, polis otosu içine yerleştirilen sedye ile taşınan İsmail Balka'ya, önce, geçen yıl Aralık ayında İstasyon Mahallesi'ndeki evinin önünde öldürülen Van MHP Merkez İlçe İkinci Başkanı Sulhattin Kızıltaş cinayeti için yer göstermesi yaptırıldı. Yer gösterme sırasında Balka, kod adı "Zahir" olan Emrullah isimli militan arkadaşı ile birlikte, aracından inen Sulhattin Kızıltaş'a ateş açtıklarını, sonra da kaçtıklarını söyledi. Tatbikat sırasında sürekli inleyen Balka, Sulhattin Kızıltaş'ın yakınlarının saldırı girişiminden, polis tarafından kurtarıldı. Kızıltaş'ın oğlu, polis barikatını geçmek için büyük çaba gösterirken, sürekli "Babam sana ne yapmıştı, niçin öldürdün?" diye haykırdı. Kızıltaş'ın bazı yakınları ise küfürler savurup "Kafir" diye bağırdılar.

Bir imam ve öğrenci öldürülmüş

Bu arada, Van Valisi Durmuş Koç, önceki gün gerçekleştirilen operasyonun sonuçlarını açıkladı. Uzun yıllardır Hizbullah'ın Van'da gerçekleştirdiği çeşitli eylemlerin yanı sıra, 6 adam öldürme, 3 yaralama ve çeşitli kundaklama olaylarının aydınlatıldığı, bir imam ve bir üniversite öğrencisinin örgüte ihanet ettikleri gerekçesiyle öldürüldükleri belirtildi. Militanların sorgulamalarında, örgüt çalışmalarına karşı çıktığı ve engel olduğu için Karşıyaka Camii imamı Tahir Çakır ile örgüte ihanet ettiği gerekçesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Tayfur Tokpınar'ın boğularak öldürüldüğü ve gömüldüğünün beyan edildiğini anlatan Vali Koç "13 kişinin sorgulaması devam etmektedir. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız devam edecektir" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...