YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Cinsel eğitim oldu bitti

Türk Eğitim-Sen Başkanı Şuayip Özcan, İlköğretime yönelik "Ergenlik Dönemi Değişim Projesi"nin Talim ve Terbiye Başkanlığı'ndan kaçırılarak yürürlüğe konulduğunu söyledi.

ANKARA- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, İlköğretim okullarına yönelik "Ergenlik Dönemi Değişim Projesi"nin eğitim materyallari ve öğretim programı hazırlanmadan ve adeta eğitimle ilgili son karar mercii olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan kaçırılarak yürürlüğü koyulduğunu söyledi. Özcan, "Konunun tarafı olan sendikamız, oldu bittilerle yürürlüğe konulan bu tür uygulamaların yanlışlığına inanmaktadır" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bazı ilköğretim okullarında pilot uygulaması başlatılan cinsel eğitimin konusunda yazılı açıklama yaparak uygulamayı eleştirdi. Özcan, bir kısım özel şirteklerin finansörlüğü ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzasını taşıyan genelgesi ile yürürlüğe konan projede, ilk derste "cinsel organlar" konusunun ele alınması ve bu derslerin erkek öğrencilere bayan öğretmen, kız öğrencilere de erkek öğretmen tarafından verilmesi esasının benimsendiğini hatırlattı. Özcan, "Eğitim materyalleri ve öğretim programı henüz hazırlanmayan ve üç günlük formatörlük kursuyla hemşirelerin öğretmen olarak görevlendirilmesini öngören projenin, eğitim-öğretimle ilgili her konunun en son karar mercii olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan ve taraflarından adeta kaçırılarak yürürlüğe konulmasını anlamak mümkün değildir" dedi.

Öğretmenliğini hemşirelerin, materyallerin dağıtım ve finansörlüğünü özel kuruluşların üstlendiği bir böyle bir uygulamanın örneğinin daha önce görülmediğini kaydeden Özcan, "Acaba ticaret derslerini işadamlarıyla, din kültürü derslerini imamlarla, coğrafya derslerini de turistlerle mi yürütsek diye de düşünmüyor değilim" dedi. Özcan, konunun tarafı durumundaki sendikalarının, oldu bittilerle yürürlüğe konan bu tür uygulamaların yanlışlığına inandığını ifade etti.

Eğitimin bir pazar olarak görülmek yerine, ihtiyaç duyulan alandaki cehaletin giderilmesi ve halkın bu yönde bilgilendirilmesi olarak görülmesi gerektiğini belirten Özcan, "Bu uygulama, ülkemizin eğitim alanındaki en önemli ve öncelikli ihtiyacının yeni yetişen çocuklarımızın cinsel eğitiminden daha çok, alacakları her türlü kararı vatandaşıyla paylaşma alışkanlığını kazandırmak bakımından, eğitime yön verenlerin 'demokrasi' eğitiminden geçirilmesi olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...