Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
SALI
29 Şubat 2000

Güncelleme: 02:00 Türkiye

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

e k s t r a l a r

Anket
Hizbullah - Kontrgerilla

  Nostaljik Kelime Oyunu...

 
Webmasterler! Yeni Şafak Gazetesi'ne sitenizden link vermek isterseniz buraya tıklayın:
 Gazetenize Link Verin...

ANAP lideri Yılmaz'ın demokrasiyle flörtü 312. Madde'ye takıldı

'ÜÇÜ BİRYERDE OLMASIN'

Mesut Yılmaz başkanlığında toplanan ANAP Başkanlık Divanı, Demirel'in önünü açan düzenlemeye ilave edilen 69 ve 86. madde değişikliklerine de yeşil ışık yaktı. Biri 5+5, ikincisi parti kapatma, üçüncüsü de 'kıyak emeklilik' ile ilgili olan üç değişikliğe de prensip olarak karşı olmadıklarını bildiren Yılmaz, "Üçünün aynı pakette sunulması kamuoyu tarafından yanlış anlaşılabilir" şeklinde konuştu.

'YETKİMİZ TELKİNLE SINIRLI'

BİRLİKTE de olsa, ayrı ayrı da olsa değişikliklerin ele alınmasına karşı çıkmayacaklarını belirten Yılmaz "Ama eğer TCK'nın 312. maddesi ve Anayasa'nın başka maddeleri ile ilgili pazarlık izlenimi yaratabilecek bir değişiklik gelirse, ANAP destek vermeyecektir" dedi. Yılmaz, parti liderlerinin Anayasa değişiklikleri konusunda telkin ve iknadan başka yetkiye sahip olmadıklarını söyledi.

________________________________Devam »

Çağlar uçak mı kaçırdı?

İŞADAMI Cavit Çağlar, 3 uçağını İnterbank'ın takibinden 'kurtarmış'
________________________________Devam »

HADEP'li başkanlar serbest

Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce PKK'yla bağlantıları bulunduğu iddiasıyla tutuklanan HADEP'li 3 eski belediye başkanı Feridun Çelik, M. Selim Özalp ve Feyzullah Karaaslan serbest bırakıldı.
________________________________Devam »

Gökyüzünde Demirel skandalı

Cumhurbaşkanı'nın akrabası Murat Demirel'e ait Rose-Air Şirketi'nin, şirketin ruhsatına şerh koyan Daire Başkanı Raif Tokaç'a "Şerhi kaldır. Yoksa senin rüşvet istediğini iddia ederiz" diyerek baskı yaptığı bildirildi.
________________________________Devam »

Ah!.. Akif'e yine vefasızlık

Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilen İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 93 yaşındaki kızı merhume Suat Ersoy'un cenazesine Kültür Bakanlığı sadece bir çelenk göndermekle yetindi.
Demirel'in 28 Şubat sevgisi
Son günlerde 28 Şubat'ın "master planı" çerçevesinde konuşmaya özen gösteren Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "28 Şubat, cumhuriyetin kurulması ile başlamış, devam eden bir süreçtir. Devam da edecektir" dedi.
Evren Paşa'nın TKP'li damadı
Evren'in damatlarından biri de TKP üyesi çıktı. Bay Pipo adlı kitapta yer alan bilgilere göre Evren'in MİT'çi damadı Erkan Gürvit'in haricinde bir dönem Sıkıyönetim Komutanlığı'nın emriyle aranan Maksut Göksu adında bir başka damadı daha bulunuyor.
Ahmet Taşgetiren
Diyanet'in kapsama alanı
"...Diyanet, kendisini ne kadar sorumlu hisseder bilmem ama, Türkiye'de toplum-din ilişkisi veya ilişkisizliği Diyanet'in izleme-kapsama alanı içinde gibi görünmüyor..."
Nazlı Ilıcak
Demirelli fiksmenü

Fehmi Koru
Politika çıkmazı

Mehmet Barlas
Eğer inanmıyorsak, demokrasi yaşamaz ki!..



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...