YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Yasalar çeteden yana

BAKAN Tantan suç örgütleri ile mücadele için hukuki altyapının yetersiz olduğunu ve savcıların dosyaya tam hakim olamadıklarını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nce ortaklaşa düzenlenen ve iki gün sürecek olan "Organize Suçların Finans Kaynakları" konulu panel, İstanbul'da başladı. Toplantını açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, organize suçlarla mücadelenin, bütün güvenlik güçlerinin bu konuda eğitilmesinin yanında, hukuki altyapının da yapılmasından geçtiğini ifade ederek, "Yıllardan beri ülkemizdeki bu mücadele, hukuki altyapının olmamasından dolayı güvenlik güçlerine büyük sıkıntılar vermiştir ve kamuoyunun da güvenlik güçlerine olan güvenini giderek sarsmaktadır" dedi Suç örgütlerinin teknolojiyi çok iyi kullandıklarını belirten Tantan, Türkiye'de güvenlik güçlerinin bu konuda eğitim görmüş nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi. Son Hizbullah operasyonuyla güvenlik birimlerinin özellikle bilgisayar ve internet konusunda eksikleri olduğunun açığa çıktığını belirten Tantan, "Bu konuda eksiklikleri gidermek için 52 ilde eğitime başladık" dedi. Savcıların operasyonlarda daha aktif rol almasını isteyen Tantan, "CMUK uygulaması bunu gerektiriyor. Operasyona katılan savcı dosyaya hakim olacak ve mahkemenin önüne dosya bütünlüğü sağlanarak çıkılacak" diye konuştu.

ÇİTİCİ: BİZ TARAFTARIZ

Bakan Tantan'ın 'Savcılar operasyonlarda aktif rol almalı' görüşüne katıldığını söyleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, "Biz böyle bir uygulamaya her zaman taraftarız. Ancak halihazırda rutin işleri takip edebilmemiz için bile İstanbul'da 10 tane savcıya daha ihtiyacımız var" diye tepki gösterdi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...