YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Sezer'e 'öncü ol' çağrısı

FP lideri Kutan, 312. maddenin değiştirilmesi için Cumhurbaşkanı Sezer ile ANAP ve DYP liderlerini ziyaret edecek. Kutan, Sezer'den demokratikleşme için öncü olmasını isteyecek

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 312. maddenin değiştirilmesi için başlattığı turlarına devam ediyor. Kutan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'i de ziyaret edecek. FP grubu ise Salı veya Çarşamba günü toplanıyor.

Kutan, 312. maddenin değiştirilmesi için Çankaya Köşkü'ne çıkarak Sezer'le görüşecek. Azerbaycan gezisi nedeniyle Sezer'le görüşemeyen Kutan, 312. maddenin değiştirilmesi konusunda Sezer'den öncü olmasını isteyecek. Sezer ile görüşmesinde rektör atamaları sırasında YÖK'ün yaptığı haksızlığı gündeme getirecek olan Kutan, "Listeleri YÖK'e iade etmelisiniz" çağrısında bulunacak. Kutan, siyasi parti liderleri ile yaptığı görüşmelere ise ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i ziyaret ederek devam edecek.

312 Ekim'de değişir

Bu arada, FP Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara İl Başkanlık Divanı toplantısının açılışında yaptığı konuşmada da, Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay Başkanı'nın antidemokratik yasaların değiştirilmesi yolunda görüş açıkladıklarını hatırlatan Kutan, "312, Erbakan'ın değil, Türkiyenin meselesidir. Kanayan bir yaradır. Bu yara durdurulmalıdır" dedi.

Kutan, 312. maddeni değiştirilmesi konusunda bütün partiler arasında mutabakat olduğunu belirterek MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bu maddenin tadili için partiler arasında komisyon kurulmasını önerdiğini söyledi. Kutan, "Umut ediyorum, Ekim ayı içinde TBMM'de 312. madde değiştirilecektir" diye konuştu.

Karşı çıkanlar 'gerici'

312. maddenin değiştirilmesine Türkiye'de fanatik kesimlerin karşı çıktığını belirten Kutan, "Bunlar dünyada modası geçmiş çağdışı hale gelmiş 'kutsal devlet' anlayışını savunanlardır. Bunlar kafaları 1940'lı yıllarda donmuş kalmış olan , kafaları çağdışı olan gerici kesimlerdir" diye konuştu.

ANAP lideri Yılmaz'ın hükümete girmesini de değerlendiren Kutan, Yılmaz'ın demokratik söylemlerinin halk tarafından hükümette "test" edileceğini kaydetti.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

MHP idamdan kaçamaz
ANAP lideri Yılmaz, idamı kaldırmanın sorumluluğuna ortak olmayacağını bildiren MHP'yi eleştirerek, "İktidar ateşten gömlek ise MHP de bu gömleği giyecek" dedi
DYP'nin okları MHP'ye
DYP Genel Başkan Yardımcısı Filiz, merkez sağı eski gücüne kavuşturmak için ANAP-DYP ittifakını önerdiklerini belirterek, MHP'yi "sağda menfaat aramakla" suçladı
'Gerçekler reklamla değişmez' TRABZON- Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye'nin sorunlarının çözümünde, siyasal iradenin etkin kullanılamadığını belirterek, "Siyasi reklamlar yaşanan gerçekleri değiştirmiyor" dedi. Uslu, Öz-Gıda İş Sendikası Trabzon Şubesi tarafından, Hıdırnebi Yaylası'nda düzenlenen piknikte yaptığı konuşmada, "Parasal göstergelere yönelik düzenleme ekonomik reform değildir. Beraberinde siyasi reforma ihtiyaç vardır. Siyasi reklamlar, 'gözün aydın Türkiye' yaşanan gerçekleri değiştirmiyor. Ücret zamlarında cimri davranan hükümet, banka çevrelerine birşey yapamıyor."
MHP'li vekilden 'töre' dayağı
ANKARA- MHP Bolu Milletvekili Ersoy Özcan'ın tartıştığı bir kişiyi dövdüğü iddia edildi. Ömer Faruk Bektaşoğlu, geçen hafta İstanbul Yolu üzerinde bulunan Nissan Bayii'ne uğradı. Burada, MHP Bolu Milletvekili Ersoy Özcan'ın, servis müdürü Cemal Karahalil, Murat Peker ve Murat Dalbudak ile tartıştığını gören Bektaşoğlu, durumu yatıştırmak isterken, MHP'li Özcan, "Sen ne karışıyorsun" diyerek Bektaşoğlu'na tokat attı ve silah çekti. Özcan'ın elinden kurtulan Bektaşoğlu Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Özcan'dan şikayetçi oldu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...