T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Lise birler affedildi

Lise birinci sınıfta tek dersten sınıfta kalanlar ve iki dersi zayıf olup da not ortalaması 2.00 ile 2.49 arası olanlar bu derslerden borçlu olarak ikinci sınıfa devam edebilecekler.

Tüm liselerin 9. sınıflarında (lise 1) başarısız oldukları ders sayısını tek derse indirenler bu derslerden sorumlu olarak 10. sınıfa devam edebilecekler. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nin 36. maddeside yapılan değişiklik hakkında bilgi verdi.

Bostancıoğlu şunları kaydetti: "Bu değişiklik çereçevesinde, yıl sonu başarı ortalaması genel liseler ile her türlü mesleki liseler ve teknik liselerde 2.5'tan, Anadolu Liseleri, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler'de 3'ten, Fen Liseleri'nde Türk Dili ve Edebiyatı dersiyle Fen ve Matematik grubu derslerinin yıl sonu notlarının ağırlık ortalaması 3.5'ten aşağı olanlardan, yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılmayan derslerde dahil olmak üzere başarısız oldukları ders sayısını tek derse indiren 9 sınıf öğrencileri, bu dersten sorumlu olarak 10. sınıfa devam edecekler."

75 bin öğrenci yararlanacak

Bostancıoğlu, ayrıca, yıl sonu başarı ortalaması genel liseler ile her türdeki mesleki ve teknik liselerde 2.00-2.49, Anadolu Liseleri, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve yabancı dil ağırlıklı liselerde 2.50-2.99, Fen Liseleri'nde Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile Fen ve Matamatik grubu derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması 3.00-3.49 olanlar ve başarısız oldukları ders sayısını en fazla 2 derse indirenlerin de bu derslerden sorumlu olarak 10. sınıfa devam edebileceklerini kaydetti.

Bu uygulamanın bir af niteliği taşamadığını vurgulayan Bostancıoğlu, "Öğrencilerimizin sorumlulukları devam etmektedir. Bu derslerden girecekleri sınavda başarılı olmak zorundadırlar`` dedi. Bostancıoğlu, bir soru üzerine meslek liseleri de dahil olmak üzere bu uygulamadan yaklaşık 75 bin öğrencinin yararlanacağını kaydetti.

Velilerin katkısı iyi olur

Bostancıoğlu, kayıt sırasında velilerden alınan bağışla ilgili soru üzerine de, Danıştay 8. Dairesi`nin kararının bu tartışmayı sona erdirdiğini söyledi. Karara göre bütçeden bakanlığa ayrılan payın yetersiz olması nedeniyle eğitim giderlerinin kısmen de olsa öğrenci velilerinin katkılarıyla giderilmesinin uygun olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu, eğitimin niteliği ve verimliliğini artırabilmek için ekonomik durumu iyi olan velilerden sağlanması için yapılan düzenleyici işlemde hukuka aykırılığın görülmediğini kaydetti.

Bakan'ın karga gafı

Bostancıoğlu, "Bakanlıkta MHP'li kadrolaşma yapıldığına" ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de şu yanıtı verdi: "MHP'li veya dinci kadrolaşmanın Bostancıoğlu'nun bulunduğu yerde olmayacağına kargalar bile inanmaz. İkincisi, dün basından bir arkadaş 'Çekiliyor musunuz?' diye sordu. Rahmetli bakanlardan biri, 'Evet çekildim, 91 kiloyum' demiş. Ben de o anlamda 'Çekilmeyeceğim, niye çekileyim?' dedim. Ben görevimin başındayım. Daha yapacağımız çok şeyler var."



23 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED