T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

F.BAHÇE isKOÇ KESTİ

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında G.Rangers'ı 4. dakikada Revivo'nun muhteşem frikiği ve 71. dakikada Serhat'ın golü ile geçti.

Fenerbahçe 5 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne "merhaba" dedi. Sarı-lacivertli takım 3. ön eleme maçında 0-0'ın rövanşında Glasgow Rangers'ı Kadıköy'de 2-1 mağlup etti. Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe 4. dakikada Revivo'nun mükemmel frikik golüyle öne geçti. Galibiyet golünden sonra rahatlayan, ayağa paslarla rakibinin hatalarını kollayan Sarı-lacivertliler soyunma odasına ilk yarıda attığı golün avantajıyla gitti: 1-0.

Serhat 2-0 yaptı

Galibiyet golünün ardından savunmaya ağırlık veren Sarı-lacivertli takım ofansif oyunda pasif görünürken, 70. dakikada Revivo'nun yerine giren Serhat bir dakika sonra Lazetiç'in pasıyla ceza alanına girdi ve köşeye gönderdiği plaseyle skoru 2-0 yaptı. Ancak golden iki dakika sonra Ricksen F.Bahçe kalesi önünde oldukça sert vurdu Lazetiç'in ayağına çarpan top kaleci Rüştü'yü de kontrpiyede bıraktı: 2-1. Maçın bu dakikalarından sonra başka gol olmadı.

681 gün sonra Avrupa maçı

FENERBAHÇE İskoçya'nın Glasgow Rangers takımıyla yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçıyla, İstanbul'da tam 681 gün sonra bir Avrupa kupası maçınaçıktı. En son 30 Eylül 1999 tarihinde UEFA Kupası 1. tur rövanşında, MTK Budapeşte maçıyla İstanbul'da taraftarının karşısına çıkan Fenerbahçe, bu maçta 2-0 yenilerek elenmiş, geçen yıl da Avrupa kupalarına katılamamıştı.

Denizli İlk maçın 11'ini bozmadı

TEKNİK direktör Mustafa Denizli, Glasgow'daki ilk maçta sahaya sürdüğü 11'i, İstanbul'da da sahaya çıkararak kadroda herhangi bir değişiklik yapmadı. Forveti yine Rapaiç-Revivo ikilisinden oluşturan deneyimli teknik adam, sakatlığı geçen Johnson, Ogün, Lazetiç ve Abdullah'ı orta alanda oynattı. Sakatlığı nedeniyle İstanbulspor maçında forma giyemeyen Rüştü de dün akşam kaleyi korudu.

Dev maça 25 bin seyirci geldi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve teknik direktör Mustafa Denizli'nin dün yaptığı çağrılara uyan taraftarlar, FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelerek takımlarını destekledi. Yalnızca kale arkası tribününde bazı boşluklar göze çarparken, yaklaşık 25 bin sarı-lacivertli taraftar, tribünlerden takımlarına destek verdi. Bu arada 170 İskoçlu taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

190 kişilik basın ordusu takip etti

DÜN geceki Almanya'nın RTL 5 ve Danimarka'nın Dan 1 televizyon kanalları da naklen yayınladı. Fenerbahçe-Glasgow Rangers maçını adeta bir basın ordusu izledi. Karşılaşmada 45'i İskoç, 145'i Türk olmak üzere toplam 190 basın mensubu görev yaptı. Bu arada stat dışında olduğu gibi stat içinde de önlemler arttırıldı. Sürekli anonslar yapılarak, merdiven-lerin boş bırakılması istendi. Öte yandan F.Bahçe maç öncesi saha ortasında kenetlenerek galibiyet yemini etti.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Cengiz Çandar :
Birden!.. Rangers da Kadıköy'e gömüldü
Yunus Akgül : Elif Aktuğ :
Yolun açık olsun Süper Lig, süper taraftar
 
'Şampiyonlar Ligi daha kolay'
Teknik direktör Mustafa Denizli, Glasgow karşısında erken golün kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Denizli "F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne sokan ilk Türk hoca olarak Allah'a şükrediyorum" dedi.
SERİNKANLI CİMBOM
Yenilmeden 18. ön eleme maçını da geçen Galatasaray, 7. kez Şampiyonlar Ligi'ne kalarak Avrupa'nın devi olduğunu kanıtladı. İlk yarıyı idare eden Cimbom 2. yarı açıldı.
Çirkeflik yaptılar
Gümrükten geçişte başlayan "Bulgar zulmü" maç öncesi elçilik görevlisin başını yaran taşla devam etti. Çirkef Bulgarlar maçtaki tekmelerden önce de basın otobüsünü çaldılar!
FISTIK GİBİ RÖVANŞ
Gaziantepspor, 0-0'ın rövanşında Zimbru Kişinev karşısında tur arıyor. Tarihinde ikinci kez UEFA'da mücadele etme hakkı kazanan temsilcimiz kendi sahasında oynayacağı maça mutlak galibiyet için çıkacak. TRT-1'den yayınlanacak maç 20.30'da başlayacak.
Faruk Özak Trabzon'u beğendi
Trabzonspor kulübü eski başkanı Faruk Özak, Bordo-mavili takımın çok genç ve tecrübesiz bir ekip olduğunu, bu durumun iyi algılanması gerektiğini söyledi. Özak "Trabzonspor, bu sezonda ayağını yorganına göre uzatmıştır. Az para ile çok işler yapmak istemektedir. Bu da doğru bir harekettir" dedi. Bordo-mavili kulübe destek girişimlerinin olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirten Özak, "Ülkemizin durumu ortada. Nasıl devletimize vergimizi veriyorsak, Trabzonspor'a da vergi vererek yardım elini uzatmalıyız" dedi. Öte yandan Trabzonspor Divan Kurulu tarafından başlatılan destek girişimleri çerçevesinde yaklaşık 600 işadamı Cuma günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı yapacak.

23 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED