T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

B İ L İ Ş İ M

Windows XP veri kaybına yol açıyor!

Hatasız olarak lanse edilen Windows XP'de, yeni hatalar belirlendi. Belirlenen hata, kullanıcıların verilerini ve sistem ayarlarını kaybetmelerine yol açıyor.

Ekim ayı içerisinde tüm dünyada kullanıcıların hizmetine sunulan ve "Hatasız" olarak lanse edilen Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows XP'de hata üzerine hata çıkıyor. İnternette yer alan haberlere göre, Microsoft'un son işletim sistemi Windows XP'deki bir hatanın, kullanıcıların verilerini ve sistem ayarlarını kaybetmelerine yol açabileceği bildirildi. Haberde, sadece ön-kurulumlu olarak gelen bilgisayarlarda gözlenen bu sorunun, hatalı bir "XP sihirbazı"ndan kaynaklandığı açıklandı. Ev ve Profesyonel sürümlerin ikisi için de geçerli olan bu sorunun, kullanıcı Windows XP'yi yeniden kurmak, onarmak ya da yükseltmek istediğinde gerçekleşebildiği kaydedildi.

Microsoft sorunun çözümü için gerekli yamaların hazırlanmakta olduğunu ve hatadan dolayı zarar gören kullanıcıların yedek dosyalarından geri-yükleme yapmalarını önerdi.

Microsoft bu sorunla karşılaşmak istemeyen kullanıcıların ise "Windows\System32" dizininde bulunan "Undo_guimode.txt" adlı dosyayı silmeleri gerektiğini açıkladı.


WEB GEZGİNİ

Adı 'arak' ama olsun: Turkey Seek!

Yerli arama motorlarından biri olan TurkeySeek, yabancı bir arama motoru olan Info Seek'ten esinlenerek adlandırılmış bir site. İçerisinde, arama motorlarında bulunan genel özelliklerin yanısıra, kişiselleştirme özelliği de bulunuyor. Adres defteri, yapılacak işler listesi gibi bölümleri kullanıcı kendi ihtiyaçlarına göre düzenleyebiliyor. Bunların yanısıra linklerim bölümünde kendinize ait linkleri sitenin ara sayfasında görünmesini, fala inanıyorsanız, ana sayfasında da falınızın görünmesini ve hergün yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Siteden ücretsiz e-posta adresi almak da mümkün.
http://www.turkeyseek.com


Google'ın Türkiye şubesi (!)

Dünyanın belki de en iyi arama motoru olan Google, Türkiyeli web tasarımcıların da ilham kaynağı oluyor. Türk Google adlı bu site de, Google'dan kaynaklanan marka gücünü kullanmayı hedefleyen kişilerce kurulmuş. Sitenin adında Google kelimesi yer alsa da, Google'la uzaktan yakından ilgisi yok. Sitenin ilgi çekici olan özelliği, aynı anda birden çok motorra arama yapabilmesi. Arama kutucuğuna yazdığınız kelimenin hangi motorlarda aranmasını istiyorsanız seçiyor ve "tamam" diyorsunuz. Seçtiğiniz motorlar için her biri için yeni bir pencere açılıyor ve arama sonucu görüntüleniyor.
http://www.turkgoogle.com


ADRES ÇUBUĞU

http://www.feshane.com
http://www.firmaara.com
http://www.ihturkey.com
http://www.sevde.de
http://www.lkd.org.tr
http://www.sporttakal.com
http://www.mkutup.gov.tr
http://www.tasraedebiyat.cjb.net
http://ozeling.kolayweb.com
http://www.agrt.org
http://www.haberyolu.com
http://www.tdk.gov.tr/imlakilavuzu.html


YAZILIM

ICQ 2001b huzurlarınızda

Anında mesajlaşma (instant message) yazılımlarının öncüsü ICQ'nun yeni sürümü çıktı. Windows XP ile tam uyumlu olarak geliştirilen yeni ICQ 2001b'de arayüz tamamen değiştirilmiş. Daha önceki sürümlerde kontak listesi kullancının bilgisayarında tutulurken, yeni sürümde kontak listesinin ICQ sunucularında tutulması sağlanmış. Bu kullanıcılar açısından büyük kolaylık sağlıyor. Daha önce kullanıcılar bilgisayarlarında yaşadıkları sistem çökmesi gibi durumlarda, kontak listelerini kaybetme durumuyla karşı karşıya kalıyorlardı. Hatta bu ihtiyacı gidermek için ICQ kontak listesi yedekleyen bir site bile hizmet vermeye başlamıştı. Bu açıdan bakıldığında ICQ bir eksiğini daha gidermiş bulunuyor. Kontak listesinin getirdiği bir kolaylık da, ICQ numarasınızı, başka bilgisayarlardan da kullanmanıza olanak sağlaması.
http://www.icq.com


Anında mesaja büyük ilgi var!

Jupiter Media Metrix'in ABD'de yaptığı çalışmaya göre, çalışanların Yahoo, MSN ve AOL'un yazılımlarını kullanarak işyerinde anında mesaj (instant message) atmak için harcadığı süre 4.9 milyar dakikaya çıktı. Bu rakam, 2000 Eylül'üne göre yüzde 110'luk bir büyümeyi gösteriyor. Araştırma, en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımının da AOL IM olduğunu ortaya koydu. Araştırma 2000 Eylül-2001 Eylül arasındaki bir yıllık zaman dilimini kapsıyor. Ofislerde anında mesaj kullanımındaki yüzde 110'luk artışa karşın ev kullanıcıları arasında bu artış yüzde 48'de kaldı. İşyerinde anında mesaj kullananların sayısı ise yüzde 34 artarak 13.4 milyon kişiye ulaştı. Uzmanlar, ilk olarak ev kullanıcıları arasında popüler hale gelen gerçek zamanlı mesajlaşma yazılımlarının artık ofislerde de yaygınlaştığına dikkat çekiyor.


 
LinuxLife geliyor
PC Life, Computer Life, GamePro, Net Life dergilerinin yayıncısı İMG Bilişim Yayınları, bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemlerinde tekel konumunda olan Windows'un en büyük rakibi Linux'u Türkiye'de yaygınlaştırmak ve bu sistemle ilgili okurları bilgilendirmek amacıyla bir dergi çıkarıyor. LinuxLife adıyla yayınlanacak dergiyi Türkiye'de Linux deyince ilk akla gelen isimlerden olan Görkem Çetin ve ekibi hazırlayacak. İMG Bilişim Yayınları imtiyaz sahibi Musa Savaş, dünyada, özellikle sunucu pazarında büyük öneme sahip Linux'un Türkiye'de gerektiği gibi tanıtılamadığı ve yaygınlaştırılamadığını belirterek, Linux Life ile bu amaca hizmet edeceklerini söyledi. LinuxLife, önümüzdeki ay bayilerde yerini alacak.
TEKNOLOJİ VİTRİNİ
DELL DIMENSION 4300 TÜRKİYE'DE
ABD'nin en çok satan bilgisayarı Dell Dimension Sentim tarafından Türkiye pazarına sunuldu. Intel 845 chipset kullanan Dimension 4300, Pentium 4 teknolojisini uygun koşullarla tüketiciye sunuyor. Dimension 4300, günümüzde kullanıcıların ihtiyaç duyabileceği tüm multimedya uygulamaları desteklemesiyle dikkati çekiyor.
sentim

MOBİL MÜZİK AYGITI
Panasonic tarafından geliştirilen SD75 Audio Player, şirketin son teknolojilerle geliştirdiği yeni ürünlerinden biri. 43 gram ağırlık ve 49,8 x 49,2 x15 mm gibi oldukça küçük boyutlara sahip olan SD75, beraberinde gelen aparatlar sayesinde bileğe takılarak saat, ya da boyuna takılarak kolye gibi kullanılabiliyor. Üründe MP3 formatının yanısıra daha fazla sıkıştırma imkanı sağlayan AAC (Advanced Audio Coding) formatı da destekleniyor. Ürünün ABD fiyatı 400$ civarında.
tekofaks

NET KİTAP
Windows XP'nin kitabı yazıldı
Pusula Yayıncılık, "Kim korkar?" dizinin son kitabı "Windows XP"yi yayınladı. Cenk Tarhan tarafından kaleme alınan kitap, Windows teknolojisinin geldiği son nokta olan XP'yi tüm yönleriyle ele alıyor. Giriş seviyesinden itibaren Windows XP'yi bilgisayara yüklemeyi adım adım öğreten kitap, halen yarar bu konuda yararlanabileceğiniz Türkçe tek kaynak. Windows XP'nin bilgisayarınıza getirdiği yeni özellikler ve bu özelliklerinin kullanımının ayrıntılı olarak ele alındığı kitapta, şu konu başlıkları yer alıyor: Windows XP'nun kurulumu, Kurulum sonrası ayarlar, Sorun çıkartan aygıtlar, Görsel ayarlar, Grafik kullanıcı birimi, İnternet bağlantısı, Yeni Internet Explorer, Windows Messenger, E-posta ayarları, Windows XP ve güvenlik, Windows XP ve ağlar, Ağ üzerinde kaynak paylaşımı, Windows XP internet sunucu hizmetleri, Püf noktaları ve sık sorulan sorular. Pusula Yayıncılık (212) 252 42 80

pusula

18 Kasım 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED