T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Örümceğin ayakları

Örümcek ağı soruşturmasının bir numaralı sanığı Erol Kohen'in, İstanbul Emniyeti'nden Saçan ve İçişleri müfettişi Candan Eren ile ilişkisi var.

Örümcek Ağı soruşturmasında ortaya çıkartılan yaklaşık on milyar dolarlık "hayali ihracat" olayının ele başısı Erol Kohen'in, kamuoyunun tanıdığı bir takım ünlü isimlerle yakın diyalog içinde olduğu belirlendi. Kohen'in, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in koruma şemsiyesi altına aldığı İstanbul Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan'dan İçişleri Bakanlığı Müfettişi Candan Eren'e, Nesim Malki cinayeti sanıklarından bir zamanlar 'Zeytin Kralı' olarak tanınan Erol Evcil'e ve Buffalo operasyonunun baş sanığı İshak Romano'ya kadar bir dizi ünlü isimle tutuklanmadan önce sık sık görüştüğü saptandı.

Ankara DGM Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir süre önce Erol Kohen'in iş yerinde ele geçirilen 30 adet operasyon yeleği ile ilgili inceleme sürüyor. Polis yeleklerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlar Şubesi'ne ait olduğu bildirildi.

Kohen, Saçan'ı sık sık ziyaret ediyor

İstanbul Emniyeti yetkililerince Erol Kohen aleyhinde DGM Başsavcılığı'na 1996'dan 1999'a kadar yapılan suç duyurularının işleme konulmadığı belirtildi. DGM'deki ilişkileri sayesinde hakkındaki şikayetlerden anında haberdar olan ve dilekçe örneklerini ele geçiren Kohen'in, emniyet içinde "köstebek avı" yürüttüğü ve bir kısım polis amirlerini sürdürdüğü ifade edildi. Kohen'in, haftada üç gün Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Evcil, Kohen'den para istedi

Kohen'in, Nesim Malki cinayeti sanıklarından Erol Evcil ile de yakın ilişkili olduğu belirlendi. İddiaya göre, Eze Zeytincilik adına İş Bankası'ndan 200 milyon dolar kredi alan Evcil, daha sonra borcunu ödeyemedi ve banka şirkete el koydu. Evcil, Kohen'den parasal yardım talep etti. Kohen, Gürteks adlı paravan şirketi kanalıyla hayali ihracat yaparak Evcil'in İş Bankası'na olan borcunu ödemeye çalıştı.

 
Muhammed Salih'in hayatı tehlikede
28 Kasım günü Prag Havaalanı'nda Çek polisi tarafından tutuklanan Demokratik Erk Hareketi lideri Muhammed Salih'in hayatının tehlikede olduğu belirtildi.
Ölüm orucunda esrarengiz ölüm
Ölüm orucu eylemle- rinde hayatını kaybeden Ayşe Baytimur ve Özlem Duraksan'ın karbonmo-noksit gazından zehirlendiği belirlendi.
Tahtakale'deki ölüm tezgahları
Tamamı yasadışı yollarla yurda sokulup Tahtakale'nin arka sokaklarında satılan ağrı kesiciler, vitaminler ve ateş düşürücüler ölüm saçıyor.
Devlet küçüldü koltuklar büyüdü
IMF talepleri doğrultusunda devleti küçülten hükümet, Ziraat ve Halk bankalarındaki yönetici sayısını üçe katladı
İlköğretimde ders azaltılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma programında, ilköğretimde ders sayısının azaltılması öngörüldü.
Eyleme polisten engel
Cuma namazının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yaptığı eyleme bu hafta polis izin vermedi.

1 Aralık 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED