T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

İçişleri'nde deprem

Tantan'ın ekibi dağılıyor. Abanoz'dan sonra Emniyet Genel Müdürü Turan Genç de istifa etti. Hükümet ise 22 vali ve 60 il emniyet müdürüne yönelik "görevden alma" operasyon başlatıyor.

İçişleri Bakanalığı görevinden alınarak, Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na kaydırılmasını içine sindiremeyerek partisinden ve bakanlıktan istifa eden Sadettin Tantan'ın yaptığı atamalara yönelik büyük bir operasyon başlıyor. Tantan'ın ekibinden olduğunu bilinen İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un ardından dün de Emniyet Genel Müdürü Turan Genç istifa etti. Genç'i istifası için yeni İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Abanoz'un zorladığı öne sürüldü. Genç ile birlikte İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Saim Çotur ile Genel Müdür Yardımcılarının ve bazı il emniyet müdürlerinin de istifa etmesi bekleniyor.

60 müdür listede

Bununla birlikte Hükümtin Tantan sonrası operasyonun birinci ayağını emniyet teşkilatı oluştururken ikinci ayağında valiler yer alıyor. Tantan'ın istifasının ardından ardından göreve getirdiği 60 İl Emniyet Müdürü için sıkı bir takip başlatıldı.

Tantan'ın görevde kaldığı süre boyunca 60 İl Emniyet Müdürü'nü göreve getirdiğini 21 ilde ise İl Emniyet Müdürü bulamadığı için bu görevleri vekaleten il emniyet müdürlerinin yürüttüğünü belirten Emniyet çevreleri, Tantan'ın istifasının ardından bu isimlerin birer birer görevden alınacağını belirtiyorlar. Emniyet'teki operasyonun, İl Emniyet Müdürleri'nin tek tek takibi ile yapılacağı Tantan'la temasını koparmayan İl Müdürleri'nin açıkları bulunduğu takdirde görevinden alınacağı ifade ediliyor. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender ile Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç'in ilk furyada görevden alınması bekleniyor.

Ünlü valiler de sırada

Tantan'ın İçişleri Bakanı olmasının ardından görevden aldığı valilerin de teker teker eski görev yerlerine döneceği ifade ediliyor. Valiler Kararnamesi üzerinde son rötuşları yapan hükümet ortakları 22 ili kapsayan bir değişikliği de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. Tantan tarafından Ordu Valiliği'ne getirilen Kemal Yazıcıoğlu'nun Emniyet'te üst düzey bir göreve alınması beklenirken, İzmir Valisi Alaattin Yüksel'in de görevden alınacağı belirtiliyor.

Beyaz Naylon Operasyonu

İçişleri Bakanı Tantan'ın istifa kararı aldığı gece, Emniyet içinde sürdürülen ancak kamuoyunun fazla bilmediği bir operasyondan bahsederek, "bu operasyonda tüm yolların Turgut Yılmaz'a çıktığı" yönünde bir değerlendirme yaptığı öne sürülüyor.

Bu operasyona "Beyaz Naylon Operasyonu" adı verildiği ve tekstil sektörüyle ilgili olduğu iddia ediliyor. Bu operasyonda görev alan isimlerin de görevden alınacağı belirtilirken, Emniyet'teki atamaların bir "Yılmaz operasyonu" olduğu iddiaları ortaya atıldı.

 
Sezer, Doğu Raporu hazırlatıyor
Siyasette 'İngiliz dersi'
İngiltere'de İşci Partisi lideri Tony Blair'e yenilen Muhafazakar Parti laideri William Hague'un "partimin başından ayrılacağım" açıklaması Türkiye'deki liderlerde hiçbir yankı bulmadı
Derviş yasaları tamamlanıyor
Memur sendikası tasarısı yerine, Derviş'in çıkartılmasını şart koştuğu acil yasalar Meclis'e gelecek. DYP'nin Ecevit hakkında verdiği gensoru önergesinin de yarın görüşülmesi bekleniyor
Keçeciler ortaklara dokundu
Devlet Bakanı Keçeciler, ANAP'ın "kurtla kuşu aynı kafeste beslediğini" belirterek, "Biri kongrede rakip adayı konuşturmaz, diğeri Cumhurbaşkanı adayına töre uygular" dedi
FP: Sezer'den 'veto' bekliyoruz
FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengün, "Cumhurbaşkanı'nın, Radyo Televizyon Üst Kurulu ile ilgili yasayı iade etmesini bekliyoruz" dedi. Esengün, partisinin Trabzon İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, RTÜK Yasası'nda ne yerel basının ne de kamuoyunun düşünüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Yasa, sadece sermaye ve medya patronları için çıkarılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız`ın bu yasayı iade etmesini bekliyoruz. İade etmeyip de yasayı imzaladığı takdirde, ana muhalefet partisi olarak yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz." Esengün, Türkiye`nin yeni siyasi oluşumlara ve yeni siyasi kadrolara ihtiyacı bulunmadığını da öne sürerek, "Ülkenin asıl ihtiyacı, siyaset üzerindeki baskıların kaldırılmasıdır" dedi.
11 Haziran 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED