T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

4. İHTİMAL DOSTLUK

Derbi maçta Fenerbahçe 42 bini aşmak için yönetimin kararını bekliyor. Bekarlara kamp başladı, evliler perşembe günü katılacak. Johnson oynamak istiyor. G.Saray, yeni kapasiteye göre ek bilet talebini yineledi. Kadıköy'e Sarı-kırmızı otobüsüyle gideceğini valiliğe bildirdi. Kamp hafta sonu. Ergün oynamak istiyor.

'İstersek sağır oluruz!'

Avrupa'nın en büyük stadlarında oynama alışkanlığı edinen G.Saray, Kadıköy'den çekinmek için bir neden olmadığını vurguluyor. Bernabeu, Parc des Princes, II. Lui, Leeds, San Siro gibi stadlardan nasıl çıktıklarını sürekli dile getiren kaptan Bülent Korkmaz, Kadıköy'de takımın "sağır" gibi davranmayı yine becereceğini söyledi. Genel sekreter Celal Gürcan, "Bu kader maçında herkesi sağ duyuya ve dostluğa davet ediyorum. Son günlerde Jardel ve Fatih için çıkarılan transfer haberleri takımın havasını bozmaya yöneliktir" dedi. Bu arada Sarı-kırmızılılar, F.Bahçe'nin kendilerine 1900 bilet ayırmasına tepki gösterdiler.

Fener tulum peşinde

Kadıköy'de bu sezon ligde ve kupada oynadığı maçlarda tulum çıkaran Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu belirleyecek Galatasaray maçında en büyük avantajı yine Şükrü Saraçoğlu Stadı olacak. 32 bin kapasiteli stadını bir silah olarak rakibinin kafasına dayayan Sarı-lacivertliler, bu akşamki kararı bekliyor. Dün Başkan Aziz Yıldırım'ın denetlediği okul tarafındaki kale arkasının Galatasaray maçında açılması halinde stadın kapasitesi 42 bine ulaşacak. 12. adamı ile daha da güçlenen F.Bahçe, pazar gecesi sahaya inancını ve karşı konulmaz desteğini arkasına alarak çıkacak.

Krize Kemal Derviş maça Orhan Erdemir

Her maçta her kararın günlerce tartışıldığı Türkiye'de futbolun en kritik maçına Orhan Erdemir atandı. Şu anda sıralamanın en üstünde yeralan başarılı hakemimiz aslanların önüne atılacak kurban olarak seçildi. Yeni Şafak olarak Erdemir ve triosuna "hakem şansı", pazar gecesi spor programlarında 1. konu olacak hakemimize şimdiden sabır diliyoruz.

Bu sezon 12 maçta düdük çalan Orhan Erdemir, 47 sarı ve 4 kırmızı kart kullandı. Büyük maç olarak sadece Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Ali Sami Yen'de maç yöneten Erdemir, bu sezonun en fazla konuşulan maçı olarak Fatih Terim'in başında bulunduğu Fiorentina'nın elendiği maçta düdük çalmış ve Terim'i sahadan atmıştı.

REAL Madrid rövanşından beri sol kanatta yaşanan sıkıntının Ergün'le çözüleceği kesinleşiyor. Fatih ve Ahmet Yıldırım'ı o kanatta oynatmak zorunda kalan Lucescu'nun Ergün'ü mutlaka kullanmak istediği ve Ergün'ün de hazır olduğu gözlendi. Tam tempolu çalışmasa da Ergün mutlaka oynamak istediğini belirtirken "Hem sol kanatta, hem de ön liberoda iki sorunumuz var. Nerede görev verilirse ve ne kadar oynayabilirsem elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi.

FENERBAHÇE'nin Ganalı futbolcusu Johnson, sakatlığının düzelmesi halinde Galatasaray, maçında forma giymek istediğini söyledi. Almanya'da tedavisini yaptırdığını ve sakatlığının iyileşme sürecinde olduğunu belirten Johnson, "Tedavimi yaptırdım ve çalışmalara başladım. Pazar günü çok iyi mücadele edip, sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Tam olarak iyileşirsem, ben de oynamak istiyorum" dedi.

Spor Yazarları
Güray Soysal : Ali Gümüş :
Bravo buz hokeycilerimize Halterde uzun yıllar
Kamil Anahar :
Sanık sandalyesindeki Trabzonlular
 
NE ÇIKARSA BAHTINA!
Başkan Özkan Sümer'in iki kez izleyerek beğendiği Brezilyalı futbolcular Da Silva, Prazeres, Jarro ve Eduardo dün Bordo-Mavililer'le ikişer yıllık sözleşme imzaladı.
Daum'a yönetimden veto
Siyah-Beyazlı yöneticiler, Alman hocanın takımda yapmayı düşündüğü büyük revizyona ekonomik krizi gerekçe göstererek karşı çıktılar.
"Terim diktatör değil"
İtalya'nın Fiorentina futbol takımının kaptanı Manuel Rui Costa, "Terim ile çok iyiydim. (Diktatör teknik direktör) olduğu söylentileri sadece dedikodu" dedi
Mutlu Tunus'ta yok
Eylül ayında Tunus'da yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na rekortmen halterci Halil Mutlu katılmayacak. Bileğinde sakatlığı bulunan Mutlu, Akdeniz Oyunları'nın tarihinden 20 gün sonra Dünya Şampiyonası'nın yapılacak olmasından dolayı böyle bir karar almak zorunda kaldığını söyledi. İki Şampiyonayı çıkartmasının mümkün olmadığını ancak kendisininin seçim konusunda tercihini Dünya şampiyonasından yana kullandığını söyleyen Mutlu, Dünya şampiyonasında podyumlarda olacağını söyledi. Bu arada Avrupa ikincisi olan Halter Milli Takımı dün ilk önce Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu'yu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yü ziyaret etti.

2 Mayıs 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED