T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Intel P4 ile uçuracak

Dünyaca ünlü mikroişlemci üreticisi Intel, kişisel bilgisayar kullanıcılarını, pazara sunduğu yeni Pentium 4 (1.7 GHz.) işlemci ile hız ve performansın üst sınırlarına taşıyor.

Intel, masaüstü bilgisayarlar için en yüksek performanslı işlemcisi olan 1.7 GHz'lik Pentium 4'ü piyasaya sundu. Hız rekorlarını altüst eden Pentium 4, 1.7 GHz.'in bilgisayar üreticilerinin satış listelerine girmesiyle birlikte, İnternet ve PC'den daha fazla yararlanmak isteyen son kullanıcılar, Pentium III fiyatına Pentium 4'ün üstün özelliklerine sahip olabilecekler. Tüketiciler için Pentium 4, video ve sesin işlenmesi, en son Internet teknolojilerinin kullanılması ve üç boyutlu grafiklerin görüntülenebilmesi için yüksek performans sağlıyor. P4 işlemci, 1995'te tanıtılan ve P6 mikromimariye sahip olan Pentium Pro işlemciden beri, Intel'in tümüyle yeni ilk masaüstü işlemci tasarımına sahip olan bir işlemci. Pentium 4 işlemci platformu, yüksek performanslı Intel 850 yonga setine dayanıyor. Intel 850 yonga setinin çift RDRAM bellek sırası, Pentium 4 işlemcinin 400 MHz'lik sistem veriyoluna uygun ve saniyede 3.2 gigabit verinin aktarılmasını sağlıyor. 1.7 GHz'lik Pentium 4 işlemci, SPEC CPU 2000 testlerinde, Intel'in en yüksek performanslı masaüstü işlemcisi olarak nitelendirildi.
http://www.intel.com.tr


AOL, Internet Explorer'a rakip geliştiriyor

Komodo kod adlı program üzerinde çalışan AOL, Microsoft'a bağımlı kalmamayı planlıyor AOL Time Warner ile Microsoft arasındaki rekabet kızışıyor. America Online, Microsoft'un internet tarayıcısı Internet Explorer'ın yerini alabilecek bir program üzerinde çalışıyor. Komodo kod adlı program, Explorer'ın rakibi olan pek çok tarayıcıyı destekliyor. Bu sayede America Online, Explorer uyumlu ürünlere bağımlı kalmayacak ve farklı platformlarda da aynı kalitede hizmet verebilecek.

Test aşamasında

Yeni tarayıcı hakkındaki gelişmelerin rakipler arasındaki ilişkileri daha da gerginleştireceği tahmin ediliyor. Komodo şu anda bazı bilgisayar firmaları tarafından deneniyor. Yeni programın yaygın olarak ağustos ayında dağıtılmaya başlanması bekleniyor. AOL ve Microsoft internet dünyasının iki dev ismi. Microsoft yazılımları tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan yazılımlar. AOL ise 29 milyonu aşan abonesiyle dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı. İki dev arasındaki yazılım rekabetinin nereye varacağı merak ediliyor.
http://www.aol.com


 
Ericsson'a Bluetooth ödülü
Telekomünikasyon dünyasının tek bağımsız ödülü olan The Mobile News Awards 2001'in "En Yenilikçi Ürün" kategorisinde birinciliği Ericsson'ın Bluetooth "Kablosuz Kulaklık Mikrofon Seti", yine aynı kategorinin üçüncülük ödülünü ise Ericsson MP3 Çalar aldı. Ericsson'ın Bluetooth "Kablosuz Kulaklık Mikrofon Seti", kulaklık içine yerleştirilmiş olan Bluetooth çipi aracılığıyla cep telefonu ve kulaklık arasında kablo olmadan bağlantı kurmaya imkan sağlıyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Ericsson MP3 Çalar ise, cep telefonuna takılarak kullanılabilen bir ürün. Stereo müzik dinleme imkanı sunan Ericsson MP3 Çalar, MP3 formatındaki müzikleri cep telefonundan dinlemeye olanak sağlıyor.
'Diz'de 1 GHz
Romar, Gateway Solo dizüstü bilgisayar ailesinin en yeni ürünü Solo 9500'ü Türkiye piyasasına sundu. Şık tasarımı içinde, 1 GHz işlemci ve 15.7 inç ekran gibi en son teknolojiyi içinde barındıran Solo 9500, PC gücünde dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyanlar için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor. 512 MB belleğinin yanısıra, 32 GB sabit disk sürücüyü de destekleyen Solo 9500, DVD-ROM, CD-ROM, CD-RW ve ekstra sabit disk sürücü kullanımını da mümkün kılıyor.
1 Mayıs 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED