T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

İ Z L E N İ M

Vatandaş da siyasiler de politika konuşmak istemiyor

Kayseri MHP'nin otağ ocağı malümunuz... Bu nedenle de hiç bir zaman bu parti yok edilemez bu ilimizde. Gerçi her parti gibi bu partimiz de trent kaybetmiş ama, bugün seçim yapılsa birinci parti olmazsa bile ikinci olur. MHP milletvekillerinden H. Basri Üstünbaş için "anlaşılmaz bir adam" yorumunu getiren bir Kayserili belki de en iyi tahlili yapıyor diye düşündüm. Partinin puan kaybediş nedenleri ise herkesce bilinen şeyler; Kur'an Kursları Kanunu, başörtüsü sorunu, İmam Hatipler meselesi, Şehit ve gazilere karşı duyulan mahcubiyet (Öcalan'ın idam edilmemesinden ötürü) ve son olarak da İmam Hatip mezunlarının polis olamayacağı konusunun gündeme gelişi... Ekonomik olaylardan MHP'nin fazlaca etkilenmediğini söyleyebilirim. Bu konuda yük DSP'nin omuzlarında daha ziyade. Zaten bu ilimizde DSP diye bir parti kalmamış. Kayseri'de FP mahsun ve mahcup vaziyette...

Milletvekillerinin performansında düşüş var

Ne varki saygı değer bir belediye başkanı var ve halk onu seviyor. Gerek Abdullah Gül'ün ve gerekse Salih Kapusuz'un itibarlı, kişilikli siyasiler olduğu herkesce kabul ediliyor, ancak performanslarında düşüş seyrettiğimi söyleyebilirim.

FP İl Başkanı Mustafa Akkaş aslında hem kendi partisini, hem de diğer partilerin durumunu öyle anlatıyor ki başkanı dinleyince "Neden çarşı pazar dolaşıp yattım" diye pişman oldum. Çünkü tüm doğruları o söyledi ve her bakımdan beni mutmain etti. Kayserili ne düşünüyorsa FP İl Başkanı Sayın Mustafa Akkaş onları söylüyor; (zaten halk siyasetten söz etmek istemiyor, çünkü ekonomik kaygı var). İşte FP İl Başkanının açıklaması: "Kayseri'de FP'li belediyeler iyi çalışıyor. Bu bizim için bir avantaj olarak görülebilir. İl olarak bizim de faaliyetlerimizde diğer partilere oranla farklılık devam ediyor. Bana göre particilik bir halk hareketidir ve halk neye karar verirse o olur ki zaman gelince herşey daha iyi anlaşılacaktır. DYP'nin Kayseri'de belirgin bir yükselişi yok her ne kadar Sevgi Esen halk arasında görülse de... MHP'nin % 33 geleneksel tabanda oluşan oyu vardır. Çekirdek tabanda çatlak sesler yükselmekte ve bu, günden güne artmaktadır. Kayserili MHP'nin hükümetteki uygulamalarına asla tahammül gösteremez, sırası gelince cevabı en iyi şekilde verilir. DSP'nin günden güne etkinliğini kaybettiğini söyleyebilirim, CHP'de bana göre göze batan bir yükseliş yok.

Milletvekillerinin var

Tekrar FP'ye dönecek olursak, kapatsınlar veya kapatmasınlar 28 şubatla birlikte ülkemiz gibi FP'de sıkıntıya sokulmuştur. Siyasi ve ideolojik bahaneler buldular. Büyük sermaye para ile oynuyor.. Medya dublörlük görevini üstlenmiş vaziyette, manevi yönden büyük sıkıntı var, bu sıkıntı elbette maddi yönden de hissedilecek. Demirel gitti geldi ve aradan tam 40 yıl geçti arkasına bakınca tam bir rezalet var. Herşey halkın iradesi ile yerli yerine oturacaktır. Demokrasinin geçerli olduğu bir ortam lazım. Demokrasi olmadan hiç bir şey olmaz.

 

"Çikin Ali'nin at tutkusu
Anadolu'da yaygındır, "At, avrat ve silah" bir erin en önem verdiği varlıkların başında gelir. Kızılcahamam'ın Yukarıçanlı köyünden (o yörenin deyimiyle) Çikinali'nin at tutkusu tam 40 yılı aşmış. Ormancı olduğu dönemlerde belki de en ihtişamlı at binişi ile çevrede ün salan ve ata binmeyi bir tutku haline getiren Yukarıçanlılı Çikin Ali bu tutkusunu hâlâ sürdürüyor. "At benim en büyük sevdam, onsuz yaşayamam" diyen Çikin Ali, "Bazılarının kumar, bazılarının içki ve bazılarının başka başka alışkanlıkları vardır, benim hasretim, benim aşkım ve karasevdam da ata binmek.. En az günde bir sefer ata binmezsem kendimde bir eksiklik hissederim" diyor.

9 Mayıs 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED