T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 
 


ŞÜKÜR KURTARDIK!
Galatasaray, yaklaşık bir yıl sonra İnter'e imza atan Hakan Şükür'ün bonservis ücretine kavuştu! FİFA'nın gözlemciliğinde iki kulüp yöneticilerinin dün Zürih'te gerçekleştirdiği zirvede Hakan'ın bonservisi için iki taraf 16 milyon marka el sıkıştı.

Yılmaz'ı gaz sıkıştırdı
Mesut Yılmaz'ın 'ANAP lideri' sıfatıyla 1999'da Rusya'ya yaptığı gezide "Gazprom yetkilileri ile görüşmedim" şeklindeki iddiasının gerçeklerle bağdaşmadığı belirlendi

Yılmaz önce inkâr etti
ANAP lideri Yılmaz'ın Gazprom Başkanı Viktor Çernomirdin ile görüştüğüne dair fotoğraf ve haberlerin tartışması sürüyor. 5 Mayıs'ta Hürriyet'ten Oktay Ekşi'ye açıklama gönderen Yılmaz, Belediye Başkanı Yuri Lujkov'un daveti üzerine Moskova'ya gittiğini, Eski Başbakan Çernomirdin ile ise sadece parti genel başkanı sıfatı ile görüştüğünü ileri sürmüştü.

Sonra farklı konuştu
Dünkü Hürriyet'te de Ertuğrul Özkök'e Gazprom yetkilileri ile kesinlikle görüşmediğinde ısrar eden Yılmaz, "Çernomirdin, eskiden Gazprom'un genel müdürüydü. Ben görüştüğüm sırada çoktan ayrılmıştı ve ben onunla parti başkanı olarak görüştüm" dedi. Ancak, Viktor Çernomirdin'in o tarihte de Gazprom Başkanı olduğu öğrenildi.

ÖFK'lara güvence
Özel Finans Kurumları'yla ilgili yeni düzenleme yapan tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Bankalar Yasa Tasarısı'na eklenmesi kararlaştırıldı. Sözkonusu düzenleme ile, ÖFK'lar Birliği kurulması ve bu birlik bünyesinde Güvence Fonu oluşturulması getiriliyor.

Talimat gibi mektup
ABD Başkanı Bush'un Başbakan Ecevit'e gönderdiği mektupta, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi sorunlarına aşırı ilgisi dikkat çekti. Bush, Ankara Büyükelçisi Pearson aracılığıyla gönderdiği mektupta, Telekom'un özelleştirilmesi ve bankacılık reformunun önemini anlattı.

Değişim kapıya dayandı
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye'nin sahip olduğu deneyimden yararlanarak, gerekli değişimi yapıp, Avrupa Birliği'ne tam üyeliğe geçişte gecikmemesi gerektiğini söyledi.

 
Egebank'ta Bakan Önal skandalı
Murakıp raporlarında 25 Mayıs 1999'da Egebank Yönetim Kurulu üyelerinin imza yetkisinin kaldırılması istenirken, dönemin ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal'ın bu öneriye dikkate almadığı belirlendi. Önal'ın 06 Ocak 2000'de bankaya el konduktan sonra yöneticilerin yetkisinin kaldırılmasına 'olur' verdiği tesbit edildi.

ANAP'ta Mumcu krizi
İçişleri Bakanlığı'na vekalet eden Erkan Mumcu ile ANAP lideri Yılmaz arasında 'soruşturma' krizi çıktı. Mumcu son yaptığı açıklamada, "Ben üzerime düşeni yaptım" diyerek krizin varlığını kabul etti.

Suriye'den dostluk mesajı
Yeni Şafak'a özel bir demeç veren Suriye Cumhurbaşkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam, "Ülkelerimiz arasında hızla gelişen dostluk ilişkileri Esad'ın ziyaretiyle daha da pekişecek. Karşılıklı güvenle tüm sorunları birlikte aşabiliriz" dedi.

Çağlar ve Keçili aynı koğuşta
Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan eski bakan ve işadamı Çağlar'ın kaldığı Sol-A 8 koğuşuna, işadamı Keçili'nin de yerleştirildiği öğrenildi.

10 Mayıs 2001
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.154.000
Mark 524.000
Altın (Cum.) 67.000
Borsa 12.277

Türkiye'de Hava
Adana 15 / 22
Ankara 8 / 18
Bursa 11 / 20
Diyarbakır 10 / 17
Erzurum 3 / 10
İstanbul 13 / 19
İzmir 11 / 25
Trabzon 13 / 16
 


Kürtler'in kökenleri, yaşamları, gelenekleri, kültürleri için ne yazdılar?
Ali AKEL hazırladı
Bugün Yeni Şafak 'ta
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Neyin kavgası? Susmazsan sıra sana gelecek
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
Mesut Yılmaz doğru söylemiyor Kemal Derviş de ileri gidiyor yani!..
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
Ankara'da ne var; ne yok? Nasıl bir merkez?
Taha Kıvanç : Mehmet E. Yavuz :
Gazeteciye (hiç değilse bazılarına) güvenilmez Hoş satışlar ola Mustafa Derviş Paşa
Can Aksın : Akif Emre :
Demirbank'taki büyük haksızlık Balkanlar'da "miras sorunu"
Koray Düzgören : Mehmet Şeker :
Cumhurbaşkanı Silopi olayına el koyabilecek mi? Necefli maşrapayı özledik
Davut Dursun : Rasim Özdenören :
Statükocu ve ilkesiz siyaset kaybetmeye mahkûmdur Tarihin görünmeyen eli var mı?
Kadir Demirel :
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED