T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Hiroşima: Acı hikaye

2. Dünya Savaşı'ndaki insanlık ayıbı atom bombasının yıkıcı etkilerini duygusal bir dille ekrana yansıtan film, günün iyilerinden...

00:30/Kanal 7
Japonlar'ın efsane yönetmeni Oscar Onur Ödülü sahibi Akira Kurosawa'dan dokunaklı bir aile öyküsü geliyor ekrana. Ağustos'da Rapsodi. Gere'in önemli bir rol üstlendiği filmde, nükleer bomba ve radyoaktif maddelerin insanlık için nasıl bir tehlike olduğu oldukça vurgulu bir dille izleyiciye aktarılıyor.

Yaz tatili başlayınca dört torun tatillerini geçirmek için büyükannelerinin evine giderler. Garip ve gizemli bir yaz onları beklemektedir. Nagasaki'de yaşayan büyükanne torunlarına unutulmaz bir yaz tatili yaşatacaktır. Hawaii'den gelen bir mektup yerine ulaşır ve okyanusun öte yanından Clark isimli Japon-Amerikan kökenli bir konuk gelir. Clark büyükannenin yıllar önce Hawaii'ye göç eden erkek kardeşinin oğludur.

Orada ananas bahçeleri sayesinde çok zengin olan kardeşi ağır hastadır. Hawaii'den gelen zengin akrabalarıyla tanışma fikri çocukları çok heyecanlandırır. Büyükanne ise onun gelişiyle kardeş özleminin ve savaş yıllarının acı anılarına gömülür. Çocuklara 1945'te Hiroşima'ya atılan bombayı ve getirdiği acıları anlatır.

Ağustos'ta Rapsodi
Yön: Akira Kurosawa
Oyn: Sachiko Murase, Hisashi Igawa, Mitsunori Isaki, Narumi Kayashima, Tomoko Ohtakara, Richard Gere


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Olmaz ki bu kadar!
Okan Bayülgen bir yandan Milliyet okuru Kanal D izleyicilerine araba dağıtırken, bir yandan da gazeteyi bulmacasına varana kadar okuyor. Bayülgen'in bir de hostesi var ki, (hani şu görüntü var ama başka bir şey yok cinsinden) "nereden buldunuz bunu" dedirtiyor. Seviyesiz ve sulu oluşuna bir kalem geçiyoruz. Ancak bir soru karşısında yılışık yılışık 'En sevdiğim haberci Defne Samyeli' cevabını verişi 'illallah'lık bir cümleydi. Bu kadar da olmaz ki!...

 
22:05/CNN TURK
'Sol partiler'in hali pür melali
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32. Gün'de, bu hafta da son zamanların önemli gelişmelerinden biri, "Sol'un hali pür melali" Mümtaz Soysal'la enine boyuna masaya yatırılıyor. CHP'nin seçimlerden yenik çıkmasıyla başlayan süreçten bugüne, 'Sol' cephede olup bitenlerin yorumlanacağı programda, 'Sol partilerin bugünü ve yarını' dobra dobra tartışılıyor. Programda krizin yaşandığı, meydanların hareketlendiği günlerde 'sol'un neden sessizliğini bozmadığı konusu da konuşuluyor. Programa konuk olacak Mümtaz Soysal, "Sol siyasette neler yaşanıyor, neler düşünülüyor", "Kulislerde yankılanan yeni parti projeleri neler" gibi soruları yanıtlarını veriyor izleyenlere.
'İslamiyet'in belgeseli çekildi
İslamiyet'in üstünlüğü ve başarıları, ABD'de çekilen belgesel bir filme konu oldu. PBS kanalında yayınlanmaya başlayan 'İnanç İmparatorluğu' adlı program, İslamiyet ve Müslümanlar'ın son 1000 yıllık dönemde elde ettikleri başarıları yansıtıyor. Filmin yapımcı ve yönetmeni Gardner belgeseli, Türkiye'nin yanısıra İran, Tunus, Mısır, İsrail, Suriye ve İspanya'da çekti. Belgeselde, Müslümanlığın 7. yüzyılda Peygamber Efendimiz tarafından yayılmasından, 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman döneminde ulaştığı en parlak evresine kadar geçen gelişmelere de yer veriliyor.
10 Mayıs 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED