T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Ve Soros devrede

Bugünkü TÜSİAD toplantısına katılmayacağını açıklayan Derviş, uluslararası spekülatör George Soros'un üç özel temsilcisiyle görüştü.

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in dün ünlü konukları vardı. Dünyaca ünlü para spekülatörü George Soros'un üç özel temsilcisi dün Bakan Derviş'i makamında ziyaret etti. Soros'un temsilcileri Bakan Derviş ile yaklaşık yarım saat görüştü. George Soros, özellikle gelişmekte olan ülkelere yönelik çalışan ve tutarı yüz milyarlarca dolarla ifade edilen yatırım fonlarını idare ediyor.

TÜSİAD'a mazeret bildirdi

Öte yandan Bakan Derviş, dünkü temasları çerçevesinde, Dünya Bankası Türkiye Direktörlüğü'nde çalışan baş ekonomist James Park ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed el-Şazli'yi de ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü.

Bu arada Devlet Bakanı Kemal Derviş, hazırlamakta olduğu ekonomik program çalışmaları nedeniyle, TÜSİAD'ın bugün yapılacak Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına ise katılamayacağını bildirdi. TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Kemal Derviş'in yemeğe katılamayacağını bildirmesi nedeniyle, toplantının öğle yemeği iptal edildi.

Toplantı programı yeniden düzenlendi. TÜSİAD YİK Başkanı Muharrem Kayhan ile Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın saat 10.00-10.30 arasındaki açılış konuşmalarının ardından, toplantı 14.00'e kadar üyelerle görüş alışverişi şeklinde basına kapalı olarak devam edecek.

İsrail'den ekonomi uzmanları geliyor

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şimon Peres dün Devlet Bakanı Kemal Derviş'le bir görüştü. Görüşmede, Şimon Peres, İsrail'de kendi başbakanlığı döneminde yürüttüğü ekonomik program hakkında bilgi verdi ve ekonomiye ilişkin deneyimlerini aktardı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Derviş, Peres'in İsrail'den Ankara'ya ekonomide uzman bir heyetin gönderilmesi fikrine sıcak baktığını belirtti, ancak bu heyetin kimlerden oluşacağı ya da ne zaman Türkiye'ye geleceği konusundaki detaylar görüşmede ele alınmadı.

Kemal Derviş İsrail'de programın ilk aylarının çok zor geçtiğini ondan sonra çok başarılı bir program olduğunu ve ekonomisinin çok hızlı bir büyüme sürecine girdiğini kayderek, "Benim zaten bu program konusunda bilgim vardı ama daha ayrıntılı bilgiyi sayın Peres'den aldım. Kaç hafta sürdü hazırlık çalışmaları? Vallaha üç ay çok sıkı çalıştık dedi. Ben de dedimki, aman aman bizim üç ayımız yok. Yani 30 gün şimdilik. Biz üç aylık yapamayız, tabii bunu çok daha hızlı yapmamız lazım" dedi.


 
Erçel'in kâr dalgası
Dalgalı kur kararının alınmasına ilişkin ardı ardına yapılan toplantılara katılan bazı bürokratların evlerini ve arabalarını satıp dolara çevirdiği belirtiliyor.

'Dalgalı kur'dan önce 5 milyar dolar satıldı
Devlet Bakanı Kemal Derviş, FP Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş'ın Başbakan Bülent Ecevit'e yönelttiği yazılı soru önergesini cevapladı.

Demir Sabancı rekortmen
Vergi rekortmeni listesinde geçen yıl 2. sırada olan Demir Sabancı bu yıl 1.'lik koltuğuna oturdu. Listenin ilk 10'unda 4 Sabancı, 3 tane de Koç soyadı var.

Kamu işçisine sıfır zam
Sendika temsilcileriyle görüşen toplu sözleşmelerden sorumlu Bakan Mehmet Keçeciler, işçiye birinci 6 ay için sıfır zam önerisinde bulundu.


İthal ilaca çözüm arayışı
İthal ilaçta yaşanan sıkıntı nedeniyle Sağlık Bakanlığı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) yöneticileri ile bu hafta tekrar masaya oturacak. Toplantıda, ithal ilaçtaki sıkıntının aşılması ve ithal ilaç için baz alınacak dolar kuru üzerinde görüşmeler yapılacak. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü Orhan Canpolat, "Eczacı çok büyük oranda parasını alamadı. Parayı alamayınca depoya dönemiyor. Önemli olan SSK ve Bağ-Kur'un borçlarını ödemesi. Bu çözülürse sorun kalmaz" diye konuştu.
12 Nisan 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED