|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
'28 Şubat itirafı şart'
Necmettin Erbakan, "Türkiye'nin düzlüğe çıkması için 28 Şubat'ın yaptığı bütün haksızlıkların yanlış olduğu 'resmen' kabul edilmelidir. Aksi halde ne ekonomik ne siyasal istikrar sağlanabilir" dedi. Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı ve 54. hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Türkiye'nin istikrar bulabilmesi için 28 Şubat'ın hata olduğu resmen itiraf edilmeli" dedi. Erbakan, bir grup gazeteci ve akademisyene verdiği kahvaltıda ekonomik kriz ve siyasal istikrar konusundaki düşüncelerini şöyle anlattı:
Halk artık gerçeği görüyor"Ülke dürüst yönetilmez ve kaynaklar rantiyecilere verilirse insanlarımız ağlar. Ama, artık bu mekanizma millet tarafından anlaşılmaya başlandı. 30 yıldır bunlar yaşanıyordu. Milletimiz bunu görüyor. Kısır döngüler, pompalar ve hortumlar artık sokağa döküldü. Herkes herşeyi biliyor. Bu kurtuluş için çok önemli bir adım."
Derviş, kayyum gibi"Bugün Türkiye'nin en önemli konusu insan hakları ve ekonomik krizdir. Birlikte hareket etme adına bazı gerçekleri dile getirmekten de çekinmemeliyiz. Mesela Sayın Derviş pat diye ortaya çıktı; arkasında ne var bu işin? Prof. Korkut Boratav'ın dört sene önce yazdığı bir makale var. O makalede diyor ki: Bir ülkenin iç borç artı dış borcu o ülkenin GSMH'sinden küçük olmalı. Bu oran yüzde 60'a çıktığı zaman o ülkeye Dünya Bankası'nın prensipleri doğrultusunda bir kayyum tayin edilir. Mevcut iç borç ve dış borç stoğumuz yüzde 60'ı çok çok aştığına göre o zaman, Dünya Bankası'nın bu zatı kayyum gönderdiği şüphesi beliriyor. "Derviş'in uygulamaları kaygı vericidir. Mesela bu zat-ı şerif gitmiş devlet bankalarına görev zararı karşılığı 10 katrilyonluk kağıt vermiş. Bu sonra 27 katrilyon olarak geri ödenecek. Yani, mevcut iç borcun yarısı kadar iç borcu kimseye sormadan yapıyor. Haziran'da 7 katrilyon daha vereceğini söylüyor."
28 Şubat insan haklarını çiğnedi28 Şubat'ta insan hakları tamamen yok sayılmıştır ve pervcasızca çiğnenmiştir. Yani, çocuğuna dinini öğretmek herkesin en doğal hakkıdır. 'Hayır, 16 yaşına kadar öğretemezsiniz' diyemezsiniz. Başörüsü zulmü de uluslararası uygulamalara aykırı bir davranıştır, memurlara yönelik takibatlar da... Türkiye'nin düzlüğe çıkabilmesi için önce, 'resmen' 28 Şubat'ın yaptığı haksızlıklar kabul edilmeli ve 'buna son veriyoruz' denilmelidir. Bu denmediği sürece, ne insanların huzur bulması ve ne de ekonominin düzelmesi mümkündür. Serbest piyasa ekonomisi sadece serbest düşüncenin olduğu yerde olabilir. Rusya, kaynakları yetersiz olduğu için değil insan hakları olmadığı için çöktü."
Bürokrasi bize direndi"Biz 54. hükümet döneminde 12 ay yolsuzlukları kovaladık. Bürokrasi bize direndi; bize bağlı olan bankalarda bile hortumlanan kredilerin listesini çıkartamadık. Yine de devlet bankalarındaki haksız uygulamalara son verdik. Devlet kaynaklarını rantiyenin elinden alıp, karlı hale getirdik."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |