YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Kutan: Hata içindeler


FP Genel Başkanı Recai Kutan, bazı milletvekillerinin "aile içi meseleleri basın önünde konuşmasını tasvip etmediğini" belirterek, "Hata içindedirler" dedi. Kutan, FP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin FP Milletvekili Abdullah Gül, Cemil Çiçek ve İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye yönelik eleştirilerini anımsatmaları üzerine, "Aile içi meselelerin basın önünde konuşulmasını onaylamadığını" ifade etti. Bir gazetecinin, "Ama onlar konuşuyor" sözleri üzerine Kutan, "Onlar hata içindedirler" dedi.

Gül'ün Baykal ziyareti

Kutan daha sonra Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı İhsan Memiş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kutan, bir soru üzerine, Abdullah Gül'ün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edeceğinden haberi olmadığını ifade ederek, "Böyle bir ziyaret olacak mı, olmayacak mı göreceğiz. Sonra Abdullah Gül arkadaşımızdan bilgi alacağız" dedi.

Kutan, "Bazı milletvekilleriniz partinizin iktidar olamayacağını ifade ediyorlar?" sorusu üzerine de, kendisinin seçim döneminde yaptığı konuşmalarda vatandaşların FP'ye yeteri kadar oy vermesi halinde "hangi babayiğit bize iktidarı vermeyecekmiş" dediğini anımsatarak, "Yeter ki milletimiz çalışmalarımızı onaylasın. FP iktidara alternatif midir, değil midir görürüz" dedi.

Kanadoğlu davayı inceliyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevini 21 Ocak'ta devralacak olan Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu, FP davasını inceliyor. Kanadoğlu, görevi devraldıktan sonra FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın dilekçesi ve Başsavcı Vural Savaş'ın mahkemeye sunduğu kasetler konusunda görüş bildirecek. Göreve başladığı gün basın toplantısı düzenleyeceğini bildiren Kanadoğlu, Başsavcı Vural Savaş'ın hukuka uygun hareket ettiğini söyledi. Kanadoğlu, "Sayın Savaş'ın; Anayasa Mahkemesi'nin ara kararı gereği Başsavcılıkça yerine getirilmesi gereken şeyleri size devretmesinde hukuka aykırı bir durum var mı?" sorusuna, "Hayır, hukuka aykırı hiçbir durum söz konusu değildir. Bu konuda yazılı bir hüküm de yoktur" dedi.

'Partiler FP'ye endekslendi'

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, hemen hemen bütün partilerin programlarını FP'nin kapatılmasına endekslediğini savunarak, hukukun buna geçit vermeyeceğini ümit ettiklerini söyledi. Candan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin izlediği politikayı eleştirdi. Candan, "Sayın Başbakan 'sağlığım yerinde' diyor. Başbakan'ın sağlığının durumunu kendisi bilir ama hükümetin sağlığının iyi olmadığı ortada" diye konuştu. Candan, "Anamuhalefet partisi kapatma davası ile karşı kaşıyadır. Hükümet demokratik bir anlayışa sahipse Anayasa Mahkemesi'nde yapılan oylamalarda da salt çoğunluk yerine üçte iki çoğunluk aranacak şekilde bir değişikliğe gitmenin faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi. Yüksek Denetleme Kurulu'nun Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ilişkin bir raporuna değinerek "suç duyurusu"nda da bulunan Candan, bu raporda ÖİB'nin 1989-1999 döneminde tanıtım için 31 milyon dolar ödeme yaptığını bildirdi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...