YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


SICAK BULUŞMA


CHP Genel Başkanı Baykal'ı bir grup arkadaşıyla ziyaret eden Abdullah Gül, siyasi partiler arasıdaki diyalog eksikliğine işaret ederek, "Buraya, pari meselelerini değil, Türkiye'ye konuşmaya geldik" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, FP milletvekili Abdullah Gül'ün parti içindeki çalışmalarını yakından izlediğini belirterek, Gül'e, "Daha önce benzer çalışmalar yapmış biri olarak size yardımcı olabilirim" dedi.

FP Kayseri milletvekili Abdullah Gül, beraberindeki partisine mensup milletvekilleri Abdüllatif Şener, Abdülkadir Aksu, Azmi Ateş ve Akif Gülle ile Deniz Baykal'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.Basının yoğun ilgi gösterdiği ziyaret başlangıcında defalarca el sıkışmak zorunda kalan Baykal ve Gül, daha sonra kısa açıklamalarda bulundular.

Abdullah Gül, konuşmasında, CHP'nin Türk siyasi hayatının en önemli unsurlarından biri olduğunu, CHP Genel Başkanı Baykal'ın da Türk siyasetinin deneyimli liderlerinden biri olduğunu belirterek, yeniden genel başkanlığa seçilmesi dolayısıyla kutladı. Gül, siyasi partiler arasındaki en sorunun diyalog eksikliği olduğunu, bunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

'Televizyonda tanışıyorlar'

Baykal da, Gül'ün siyasi partiler arasındaki diyalog eksikliği teşhisine tamamıyla katıldığını kaydederek, partilerin birbirlerini doğru değerlendirmesi için mutlaka diyalog halinde olmaları gerektiğini, bunun da siyasetin temeli olduğunu söyledi.

Gül, bir soru üzerine Türkiye'de liderlerin dahi birbirlerini televizyondan tanıdığını, ülkenin kaderinde rol oynayanların biraraya gelmemesinin sıkıntısını halkın çektiğini belirterek, "O nedenle bu tür diyalogların önemine inanıyoruz. Türkiye'nin meselelerini konuşmak için buradayız. Parti meseleleri ayrı bir konu. Gerekirse onları da değerlendiririz" diye konuştu.

Gül, bir soru üzerine de, bu çerçevedeki ziyaretlerini diğer siyasi parti liderlerine de yapacağını söyledi.

'Ziyaret partim adına değil'

Abdullah Gül, Deniz Baykal'ı partisi adına değil kendi adına ziyaret ettiğini belirterek, "Yarın, gerektiğinde birbirimize güven duymamız için ülke meselelerini paylaşmakta fayda var" dedi. Gül, yaklaşık iki saat süren ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Ziyareti FP adına yapıp yapmadığı" sorusuna, "Partinin Genel Başkanı ve partiyi temsil eden arkadaşlar var. Biz bu ziyareti, kendi adımıza yapıyoruz. " diye konuştu. "CHP'yi ziyaretinin FP'den kopmanın bir işareti olup olmadığı" sorusunu, "Hayır, söz konusu değil. Biz birçok ziyaretler yapabiliriz. Bu özel bir ziyaret" diye yanıtlayan Gül, CHP Genel Başkanı Baykal'ın kendisine tavsiyelerde bulunup bulunmadığı sorusunu ise, "Sohbet ettik. Ancak parti meselelerine girmedik" diye yanıtladı.

Gül, İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün bir gazeteye yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de, "Bu görüşler yeni değil. Ben de söylüyorum bunları. Bugün partilerin yenileşmeye ihtiyacı yok demek, yanlış ve tezat olur" dedi.

'FP davası nasıl biter?'

Deniz Baykal ile Abdullah Gül'ün görüşmelerinin basına kapalı bölümünün oldukça samimi havada geçtiği öğrenildi. Baykal Gül ve arkadaşlarına çay ve çikolota ikram etti.

Edebali'nin vasiyeti

Gül, görüşme sırasında Baykal'ın odasında duvarda asılı bulunan Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini göstererek, "Şeyh Edebali'nin vasiyetini astığınız için sert tepkiler aldınız galiba" dedi. Baykal ise aşırı bir tepkinin olmadığını belirterek, "Sadece bir kaç kişi tepki gösterdi. Batı'da Ortaçağ yaşanırken Şeyh Edebali gibi isimler yolumuzu aydınlattı. Kırmızıyı görmüş boğa gibi bu değerlere saldırmak anlamsız. Bunlara sahip çıkmalıyız" dediği öğrenildi.

Baykal, Anayasa Mahkemesi'nde devam eden FP davasının sorarak, "Size göre dava nasıl sonuçlanır?" diye sorduğu öğrenildi. Gül'ün ise FP'nin kapatılmayacağını ümit ettiklerini belirterek, "Çünkü benim Parlemanto'dan yaptığım konuşma suç delili olarak kabul ediliyor" dediği öğrenildi.

Bilal ÇETİN


Kağıda basmak için tıklayın.

TSK'da reforma bir adım kaldı
Subay ve astsubay tasarısı dün kabul edildi. İleriki tarihlerde askerlik süresinde kısalma gündeme gelebilecek.
Bahçeli'den mektup fırçası
Kutan: Hata içindeler
Sezer'den 'sivil itaatsizlik'e destek
Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer, yargı bağımsızlığını zedeleyen ve memurların meslekten ihracını kolaylaştıran kanun tasarısına karşı Demokrat Hukukçular Platformu'nun hazırladığı "sivil itaatsizlik" çağrısına destek verdi. Sezer, platformun hazırladığı hukuki çalışmayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
Demokrat Hukuçular Platformu Sözcüsü Avukat Arif Doğu, hükümetin memurlarla ilgili çıkarmak istediği kanuna karşı hakimlere 'sivil itaatsizlik' çağrısında bulunmuştu. Memurların kolayca işten atılmasına öngören düzenlemeyi hukuki açıdan irdeleyen bir çalışma yapan platform bunun bir örneğini de Cumhurbaşkanlığı'na göndermişti. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, platforma gönderdiği yazıda, raporun incelendiğini ayrıca Adalet Bakanlığı'na intikal ettirildiğini bildirdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...