YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Cengiz Çandar Yeni Şafak'ta

Gazeteler, binlerce insanın birbirini tamamlayan emeği sonucunda çıkar okurunun huzuruna.

Bir ucu haberin hemen yanıbaşındadır bu büyük orkestranın, öbür ucu okuyucunun...

Binlerce kişinin 24 saat süren koşturması okurun huzurunda son bulur. Gazeteyle okurun buluştuğu saatlerde, bir sonraki gazetenin heyecanı başlar.

Gazete, okuyucusunun ellerinde, okuyucusunun gözleriyle, okuyucusunun idrakiyle, okuyucusunun heyecanıyla, okuyucusunun 'değerleriyle' buluştuğunda gerçek değerini bulur.

Nitelikli okur ve nitelikli gazete

Gazeteler, başlangıçta okurlarını kendileri seçerler. Ancak bu seçim, teorik bir seçimdir, karşılıksız kalabilir. Asıl seçimi, gazete ortaya çıktığında, okur yapacaktır.

Gazeteler ile okurları arasında, kaçınılmaz bir etkileşim vardır. Bu etkileşim sayesinde, 'Okurun gazetesi' ile 'gazetenin okuru' birbirine yaklaşır.

'Okuyucu kalitesi' ile 'gazete kalitesi' birbirinden bağımsız değildir.

Yeni Şafak, ilk günden itibaren tercihini 'nitelikli okur'dan yana yapmıştır. Yeni Şafak'ın bu tercihi, karşılıksız kalmamıştır.

Yeni Şafak, nitelikli okur ile nitelikli gazetenin buluştuğu noktadır.

Hoşgeldin Cengiz Çandar

Yeni Şafak, aynı zamanda 'nitelikli yazarlar' ile 'nitelikli okurlar'ın buluştuğu gazetedir. Bu, Yeni Şafak'ın diğer gazetelere açıkça ve tartışmasız bir biçimde üstün olduğu bir yönüdür.

Yeni Şafak, bu alandaki öncülüğünü, yeni ve çok önemli bir katılımla pekiştiriyor.

Yeni Şafak okurlarının çok yakından tanıdıkları ve çok yakından izledikleri usta yazar Cengiz Çandar 15 Ocak'tan itibaren Yeni Şafak'ta yazılarına başlıyor.

Batık bankaların, 'andıç'ların, sansür odaklarının hakim olduğu bir ortamda, 'haber alma özgürlüğü'nün, 'özgür yorum'un ne anlama geldiğini çok iyi değerlendiren Yeni Şafak okuru, Cengiz Çandar'la birlikte yeni bir 'ayrıcalığa' yeni bir 'imkan'a kavuşuyor.

Cengiz Çandar'a 'Hoşgeldin' diyor, ilk anonsları duyar duymaz gazetemizi arayarak bizleri tebrik yağmuruna tutan okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

Geçen hafta, 'yankı uyandıracak sürprizler'den söz etmiş ve 2001 yılının Türk basınında 'Yeni Şafak yılı' olacağını yazmıştık.

Bekleyin; sürprizlerimiz devam edecek.


8.OCAK.2001


Kağıda basmak için tıklayın.

Editör'den

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...