YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Ecevit: Kuzey Irak'tayız
TSK: K. Irak'a girmedik

Başbakan Ecevit, "TSK'nın K. Irak'ta konuşlanmasının ne kadar süreceğini bilmediğini" belirterek, "Talabani'ye yardım ediyoruz" dedi
Aynı saatlerde, Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklama yaparak, "10 bin Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi" haberlerini yalanladı.

Başbakan Bülent Ecevit, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta konuşlanmasının ne kadar süreceğini bilmediğini" belirterek, "Oradaki mücadele Talabani ile PKK arasında. Biz Talabani ile Barzani'ye teknik yardım yapıyoruz" derken, Genelkurmay, gazetelerdeki "10 bin Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi" haberlerini yalanladı. TRT-1'de yayınlanan "Pazar Panorama" adlı programa katılan Ecevit, Irak'la ilişkilerin "Büyükelçilik" düzeyine çıkarılmasıyla ilgili olarak, bunun "siyasal taraf tutmayla bir ilgisi olmadığını" vurguladı. Irak'la Rusya, Çin, Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinin yoğun ilişkiler kurduğunu anlatan Ecevit, şunları söyledi: "Biz bu bakımdan eksik durumda kalıyorduk. Kuzey Irak, merkezi Irak sorunu öncelikle bizi ilgilendiriyor. Türkmenler sorunu var... Orada daha etkili şekilde temsil edilmemiz zorunlu idi. Bunları anlattığımız vakit Amerika da anlayacaktır. Yani bir tavır değişikliği, bir politika değişikliğiyle ilgili değil."

TSK'nın konuşlanması

Geçen yıl PKK terörünün hemen hemen tümüyle bittiğini ifade eden Ecevit, "Hemen hemen diyorum, çünkü teröristler ortadan yok olmadı. Sınırımızın hemen ötesinde silahlı olarak oradalar. Talabani güçlerine karşı, Kuzey Irak'taki diğer Kürt topluluklarına karşı saldırıya geçmiş durumda PKK. Yani pusuda bekliyor" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta konuşlanmasının ne kadar süreceğini bilmediğini kaydeden Ecevit, "Aslında oradaki mücadele Talabani'nin güçleriyle PKK arasında. Biz Talabani ile Barzani'nin güçlerine teknik yardım yapıyoruz daha çok. Kendileri mücadeleyi yürütüyorlar, biz de onlara yardımcı oluyoruz. Ne zaman biter bilemiyorum ama bu çatışmalar, PKK terör örgütünün hala varlığını sürdürdüğünü gösteriyor" diye konuştu.

TSK: K.Irak'a girmedik

Ancak, Başbakan Ecevit TRT'de bunları söylediği sıralarda, Genelkurmay Başkanlığı da, önceki gün gazetelerde yeralan "10 bin Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi" haberiyle ilgili olarak "farklı" bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, "10 bin Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi" başlığı ile yayınlanan haberlerin gerçekle ilgisi bulunmadığını bildirilirken, "Bir süredir PKK terör örgütünün kontrolünde olan yayın organlarında ve internet sitelerinde benzer konularda yayınlar yapılarak yurtiçi ve yurtdışında Türkiye aleyhinde kamuoyu oluşturma gayretleri içinde bulunulduğu bilinmekte ve yakından izlenmektedir" denildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

FP'siz seçim hazırlığı
FP'nin kapatılması davasının uzaması, "FP'siz seçim" iddialarını gündeme getirdi. FP'li Ramazan Toprak, "FP'nin kapatılmasının ardından sonbaharda FP'siz seçime gidilecek" dedi
Şener: FP'de 2 grup var
"Genel Başkan'ımızın bizim her yediğimiz yemekten haberi olmasının imkanı yoktur" diyen FP'li Şener, parti içerisinde iki ayrı grubun olduğunu kabul etmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Çiller: Demokratlık atanmışlığı kaldırmaz
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Demokrat Parti ve Adnan Menderes'le başlayan demokrasi hareketinin hiçbir ara dönemin atanmışlığını içine sinderemeyeceğini söyledi. Demokrat Parti'nin 55. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu'nun Topkapı'daki Anıt Mezar'larında düzenlenen törende konuşan Çiller "DP ile başlayan demokrasi mücadelesi ve kırat geleneği hiçbir ara dönemin atanmışlığını içine sindirememiştir" dedi. Mevcut hükümetin transferlerle kurulan ara dönem hükümetinin devamı olduğunu kaydeden Çiller, "Türkiye'yi düşünce özgürlüğünün kısıtlandırıldığı bir ülke görünümüne sokan bu hükümet bir an önce istifa etmelidir. Türkiye sağlam demokrasisini yaratmakta gecikmemelidir" dedi. Çiller, "Yeter, söz milletindir" sözünün yerini artık "Yeter, hak milletindir" anlayışının alması gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği'ne giriş sürecindeki politikaları da eleştiren Çiller, "Belçikalaştırarak değil, bir eli Orta Asya'da, bir eli Doğu'da, bir eli Avrupa'da ve dünyadaki ilk on ülke arasındaki bir Türkiye olarak AB'ye girelim" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...