Geleceğin Gözde Meslekleri...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

BEBEK KATİLLERİ!

İsrail yönetimi tarafından silahlandırılan Yahudi yerleşimciler, düğünden dönen Filistinlilere ait araca saldırdı ve üç aylık bebeği katletti. Saldırıda aynı aileden 3 kişi şehid oldu, 4 kişi de yaralandı.

İnsanlık suçu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan, dünyanın hiç bir ülkesinde iyi karşılanmayan ancak Başbakan Bülent Ecevit tarafından üç kez Türkiye'ye davet edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un terör tohumları Filistin'de barbarca saldırılara zemin hazırlıyor. İsrail, Filistin'e yönelik topyekün savaş hazırlığını sürdürürken Yahudi yerleşimciler de terör estiriyor. Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında Filistinlilere ait bir araca saldıran Yahudi yerleşimciler, biri 3 aylık bebek , 3 Filistinliyi öldürdü, 4'ünü de yaraladı.

Filistinli hastane kaynakları, ölenlerden birinin 3 aylık bir bebek olduğunu belirttiler. Ayın kaynaklar, ölenlerin aynı aileden olduklarını ve saldırıda ölenlerle yaralanan 4 kişinin bir araçta seyir halindeyken vurulduklarını kaydettiler. İsrail'in öncü askeri güçleri olarak görev yapan yerleşimcilerin ateşine hedef olan Filistinlilerin bir düğünden döndükleri belirtildi. Saldırının ardından El Halil'de çıkan çatışmlalarda biri ağır, 17 Filistinli yaralandı. Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat, "Aralarında 3 aylık bir bebeğin bulunduğu 3 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan tamamen İsrail sorumludur" dedi.

Mossad'ın terör timleri

ABD, saldırıyı "barbarca" olarak niteledi ve kınadı. Dışişleri sözcüsü Philip Reeker, "Sivilleri öldürmeyi hedef alan buna benzer saldırılar anlamsız ve barbarcadır" dedi. ABD ayrıca, İsrail'den, son günlerde Batı Şeria'ya gönderdiği askerlerini geri çekmesini istedi. Vahşet, bir süredir harekete geçtiğinden şüphe edilen Yahudi yeraltı örgütünün varlığını ortaya çıkardı. 1988 ile 1995 arasında pek çok Filistinliye benzer saldırılarda bulunan örgütün, İsrail istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğu biliniyor. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un Türkiye'ye davet edilmesine tepkiler devam ediyor. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şaron'un Türkiye'ye davet edilmesini kınadı.

İsrail ordusu asker topluyor

İsrail'de yayınlanan bir gazete, İsrail ordusunun, topyekün bir savaşa hazırlık amacıyla yurtdışında yaşayan İsrailliler için dünyanın dört yanında asker kayıt büroları açacağını yazdı. Gazetenin internetteki web sayfasında, 100 binden fazla İsraillinin yaşadığı 9 yabancı şehirde asker alma ofislerinin açılacağı iddia edildi. Asker alma merkezlerinin ABD'de New York ve Los Angeles, Avrupa'da Frankfurt, Paris, Amsterdam ve Londra; Asya'da Bangkok ve Bombay; Afrika'da Johannesburg olmasının planlandığı ve muhtemelen daha sonra da Güney Amerika'dan da bir kentin seçileceği duyuruldu. Habere göre, böylece, büyük bir krizin patlaması halinde yurtdışında yaşayan veya tatilde olan İsraillilere ulaşılabilecek. Yarbay Zaher Atef, yurtdışındaki asker alımlarının, Ortadoğu'daki durumun gerginleşmesi halinde başlayacağını söyledi.

ABD Akdeniz'e yığınak yapıyor

Askeri istihbarat kaynakları, İsrail'in, Filistin topraklarına yönelik topyekün bir askeri harekat düzenlemesi ihtimaline karşı, ABD donanması Doğu Akdeniz'de yığınak yapmaya başladı. Bölgeye doğru yola çıkan Amerikan gemileri arasında Enterprise uçak gemisi de bulunuyor. İsrail'in, Filistin'i yeniden işgal etmeye yönelik "Diken Tarlaları" adlı operasyonu uygulamaya koyacağı yönündeki iddiaların, Akdeniz'deki Amerikan donanmasını da harekete geçirdiği bildiriliyor. İsrail ordusu Batı Şeria çevresindeki askeri yığınağını arttırken, G-8 ülkeleri dışişleri bakanları, büyük çaplı bir çatışmayı önlemek için, bölgeye gözlemci gönderilmesi teklifinde bulundu. İsrail ordusunun Batı Şeria çevresindeki birliklerin takviyesi ise devam ediyor. İki motorize zırhlı birlik ve bir paraşüt birliği de Batı Şeria'yı kuşatan İsrail güçlerine katıldı.


 
Küreselleşme kan döktü
G-8'i protesto eden 30 bin gösterici ile İtalyan polisi arasında çıkan şiddetli çatışmalarda iki gösterici öldü. Çatışmaların bugün şiddetlenmesi ve gösterici sayısının 150 bine çıkması bekleniyor.
Ey özgür dünyanın liderleri!
Çeçenistan Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov, Cenova'da toplanan G-7 liderlerine bir mektup göndererek, "Slobodan Miloşeviç'in Lahey mahkemesine çıkarılışıyla övünürken Putin'i itibarlı ortağınız olarak kucaklamak nasıl bir şey?" diye sordu.
'Coca Cola 1500 kişiyi öldürttü' iddiası
Coca Cola firması, Kolombiya'daki şişeleme fabrikalarındaki sendika yetkililerini, paramiliter güvenlik güçleri aracılığıyla öldürtmekle suçlandı. Çalışma haklarını savunma gruplarının bugün ABD'in Florida eyaletindeki Miami kentinde federal mahkemeye başvurarak, Coca Cola firması ile Coca Cola'nın Latin Amerika'daki şişeleme işlerini yapan taşeron Panamerican Bevergaes şirketi aleyhine, Kolombiyalı sendikacıları zorla alıkoyup işkence yaparak öldürtmek için paramiliterle anlaştığı gerekçesiyle şikayette bulunacağı belirtildi. Sendikanın avukatları tarafından yapılan basın açıklamasında, "Coca Cola'nın, Kolombiya'daki şişeleme fabrikalarında sendikal hakların sistematik bir biçimde çiğnendiğini bildiğine ve bu durumdan yararlandığına kuşku yoktur ve mahkemeye şikayette bulunulduğunda halk da bu gerçeği öğrenecektir" denildi. Şikayet başvurusunda Kolombiya'da bu yılbaşından beri 50'den fazla, geçen yıl 128 ve son 10 yılda 1500'den fazla sendika yöneticisinin öldürüldüğüne dikkat çekiliyor
21 Temmuz 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED