Geleceğin Gözde Meslekleri...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Geleceğimiz aydınlık'

Yeni Oluşum'un lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı 4. Alucra Ekin Festivali mitinge dönüştü. Onbinlerce kişiye hitap eden Erdoğan, "Omuz omuza vererek yeniden başlamamız gerek" dedi.

Yeni Oluşum'un lideri Recep Tayyip Erdoğan, "El ele, omuz omuza vererek yeniden başlamlıyız. Türkiye'nin tarihi birikimi yetişmiş kadroları, iş gücü kalitesi ve maddi kaynak potansiyeli, bu sorunları çözecek güce sahiptir. Türkiye'nin şu anda tek eksiği, gücünü doğrudan doğruya milletten alan, hiç kimseye hiçbir kuruma diyet borcu olmayan yönetimdir. Çocuklarımız, gençlerimiz kendilerine ve Türkiye'ye güvensin diye yola çıktık. Yükümüz ağır ama geleceğimiz aydınlıktır" dedi.

4. Alucra Ekin Festivali'ne katılan Erdoğan, burada toplanan yaklaşık 25 bin kişilik coşkulu kalabalığa hitap etti. Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Erdoğan, Türkiye'nin, tarihinin en ağır krizlerinden birini geçirdiğini, bütün göstergelerin biraz daha geç kalınırsa, 21. yüzyılın da heba edileceğini gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, "Bu ülke, huzurlu, güvenli gelecek vaad etmediği için insanlar ülkeden kaçıyor. Türkiye sadece siyasette değil, bütün kurumları ile patinaj yapıyor. Hatta artık patinaj da yapmıyor, geri kayıyor" diye konuştu.

Yükümüz ağır ama...

Türkiye'nin yaşadığı sosyal ve ekonomik sıkıntıları aşabileceğini de vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin tarihi birikimi, yetişmiş kadroları, iş gücü kalitesi, maddi ve beşeri kaynak potansiyeli, bu sorunları çözecek güce sahiptir. Türkiye'nin şu anda tek eksiği, gücünü doğrudan doğruya milletten alan, hiç kimseye hiçbir kuruma diyet borcu olmayan yönetimdir. Bilgili, dirayetli, irade koyabilen milli ve yerli bir duruş gösterebilen yönetime ihtiyacımız var."

Tayyip Erdoğan, ülkeyi yönetenlerin bugüne kadar çok fazla hata yaptıklarını belirterek, "Yanlış yapma lüksümüz kalmadı. Geri sayım başladı. Artık yasaksız bir ülke olmaya mecburuz. Çocuklarımız, gençlerimiz kendilerine ve Türkiye'ye güvensin diye yola çıktık" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini, Yükümüz ağır ama geleceğimiz aydınlıktır" diyerek tamamladı.

'Krizden kendimiz çıkacağız'

Tayyip Erdoğan, yaşanan sıkıntıların, yine Türk insanı tarafından giderileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bugünden itibaren karamsarlığa kapılmadan el ele, omuz omuza vererek, yepyeni bir şevk, yepyeni bir heyecan, yeni bir vizyonla başlamak zorundayız. Ülkemizin kat ettiği yol bizi böyle bir kavşak noktasına getirip bırakmıştır. Hangi siyasal görüşten olursak olalım, hepimizin bu ülke, bu millet, bu gençler ve bu çocuklar için kalbi çarpıyor. Şunu aklımızdan çıkarmayalım: Başka Türkiye yok. Türkiye'de yaşanan bu krizin atlatılmasında bize bizden başka biri yardımcı olmayacak."

 
İşte Saadet programı
Saadet Partisi'nin 35 sayfalık parti programında 'insan' faktörü ön plana çıkıyor. Yönetim, yargı ve eğitim reformlarının öngörüldüğü programda, MGK'nın sivilleştirilmesi de var
Siyasette sıcak ağustos
Partileşmeye hazırlanan Yeni Oluşum'a, ANAP kongresinden sonra yeni katılımlar bekleniyor. Demirel de kongreden sonra harekete geçecek. Erbakan, AİHM'in kararını beklerken, İnönü siyasete dönüyor.
Yönetimde yeni yüzler
Cuma günü kurulan Saadet Partisi, Meclis Grubu ile Genel İdare Kurulu bu hafta ilk toplantılarını yapacak. Parti yönetimine ise yeni yüzlerin gelmesi bekleniyor.
'Ankara komünist oldu'
DYP lideri Çiller, Türkiye'yi Yeltsin dönemindeki Rusya'ya benzeterek, "Hastalıklı bir başkan, hastalıklı bir ekonomi ve komünist bir devlet. Türkiye'nin bugünkü durumu da bu" dedi
Erdal İnönü'den 'geliyorum' mesajı
Prof. Erdal İnönü, "İnsanlar benim siyasete girmemi istiyor. Bu insanları çaresiz bırakmak iyi olmaz" dedi. Türk Eczacılar Birliği'nin davetlisi olarak önceki gün Van'a gelen İnönü, sabah bazı eski SHP'lilerle kahvaltı yaptı. İnönü, "Solda yeni bir parti kuracak mısınız?" sorusu üzerine, "İnsanlar benim siyasete girmemi istiyor. Bu insanları çaresiz bırakmak iyi olmaz. Tek çare yeni bir oluşumu kurmaktır. Bunun katılımcı bir oluşum olması gerekir" diye konuştu. Partinin 'Sosyal Demokrat Partisi' adıyla 1 Eylül'de kurulacağı belirtiliyor.

23 Temmuz 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED