T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Türkiye'nin önemi arttı'

Orgeneral Hilmi Özkök, çeşitli yoğunluktaki savaşların, Türkiye'nin bölgedeki önemini artırdığını belirtti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, Türkiye'nin dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer aldığına işaret ederek, son dönemlerde bölgenin güvenlik ortamında meydana gelen çeşitli yoğunluktaki çatışma ve savaşların, Türkiye'nin önemini daha da artırdığını bildirdi. 2. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine, Genelkurmay Başkanlığı'na terfi eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özkök, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner, Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayrettin Uzun, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Atilla Işık, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Aydoğan Babaoğlu ile çok sayıda askeri erkan katıldı.

"Dinsel ve etnik tahrikler var"

Orgeneral Özkök, konuşmasında, genellikle etnik, dinsel ve ekonomik temele dayanan son 20 yıldaki çatışmaların ve istikrarsızlığın birçoğunun tahrik edildiğine dikkati çekti. Orgeneral Özkök, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyanın tam ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki çatışmalar ve huzursuzluklar dikkate alındığında, bölgesinde demokratik bir yönetim tarzına sahip tek ülke olarak, istikrara ve güvenliğe önemli katıda bulunmak, milli menfaatlerini dikkatle gözetmek, yarınları düşünmek ve her an her duruma hazır olmak zorundadır. Bu nedenle ülkenin birlik ve beraberliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin laik ve demokratik yapısının korunması ve kollanmasında, tüm milletimize çağdaş kurum ve kuruluşlar ile ordumuza önemli görevler düşmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının bu değerlere bağlı kalmaya ve onlara uzanan elleri kırmaya ant içmiş olduğu herkesçe bilinmektedir. Gücünü yüce milletin sevgi ve desteğinden alan ordumuz, vatan ve millet aşkıyla dolu kendini sürekli geliştiren ufuk ötesini görme yarışında bilgi çağının takipçisi, yüksek fizik kabiliyete, disipline ve cesarete sahip nitelikli personeli sayesinde güzel yurduna yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı dimdik ayaktadır."

Korgeneral Fevzi Türkeri de laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü dış ve iç tehdidi önlemenin başlıca hedefleri olduğunu söyledi. Daha sonra emekliye ayrılan Orgeneral Edip Başer, görevini 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Fevzi Türkeri'ye devretti.

'İNSAN MERKEZLİ YÖNETİM'

Emekliye ayrılan Orgeneral Edip Başer 2. Ordu Komutanlığı'nın tüm personelinin, Atatürkçü düşünce sistemini rehber edinerek, onun ilkelerini akıl ışığında kavrayıp benimsediğini anlatarak, "Büyük Atatürk'ün kutsal emaneti olan cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini her şartta ve ortamda korumak sorumluluğunu her zaman yüreğimde hissetim ve gereğini, aklımın erdiğince yapmaya çalıştım. Toplantı koltuğundan veya konuşma kürsüsünden yapılan parlak beyanların Atatürkçü olmaya yetmeyeceğini, onun ilke ve inkılaplarını akılla görerek, doğru anlamak ve doğru anlatmak gerektiğini savundum" dedi.



21 Ağustos 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED