T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

İlahiyat mezunlarına öğretmenlik engeli

Öğretmenlik başvuruları kabul edilmeyen İlahiyat Fakültesi mezunları duruma isyan ediyor.

Öğretmen alımlarında İlahiyat Fakültesi mezunlarına yine çifte standart uygulandı. Türkiye'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile meslek liselerindeki din dersleri öğretmen açığının 30 bin olduğunu vurgulayan İlahiyatçılar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece öğretmen alımlarında 200 kişilik kontejan ayırmasını eleştirdiler.

İlahiyatçılar, bu yıl Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunları dahil pekçok mezuna öğretmenlik hakkı verilirken neden aynı imkanın İlahiyat Fakültesi mezunlarına uygulanmadığını sordular.

Otuz bin açık var

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstütüleri Mezunları ve Mensupları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, öğrencilerin aldıkları diplomaların devletin çifte standartçı politikaları sonucu hiç bir işe yaramadığını belirterek, hem İlahiyat Fakülteleri'ne alınan öğrenci sayısında hem de bunların istihdamında kontejanların düşürüldüğüne dikkat çekti.

Yaptıkları araştırmada Türkiye'de 30 bin civarında Din Kültürü ve Ahlak dersi ile İmam Hatip Liseleri meslek dersleri için öğretmen açığı olduğunu belirten Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece 200 kişilik kontejan ayırmasının altında bir kasıt bulunduğunu dile getirdi.

Yazıcı, bu alanlara başka branşlardan öğretmenlerin atandığını ifade edederek "Ön yargılı bir dönemden geçiyoruz. Standart İlahiyat Fakülteleri öğrencileri ideolojik bağnazlıklardan dolayı istihdam olmaları gereken alanlarda çalışamıyorlar. Bu dönemin aşılacağını ve önyargıların biteceğini umarız" dedi.

İlahiyat Fakültesi mezunu Fatih Tok ise, okulda formasyon derslerini almalarına rağmen kendilerinin öğretmen yapılmamasını haksızlık olarak niteledi.

'Bu diplamayı niye aldık?'

Tok, okula başladığında kendilerine öğretmen olacaklarının söylendiğini hatırlatarak bu sözün neden tutulmadığını yetkililere sordu. Fen Edebiyat Fakülteleri öğrencilerine yönelik öğretmenlik engelinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın son alımlarda kaldırıldığını anlatan Tok, kendilerine yönelik uygulamanın halen devam etmesinin çifte standart olduğunu söyledi. Tok, memur sınavında 85 puan almasına rağmen standart İlahiyat Fakültesi mezunlarının görev alacağı alanlarla ilgili bir kontejanın açılmadığını kaydederek "Biz bu diplomayı Müslüman bir ülke olan Türkiye toplumuna dini öğretmek için aldık. Büyük bir öğretmen açığı olmasına rağmen bizim alınmamamız ciddi bir hak gaspıdır" dedi

10 bin 700 değil sadece 175 kişilik kontenjan

Şanlıurfa'da, kendilerine öğretmenlik hakkı verilmeyen Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu bir grup genç, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde alkışlarla protesto eylemi yaptı. Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları adına açıklama yapan Mehmet Tekin, pedagojik formasyon almalarına rağmen kendilerine öğretmenlik hakkı tanınmadığını söyledi.

Tekin, Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin'in, 10 bin 700 Fen- Edebiyat Fakültesi mezununun atamasının yapılacağını söylediğini belirterek "Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya branşlarından sadece 175 kişi alınacak ve öncelik sırası Eğitim Fakültesi'nde. Ayrıca sınıf öğretmenliği sertifikası bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının bu yıl başvuru hakları ellerinden alınmış"dedi.

 
Kayıt parası kavgası
Bazı kanalların kayıt parasıyla ilgili olarak asparagas haberler yaptığını belirten Bakan Tekin, "Allah'tan korksunlar" dedi.
Çevik: Pamukbank siyasete kurban gitti
MHP'den milletvekili adayı olmak için BDDK'dan istifa eden Prof. Dr. Kemal Çevik, Pamukbank'ın siyasete kurban gittiğini belirterek, Derviş'i suçladı.
Çakır'ın yeni hedefi Balıbey
Şaibeli polis şeflerini himaye eden İstanbul Valisi Çakır'ın, okul yangınından sorumlu tuttuğu başarılı İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey hakkında soruşturma başlatması manidar karşılandı.
BDDK, Aksoy'un peşini bırakmıyor
Kaymakamlara yol gözüktü
Toplam 300 civarında kaymakamı kapsayan yaz dönemi kararnamesi, önceki gün onay için Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderildi. Kararname çıkarsa kamuda büyük bir göç bekleniyor.
30 VALİ VEKİLLİK YOLUNDA
Toplam 30 vali ve vali yardımcısı ile mülkiye başmüfettişi, milletvekilliği için çeşitli partilere başvuru yaptı.
'Türkiye'nin önemi arttı'
Orgeneral Hilmi Özkök, çeşitli yoğunluktaki savaşların, Türkiye'nin bölgedeki önemini artırdığını belirtti.
MHP, Öcalan'ın naklini istedi
İstanbul'da sağanak felci
Harem-Tuzla raylanıyor
E-5'in Harem-Tuzla arasındaki bölümü, Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan'ın da katıldığı törenle Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Sözkonusu proje tamamlandığında, Tuzla-Beylikdüzü arası raylı sistemle birbirine bağlanacak.
21 Ağustos 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED