T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

AVRASYA'NIN FUARI

3-8 Eylül 2002 tarihlerinde Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde onbirinci kez kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim eurasia fuarı, Avrasya'daki bir çok ülkeden bilişim şirketini buluşturacak.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanıda Avrasya bölgesinin en büyük ve önemli ticaret merkezi olma yolunda her sene daha fazla yol alan CeBIT Bilişim eurasia'ya bu yıl Azerbaycan, Bosna, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Romanya, Rusya, Suriye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan kamu ve özel sektör delegasyon ve satın alma heyetleri ile toplam bin 500 civarında uluslararası ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

CeBIT Bilişim eurasia'da uluslararası işbirliği

Ayrıca İMMİB, TİKA, ABD Ticaret Müsteşarlığı ve T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın destekleri ile de Avrasya bölgesinden 200'ü aşkın delegenin ve satın alma heyetinin fuarı ziyaret etmesi öngörülüyor. Avrasya bölgesinin sivil toplum kuruluşları da fuarda!

BAIT (Bulgaristan Bilgi Teknolojileri Derneği), KAIT (Kore Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Derneği), SCS (Suriye Bilgisayar Derneği) ve ICU (İran Bilgisayar Derneği) gibi sivil toplum kuruluşlarının fuar süresince Türkiye'deki benzer amaçlı kuruluşlar ile "eşleştirme" toplantıları gerçekleştirmesi bekleniyor.

Komşularla fuarda biraraya geleceğiz

Uluslararası tanıtım faaliyetleri arasında yurtdışında gerçekleştirilen basın toplantıları da ön plana çıkıyor. Bu kapsamda, bugüne kadar Suriye'nin Şam ve Halep şehirleri ile Beyrut, Yunanistan ve Bulgaristan'da gerçekleştirilen basın toplantılarında CeBIT Bilişim eurasia bütün yönleriyle uluslararası basına ve kamuoyuna tanıtılıyor. http://www.cebitbilisim.com.tr

Linux'un beyin takımı CeBIT'te

Linux'un beyin takımı, Linux'un daha iyi anlaşılmasını sağlamak, kafalardaki soru işaretlerini silmek ve dünyadaki başarı öykülerine Türkiye'dekileri eklemek için CeBIT Bilişim'de olacak.

Linux'a ilgi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çığ gibi büyüyor. Çeşitli iş alanlarında kullanımı hızla artan ve verimli uygulamaları ile başarı öykülerine her gün bir yenisini ekleyen Linux platformunun beyin takımı, Linux ile para kazanmanın yollarını öğretmek ve yeni başarı öykülerinin yazılmasına katkıda bulunmak için 3-6 Eylül 2002 Tarihleri arasında CeBIT Bilişim'e geliyor.

"Linux İstanbul" etkinliğinde CeBIT Bilişim eurasia Bilgi ve İletişim Teknolojileri fuarı içinde bir araya gelecek Linux ekibi, Türkiye'de bu platformu kullanmak isteyenler için yeni vizyonlar yaratacak, yeni pencereler açacaklar. Dünyanın dört bir yanından Linux İstanbul etkinliği için bir araya toplanan Linux profesyonelleri 4 gün boyunca yapacakları konuşmalar, katılacakları soru-cevap platformları, bulunacakları Linux konulu tartışma ortamlarında farklı bakış açıları yaratacak, Linux'u profesyonel olarak işlerinde kullanmak isteyenlere bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar.

'Linux İstanbul'a katılacak isimler:

Jon "maddog" Hall(Executive Director, Linux International)- Başkan, Linux International, Eski Digital ve Compaq Başkan yardımcısı, Üniversite Öğretim Üyesi, Nicholas E. Walker-Serbest yazılım projeleri uzmanı, Leslie Proctor (Media and Event Manager, Free Standards Group-Medya ve Etkinlik Müdürü, Free Standards Group), Donald Karl Rosenberg (President, Stromian Technologies-Başkan, Stromian Technologies), Charles Scudder Mead Jr. (Founder, MoonGroup.com-Kurucu Başkan, MoonGroup.com), Yufang Sun (Chairman, Board of Director of Redflag Software Co Ltd.-Yönetim Kurulu Başkanı, Redflag Software Co Ltd. - Çin Halk Cumhuriyeti resmi işletim sistemi), David Leichner (Vice President, Worldwide Marketing, Magic Software, Inc- Başkan Yardımcısı, Uluslararası Pazarlama, Magic Software, Inc.), Timothy Ney (Executive Director, GNOME Foundation- Başkan, GNOME Foundation), Donald Becker (Chief Technology Officer, Scyld Computing Corporation-CTO, Scyld Computing Corporation) Barksdale Garbee II (Linux Systems Division- HP-Linux Sistemleri Bölümü, HP), Donald B. Marti Jr. (Senior Editor, Linux Journal- Editör, Linux Journal), Cesar Augusto De Azambuja Brod (Senior Technology Consultant, CPD UNIVATES-Teknoloji Danışmanı, CPD UNIVATES).

Zirvede e -Türkiye masaya yatırılacak

Bilişim Fuarı kapsamında Beylikdüzü Kaya Otel Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Bilişim Zirvesi'ne 4 Eylül'de yapılacak e-Türkiye Oturumu damgasını vuruyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, İstanbul Milletvekili Ziya Aktaş, Başbakanlık Müsteşarı Dr. Füsun Koroğlu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MBA Danışmanlık Genel Müdürü Atilla Akkaş ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe'nin katılacakları e-Türkiye oturumlarında, e-devlet yolunda gelinen nokta değerlendirilecek.

Açılış konuşmasını Bahçeli yapacak

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Devlet Bahçeli, TBD Başkanı Rahmi Aktepe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan e-Türkiye oturumuna Hedef e-Türkiye başlıklı açık oturum ile devam edilecek. Konuşmacılar, açık oturumda e-Türkiye projelerinin Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gelişmesine etkileri konusundaki görüşlerini aktaracaklar.

 
WEB GEZGİNİ
Bakalım biliyor musun?
İnternet üzerinde interaktif ödüllü bir bilgi yarışması. Siteye üye olanlara sistem otomatik olarak giderek zorlaşan sorular gönderiyor. Sistem tarafından gönderilen sorulara doğru cevap vererek sıralamada yükselebilir ve çeşitli ödüller kazanabilirsiniz.
biliyormusun.net

Tekno Türk
ABD'de Silikon Vadisi'ndeki çeşitli firmaların lider kadrolarında, laboratuarlarında ya da üniversitelerde önemli noktalarda bulunan Türkler deneyimlerini ve fikirlerini aktarabilmek için kurdukları bu sitede, internet kullanıcılarına deneyimlerine aktarıyorlar.
teknoturk.org


NET KİTAP
Adım Adım Microsoft Outlook 2002
Microsoft Office XP'nin çıkışıyla birlikte, Microsoft'un onayladığı tek resmi kurs kitabı olma özelliği taşıyan Adım Adım dizisiyle MOUS sınavına hazırlanacak ve sınav sonunda alacağınız sertifika ile bilgisayar bilginizi kanıtlayabileceksiniz.
Kitap, Microsoft'un tümleşik masaüstü iletişim, planlama ve bilgi yönetimi programı Outlook'un en son sürümü olan Outlook 2002'yi kullanmayı adım adım ve hızla öğretecek bir kaynak. Kitabın ekinde yer alan CD-ROM, kitaptaki alıştırmaları yaparken kullanacağınız hazır uygulama dosyalarını içeriyor.
arkadas

Bilgisayarlaşma süreci hızlanmalı
Türkiye'nin geleceğinde teknolojinin oynayacağı role dikkat çekmek amacıyla bu yıl zirveye ağırlık verdiklerini belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, "Evlerin sadece %3'ünde bilgisayar olan ülkemizde e-devlet'e giden yolun bilgisayarlaşmadan geçtiğine inanıyoruz. Microsoft Türkiye olarak da bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirerek 1993 yılından bu yana Türkiye'nin bilgisayarlaşma sürecini hızlandırma konusunda üstlendiğimiz misyonu pekiştirecek projelere imza atmaya hazırlanıyoruz" dedi.
27 Ağustos 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED