T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Mahcup olacaklar'

Seçimi erteleme hesabı yapanların mahcup olacaklarını belirten AK Parti lideri Erdoğan, hükümeti düşürme çabalarını "provokatif hareket" olarak değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümet kurularak seçimin ertelenmesi yönündeki girişimleri eleştirerek, "Bu kez mahcup olacaklardır" dedi. Başbakan Ecevit'in, 'Ulusal sol' çağrısını değerlendiren Erdoğan, "Artık herkes formasını giymiş siyaset meydanında yerini almıştır. Onlar durumlarını izaha çalışıyorlar. Bunlar yok olmanın hezeyanlarıdır" diye konuştu.

AK Parti'ye katılan Murat Başesgioğlu'na parti rozetini katan Erdoğan, "Bu yürüyüş günden güne, kişisel ikbal ve ihtiras arzularından uzakta, heyecan verici katılımlarla büyüyerek büyük buluşmaya doğru gitmektedir. Bugün içişleri eski bakanlarımızdan Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu AK Parti ile buluşmuştur" dedi.

Bütünleşme sürecek

Erdoğan, Erkan Mumcu'nun ne zaman partisine geleceğinin sorulması üzerine de, "11 Eylül'e kadar bütünleşmemiz sürecek. Bizi izlemeye devam edin" cevabını verdi. Erdoğan, seçimin ertelenmesi teşebbüslerine de sert çıkarak, "Bu kez, kapalı kapılar ardında, millet iradesinin ortaya çıkmasını engellemek için kurdukları tezgahlar kendilerine dönmüş, ayaklarına dolaşmıştır. Milletimiz olup bitenleri ibretle izlemekte ve dağ gibi yüce ve asil tevekkülü ile 'ya sabır' diyerek sandığı beklemektedirr" dedi.

DYP lideri Çiller'in gensoru önerisini de eleştiren Erdoğan, "Türkiye artık 3 Kasım'a kilitlenmiştir. Bu millete karşı saygısızlıktır. Bunu engelleyenler provakatif adımlar içerisindedirler" dedi.

'Avanta değil, burs alıyorlar'

AK Parti lideri Erdoğan, ABD'de okuyan çocuklarının bir işadamından burs aldığı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Ben rahatım, huzurluyum. Bu ülkede birçok işadamları birçok öğrencilere burs veriyorlar. Burada net olarak bütün bu olanlar insani değerler açısından ele alındığında çok farklı bir tabloyu ortaya çıkıyor. Benim çocuklarım veya babaları, ağır bir tabir kullanıyorum, avanta almıyor, burs alıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan, çocuklarını Türkiye'de eğitim ve öğrenim özgürlüğünün noksan oluşundan kaynaklanan bir gerekçe ile ABD'de okuduklarını söyledi. ABD'de yaklaşık 5 bin üniversite olduğunu ve çocuklarının okuduğu üniversitenin ABD'de 43. sırada olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu üniversiteyi alkol partilerinin ve çeşitli ahlaki olmayan şeylerin yaygın olduğu bir yer ve kızımın da bunların içinde olduğunu gösteren yazılar yazılıyor. Ben bunun için yasal yollara başvuruyorum. Bu çok çirkindir. Benim kızımın ahlaki olmayan hiçbir hareketin, hiçbir eylemin içerisinde olması mümkün değildir. Kızlarımla, çocuklarımla iftihar ediyorum. Bu konuya da nokta koyuyorum" şeklinde konuştu.

 
Gensoru planı tutmadı
DYP lideri Tansu Çiller'in, SP'nin temmuz ayında verdiği gensoruyu kullanarak hükümeti düşürme planı tutmadı. SP'liler, "İstiyorlarsa yeni gensoru hazırlasınlar" dedi.
'Sol bölük pörçük'
Kendisini sosyal demokrat görenleri DSP'de birleşmeye çağıran Ecevit, "Bizi bölenlerle ve CHP ile biraraya gelemeyiz" dedi.
Yılmaz'ın gözü kararsız oylarda
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, "Hiçbir şekilde son seçimde aldığımız neticeden daha kötü bir netice alacağımıza ihtimal vermiyorum" dedi.
Demirel: Seçim ertelenirse Türkiye kaosa sürüklenir
9. Cumhurbaşkanı Demirel de seçimin ertelemesine karşı çıkarak, "Türkiye kaosa sürüklenir" dedi.
YSK'dan partilere reklam yasağı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi parti reklamlarını yayınlamamaları konusunda radyo ve televizyon kuruluşlarının uyarılmasına karar verdi. YSK'nın dün yaptığı toplantıda, aldığı kararlara göre, siyasi parti propaganda konuşmaları dışında yalnızca bir siyasi partinin propagandasına yönelik yayın yapılamayacağının radyo ve televizyon kuruluşlarına duyu- rulmasına karar verildiği bildirildi. Yayın yasağına uymayanlara 5-15 gün arasında kapatma cezası verile bilecek. Bilindiği gibi Genç Parti lideri Cem Uzan son günlerde bazı televizyon kanallarının reklam kuşaklarında propaganda konuşmaları yapıyordu.
29 Ağustos 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED