T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kıvrıkoğlu nöbeti Özkök'e devretti

Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Hilmi Özkök'e devrettiği törende 'Devlet Şeref Madalyası' verildi.

Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Genelkurmay Başkanlığı görevini, Orgeneral Hilmi Özkök'e devretti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve sürekliliğinin en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı görevinin devir teslimi dolayısıyla, Genelkurmay Karargahı'nda bir tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Sezer, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde önemli ve anlamlı bir devir teslim töreninin gerçekleştirildiğini söyledi. Sezer, "Türk Silahlı Kuvvetleri, demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve sürekliliğinin en önemli güvencelerinden biridir.

'Gelecekten ümitliyiz'

Geleneksel olarak Cumhuriyet rejimimizin koruyuculuğunu üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, bu görevini bugüne değin üstün başarıyla yerine getirmiştir" dedi. 'Devlet Şeref Madalyası'nın özel bir anlamı bulunduğunu ifade eden Sezer, "Bu madalyayı tevcih ederken, Türk Ulusu ve Devleti adına, hizmetlerinden dolayı Sayın Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı madalyayı Sayın Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na tevcih etmekten büyük kıvanç duyduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"TSK'nın sorumluluğu arttı"

Orgeneral Kıvrıkoğlu da törende yaptığı konuşmada, görev yaptığı 4 yıl içinde uluslararası güvenlik ortamında çok önemli ve süratli değişimler meydana geldiğini, terörün küreselleştiğini belirterek, bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) omuzlarına yüklenen sorumluluğun daha da arttığını söyledi. Türkiye'nin bölgesel ve küresel güvenliğe ilişkin endişelerinin artarak devam ettiğine dikkati çeken Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, bu istikrarsızlığın Türkiye'nin daha da güçlü bir silahlı kuvvetlere olan ihtiyacını arttırdığını vurguladı.

Özkök'ten 11 Eylül vurgusu

Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Kıvrıkoğlu'ndan devralan Orgeneral Hilmi Özkök, de 11 Eylül terör saldırıları sonrasında artan istikrarsızlık sonucu TSK'nın rol ve görevlerinde büyük değişiklikler olduğunu belirtti.

O ARTIK SİVİL

Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün özveri, başarı ve yararlıktan dolayı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na verilen Devlet Şeref Madalyası'nı taktı.

Kara Kuvvetleri'nde emeklilik töreni

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekliye ayrılan 24 general, 2 albay ve 10 astsubay için tören düzenlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lozan Salonu'ndaki tören, emekliye ayrılacak komutanlara ilişkin kararların okunmasıyla başladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yalman, yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çeşitli kademelerinde uzun yıllar süren çalışmalarının ardından emekliye ayrılan arkadaşlarını, yeni bir hayata uğurlamak üzere biraraya geldiklerini dile getirdi.

Korgeneral Türker'in konuşması

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Korgeneral Yıldırım Türker de yurdun değişik bölgelerinde hizmet ederek bugüne geldiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Orgeneral Yalman, emekliye ayrılan Korgeneral Yıldırım Türker, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Tülü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Aydın Şen'e şilt ve armağanlarını verdi. n ANKARA


 
Denktaş'tan birleşme sinyali
Denktaş, Rumların Kıbrıs sorunu çözülmeden AB'ye girmesi durumunda Türkiye'ye ilhak ederek AB'ye Türkiye ile birlikte gireceklerini söyledi.
18 BİT SATILACAK
Aralarında İGDAŞ, İSFALT, İSTON, İSTAÇ ve KİPTAŞ'ın bulunduğu 18 BİT'in özelleştirilip satılacağı bildirildi.
Öğretmen olmak için ne yapmalı?
Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları dört yıllık eğitimden sonra bir buçuk yıl daha "Tezsiz Yüksek Lisans Programı"nda eğitim görmelerine rağmen öğretmen olamamanın mağduriyetini yaşıyorlar.
Türkiye, yolsuzluklar ülkesi
Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün hazırladığı 2001 yılı "Yolsuzluk Algılama Endeksi"nde Türkiye, en fazla yolsuzluk olan ülkelerin arasında yeraldı.
"Sayaç okuma soygununa son vereceğiz"
ÜNİVERSİTE İÇİN İKİNCİ ŞANS
ÖSYM, merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan 55 bin 609 kişilik kontenjana ek yerleştirme yapacak.
Takograf'ı takan yok Yolcu otobüslerinin hızını ve sürücünün kaç saattir yolda olduğunu belirleyen takograf kontrolünün yeterince yapılmaması kazalara davetiye çıkarıyor.
30 yıl sonrası karanlık
İnterpol'ün aradığı zehir taciri tutuklandı
Küçükçekmece'de 1 kilo 24 gram eroini bin 500 dolar karşılığı piyasaya sürmeye çalışan 4 kişi yakalandıktan sonra çıkarıldıkları DGM tarafından tutuklandılar. "Nusret Ortaç" sahte kimlikle yakalanan Ömer Altıntop'u, 1990'dan beri İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı anlaşıldı. Altıntop'un yurt içi ve yurt dışında 9 ayrı uyuşturucu olayına daha adının karıştığı belirlendi.
  • HASAN TAŞKIN


    Hasarlı okul pretostosu
    Esenyurt'ta 17 Ağustos depreminde yıkılan İncirtepe Lisesi'nin bahçesinde toplanan bir grup, okulun yeniden inşa edilmemesini protesto etti. Esenyurt Kent Meclisi Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer, okulun 3-4 ay gibi bir sürede yapılmasını ve Esenyurt'daki okulların ihtiyacı olan 140 öğretmenin atanmasını istediklerini söyledi.
  • OKTAY MEHMET, İSTANBUL

  • 29 Ağustos 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED