T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Eczaneler tüketiciye nöbet geçirtiyor

Değerli okurlar, hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum? 'Nöbetçi Eczane' tabelası, eczanelerin bazılarında ışıklı, okunaklı hata krokili bir şekilde düzenlenir. Bazılarında ise dört köşesi bantla dükkanın kepengine tutturulmuş, bozuk bir fotokopi makinasında çoğaltıldığı için okunmaz halde, o geceki nöbetçi eczanenin çırağı tarafından alelacele yapıştırıldığı için oldukça kötü bir şekilde görünür.

Aslında 27 Kasım akşamına kadar eczanelerin vitrinlerinde bulunan o geceki nöbetçi eczane tabelasının bir yurttaş için ne kadar önemli olabileceği aklıma gelmemişti. Kızımın ani rahatsızlığı sebebiyle, aile doktorumuzun tavsiyesi üzerine satın almak zorunda olduğum ilacı gecenin o saatinde ancak Esenler ilçesinde bulunan nöbetçi eczaneden bulabilirdim. Hasta yakını psikolojisi ile dakikaların önem kazandığı bir durumda o gece nöbetçi eczanenin hangisi olduğunu tespit etmenin kısa yolu, en yakında bulunan eczaneye giderek nöbetçi tabelasını okumak olduğunu düşündüm.

Nöbetçi eczane kapalı mı?

Vakit geçirmeden yakınımızda bulunan eczaneye giderek o geceki nöbetçi eczanenin adresini ve tarifini öğrendim. İlçenin öbür ucunda bulunan Ecem Eczanesi'ne vardığımda kapalı olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Nasıl olur da nöbetçi olan eczane kapalı olur! Tepkimi fazla göstermiş olmalıyım ki yan tarafta bulunan esnaf duruma müdahale ederek Ecem Eczanesi'nin geçen gece nöbetçi olduğunu söyledi. Anlaşılan ilk gittiğim yer, nöbetçi eczaneyi yanlış yazmış. Fakat Ecem Eczanesi'nin vitrinine dikkatlice baktığımda geçen gece nöbetçi olmasına rağmen bu geceki nöbetçi eczaneyi gösterir bir ibare bulunmamaktaydı.

Doğuş, Berk ve Merkez Eczaneleri'nde de nöbetçi eczane isimlerinin olmadığını, olanların da yanlış yazıldığını tespit ettim. Nöbetçi eczaneye ulaşmam 1,5 saatimi almıştı. Tepkimi nöbetçi olan Cem Eczanesi'ne gösterdim. Eczacı bu olumsuz durumun uzun süredir devam ettiğini söyledi. Olayın en enteresan yanı ise bu durumdan şikayet eden yurttaşın bulunmadığı.

Eczacılar Odası soruşturma başlattı

Ertesi gün şikayetimi İstanbul Eczacılar Odası'na yazılı olarak ilettim. Oda başkanı Eczacı Zafer Kaplan tarafından yapılan açıklamada "Gece nöbetçi olan eczanelerin adı ve açık adresinin her eczanenin vitrininde görülebilecek bir yerde bulunmasının zorunluluk olduğunu, ancak ismi geçen eczanelerin, bu zorunluluğu yerine getirmediğinin oda tarafından tespit edildiği, bu eczacıların odaya çağrılarak yazılı savunmaları alındıktan sonra onur kuruluna sevkedileceği" ifade ediliyor.

Her türlü ulaşım imkanlarının rahat olduğu bir ilde yaşanan bu olayın imkanları kısıtlı olan bir ilde yaşanabilir olmasını hayal bile etmek istemiyorum. Öte yandan bu gibi durumları ilgili makamlara bildirmeyerek üzerine düşen yurttaşlık görevini yerine getirmeyen vatandaşlarımıza da sitem ediyorum. Bazı şeylerin düzelmesi bizim elimizde.

Bu olaydan sonra diğer eczacı odalarının harekete geçerek meslektaşlarını uyarması beklentimiz. Konunun takipçisiyiz.


10 Aralık 2002
Salı
 
ÖMER KESER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED