Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Dargelirliyi hamsi kurtarıyor

Ekonomik güçlerine göre balık alan dargelirliler, kırmızı etin kilosunun 9 milyon liraya yükseldiği şu günlerde, et ihtiyacını fiyatı ucuz olan hamsiye yönelerek karşılamayı tercih ediyor. Balık sezonunun açılması en çok dargelirliyi sevindiriyor.

Balık satıcısı Hüseyin Poyraz, kırmızı ete göre balık fiyatlarının ucuz olduğunu ve daha çok dargelirlilere satış yaptıklarını söyledi.

Poyraz, "Balığa ilgi her yıl daha çok artıyor. Kırmızı et fiyatlarının aşırı artması ve ekonomik kriz nedeniyle bu sezon özellikle ucuz olan hamsi ve istavrit satışlarımız çok iyi" dedi.

Ekonomik durumu iyi olanların kilosu 10 milyon liradan satışa sunulan mercan, lagosu tercih ettiklerini anlatan Poyraz, "Balık,tüketicilere ekonomik durumuna göre tercih olanağı sağladığı için, her kesime hitap ediyor. Ayrıca, sağlıklı bir besin kaynağı" diye konuştu.

Poyraz, şöyle devam etti: "Balık Hali'ne günlük gelen deniz balıklar tüketiciler tarafından gönül rahatlığı ile alınıp tüketiliyor. Tüketiciler, balık alırken, taze olup-olmadığına bilinçli olarak dikkat ediyorlar. Tüketici, balık almaya geldiğinde, çeşidini belirtip alıyor. Bu da bilinçlenmenin ifadesidir."



31 Ekim 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED