T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

İki kafadarın nefes kesen yolculuğu

Antonio Banderas hayranlarının ilgiyle izleyebileceği bir macera

Bu günlerde 'Son Endülüs Sultanları' filmini çekme hazırlıkları içinde olan yakışıklı aktör Antonio Banderas ile Bob Hoskins'ten nefes kesen bir macera filmi Beyaz Nehirli Kid. Edgar adlı küçük çaplı bir dolandırıcı ile Meksikalı yandaşı Morales Pitman'ın ilginç serüveni...

Rahip kılığına giren iki kafadar, ürettikleri kötü kaliteli çorapları, sözde bir manastırda barınan görme özürlü çocukların yaptığını söyleyerek satarlar. Fakat başarıyla uyguladıkları planları, 20 yaşında 'Beyaz Irmağın Çocuğu' lakaplı yasadışı işler yapan bir genç ile 'Elma Lisa' lakaplı nişanlısının, yollarına çıkıp onları rehin almaları ve Arkansas eyaleti boyunca vahşi bir yolculuğa zorlamalarıyla darmadağın olur. Uzun yolculukları boyunca karşılarına görme özürlü bir hayat kadını, şarkı söyleyen bir şerif ve sevgi dolu Weed ailesi çıkar. Zaman içinde Brother Edgar ile 'Beyaz Irmağın Çocuğu' arasındaki ilişki baba-oğul ilişkisine dönüşerek süreklilik kazanır.

BEYAZ NEHİRLİ KID
Orijinal Adı :White River Kid
Yayın Günü :29.06.2002
Yayın Saati Yönetmen :Arne Glimcher
Oyuncular :Antonio Banderas, Bob Hoskins, Ellen Barkın
TRT-1 / 20.30


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Sonunda öldürdüler...
Başörtüsüne savaş aça Üniversitesi Rektörlüğü, sağlık karnelerinde başörtüsüz fotoğraf şartı getiren genelgesiyle bir hastanın ölümüne sebep oldu. Bir hafta önce gazetemizde ve Kanal 7'de haberi yapılan 71 yaşındaki Medine Bircan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde başörtülü fotoğrafı yüzünden tedavi edilmediği için iki gün önce vefat etti. Başörtüsü yüzünden hastalar arasında bile ayrımcılık yapan ilkel zihniyet artık, 'başörtülülere ölüm' naraları arasında bir yerlerine kına mı yakar yoksa bu insanlık dışı genelgeyi geri mi çeker bilinmez ancak, bilinen bir şey var. O da, aydınları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumumuzun inanılmaz bir şekilde duyarsızlaştığı. Aynı veya farklı bir bahaneyle hastalar arasında ayrımcılık yapıp ölümüne sebebiyet veren bir uygulama, bir başka ülkenin vatandaşına yapılsa iki ülke arasında kriz çıkardı. Türkiye'de bu olay neredeyse sıradan bir durum gibi görüldüğünden kimsenin kılı bile kıpırdamıyor.

 
Asırlarca yanlış mı tanıtıldık?
Hulki Cevizoğlu Ceviz Kabuğu'nda Türkçe'den sonra, Türkler ve Anadolu hakkındaki yanlış tarihi tespitleri tartışmaya açıyor. Programda, "Batılılar, Türkleri asırlar boyu barbar ve göçebe sürüsü olarak tanıtarak kendi kimliğinden uzaklaştırma propagandası mı yaptılar?" sorusuna cevap aranacak.
Atv - 24.00

Atakoğlu, "Bir" albümünü anlatıyor
Hakkıyla Sohbet'in bu haftaki konuğu, yıllardır belgeseller ve filmler için bestelediği müziklerle müzikseverlerin hayranlığını kazanan Fahir Atakoğlu. Atakoğlu, piyasaya yeni çıkacak olan Türk Tasavvufu'nun kavramlarından birini anlatan "Bir" albümünü ve projelerini anlatacak.
Cnn Türk - 21.10

Anadolu'dan ezgiler
Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcularından Kubat'ın, 70 kişilik senfonik orkestra eşliğinde verdiği ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen konseri bu akşam ekrana geliyor. Çekimi Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda yapılan konserin orkestra şefliğini dünyaca ünlü Alman orkestra şefi Rene Giessen yaptı. Konserde Kubat, semfonik orkestra eşliğinde 15 şarkı seslendirdi.
Kanal D - 23.30
29 Haziran 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED