T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Macera üstü aşk

CNBC-e'de yayınlanacak '99 yapımı Cephede Aşk, I. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan bir aşkın öyküsünü sunuyor.
Kanal 7'de ekrana gelecek Casus Yuvası, Alain Delon'lu bir casusluk macerası sunuyor. Film 1943'te geçiyor.

CASUS YUVASI
Ekranda bugün savaşı, casusluğu ve aşkı odağa alan iki yabancı film var. Bunlardan ilki Kanal 7'de yayınlanacak olan Casus Yuvası. 1943'te Tahran'da ünlü devlet adamları Roosevelt, Stalin ve Churchil'e karşı planlanan, ancak 1980'de ortaya çıkarılan suikastın öyküsünü anlatan Casus Yuvası'nda, İran'da bulunan ve 30 Kasım'da 69. yaş gününü kutlayacak olan Churchill, Stalin ve Roosevelt'i elçilikte yapılacak kutlamaya davet eder. Bu arada İsviçre'de zengin bir İranlı ölür ve cenaze uçakla Tahran'a gönderilir. Tahran'a giden bir ajanı takibe gönderilen Andre de uçağa biner. Cenazeyle ilgili işler için kiralanan mütercim Marie'ye yardımcı olan adamın öldürülmesiyle olaylar daha da karışır ve Tahran'da macera başlar.
Yön: Alexandre Alov, Vladimir Naoumou
Oyn: Alain Delon, Natacha Belokhvastikova, Curt Jugans, Igor Kostolevsky, Claude Jade
Kanal 7 / 01.15

CEPHEDE AŞK
Aşkı ve savaşı anlatan diğer film, Cephede Aşk ise "Savaşmaya değecek tek şey aşktır" afişiyle izleyenleri 1. Dünya Savaşı yıllarına götürüyor. Filmde, kısa boylu, şişman ve kel bir adam olmanın aksaklıklarını ruhunda aşan Constanza'nın aşkı bulması, arkaplana savaş alınarak anlatılıyor.
Yön: Quinton Peebles
Oyn: Jason London, Rya Kihlstedt, Lenny Dohlen, John Savage.
CNBC-e-21.00


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
İçimiz dışımız sitcom oldu
Havva Setenay İlhan: "Milletçe bir şeyin suyunu çıkarmaya bayılıyoruz. Bunun en somut örneklerinden biri de ekranları çepeçevre saran sitcom rüzgarı. Bugünlerde hangi kanalı açsanız yakında yayınlanacak yeni bir sitcomun müjdesiyle karşılaşıyorsunuz. Ancak sitcom sayısıyla kalite oranı arasında ters orantı bulunuyor. Derya Baykal, Özkan Uğur, Toron Karaca ve Suna Pekuysal'ın rol aldığı "Yeter Anne" dizisi buna güzel bir örnek. Ağırlığını tiyatro kökenli oyuncuların oluşturduğu bu diziyi izlerken, evinizde yerli bir sitcomu izlediğiniz hissinden çok tiyatro salonunda bir oyun seyrettiğiniz hissine kapılıyorsunuz. Ayrıca dizinin yaşlı ve unutkanlık sorunu olan bir kadın üzerine kurulması, esprilerin hep aynı konu etrafında dönmesine ve seyirciye bıkkınlık vermesine neden oluyor. Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Çekirdek Aile'ninse, diğer sitcomlar arasında hiç şansı olmayacağa benziyor. Üstelik bizde yaygın olan bir hastalık da, bir şeyi sulandırmadan sonuna kadar götürememek. İlk bölümlerdeki cazibesini sonlara doğru yitirme özelliği, yerli sitcomlarımız için de geçerli. Brezilya yapımı pembe diziler bile bu açıdan daha tutarlı."

 
Star / 20.20
Yanlışlıkla Paris'e uçmaya ne dersiniz?
Dadı'da bugün, Melek, Efes Pilsen'de oynayan Engin'le tanışır. Efes ama Efes maçı kaybeder. Öte yandan Paris'e kardeşini görmeye gidecek olan Ömer, yanlış valiz alır. Melek de onun valizini vermek için uçağa gider. Bu sırada uçak havalanır ve Ömer'le Melek, kendilerini Paris'te bulurlar.
Kanal D / 20.30
Çekirdek Aile'nin felaket günü
Ayda Aksel ile Mazhar Alanson'un başrol oynadığı Çekirdek Aile'de, baba Sedat diş hekimi anne Zeynep ise turist rehberidir. Evin oğlu Yüksel üç gün üst üste işten kovulunca, annesinin yanında çalışmaya başlar. Ve Yüksel'in ilk günü felaketle sonuçlanır. Sedat'ın Begüm ile arkadaşı hakkında konuşması ise günün ikinci felaketi olur.
RTÜK, KENDİ UZMANININ SÖZÜ YÜZÜNDEN EKRAN KARARTTI
RTÜK, kendi uzmanının sözleri yüzünden ekran kararttı. Üst Kurul, kendi kurumunda "İzleme Dairesi Uzmanı" kadrosunda görülen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay'ın, Türk Haber-Sen'in 1. Olağan Genel Kurulu'ndaki sözleri nedeniyle CNN Türk'e bir günlük yayın durdurma cezası verdi. Kanal 6'ya 3 gün, Kanal D, Flash TV, TGRT, CNBC-e ve Antalya'dan yayın yapan ETV'ye birer günlük yayın durdurma cezası veren RTÜK, Malatya'da yayın yapan Güneş TV'ye 7 günlük kapatma verirken, NTV'nin de uyarılmasını kararlaştırdı.
2 Mart 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED