T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Kültürler fuarda buluştu

Emitt 2002 Turizm Fuarı'na katılan çok sayıda yerli ve yabancı firma, bir renk ve kültür cümbüşü oluşturdu. Fuarda birçok kültürün izlerini sürmek mümkün...

Türkiye'nin ve Doğu Akdeniz bölgelerinin kültürleri, Emitt 2002 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda buluştu. Beylikdüzü Tüyap'ta 7 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarda, Anadolu kültürünü yansıtan standlar büyük ilgi görüyor. Fuarda stand kuran valilikler, belediyeler, turizm müdürlükleri ve ticaret odaları, Anadolu'nun doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi mirası ile tatilcilere ve turizm profesyonellerine alternatif turizm imkanları sunuyor. Türkiye yerli seyahat pazarına yön veren tur operatörleri, büyük otel zincirleri, rent a car şirketleri, turizm teknoloji şirketleri, valilik, belediye başkanlıkları, turizm müdürlükleri ve ticaret odaları renkli standlarıyla yerli-yabancı turizm profesyonelleri ve tüketicilerin karşısına çıkıyor. Fuarda, 60'a yakın yerli katılımcı, Anadolu'nun farklı turizm merkezlerinin yöresel özelliklerini yansıtan standları, kıyafetleri ve folklor ekipleriyle fuara renk katıyor.

Anadolu yaşamından izler

Kahramanmaraş standında yün eğiren nine, misafirlere ikram edilen tandır ekmeği ve tulum peyniri, Anadolu yaşantısı hakkında ipuçları veriyor. Bir başka standda hazırlanan gözlemeler, turizmcilere sofralarımızın lezzetlerinin kapısını aralıyor. Kastamonu ve ilçelerine ait standlardaki ağaç işlemeciliği, dokumalar, elişleri göz kamaştırıyor. Edremit standında zeytin ve zeytin ürünleri tanıtılıyor. Hemen hemen bütün standlarda o yöreye has tadlar, reçeller, ballar, lokumlar, pişmaniyeler ikram ediliyor. Eskişehir'in lületaşı, Şile'nin bezi, hatta, Sivas'ın ünü tüm dünyaya yayılan Kangal köpekleri bile tanıtılıyor misafirlere...

Fuarda yabancı renkler

Fuarın asıl misafirleri yabancı katılımcılar da kendi ülkelerinin renklerini taşımışlar fuar alanına. Mısır, Filistin, Tunus gibi Doğu Akdeniz ülkelerini temsil eden yetkililer, yöresel kıyafetleri ile dikkat çekiyorlar. Omuzunda büyük bir papağanla standda bekleyen deniz korsanı, ziyaretçileri denizcilik tarihinde yolculuğa çıkarıyor görüntüsüyle. İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, "Fuara ilk kez katılıyoruz. Gördüğümüz ilgiden dolayı fuarın fayalı olacağını düşünüyoruz" diye konuşuyor.

 
Sanal ortamda yüksek lisans
Yaşadığımız çağ egitimin zaman ve mekandan bağımsız olma zorunlulugu getiriyor. Aralarında ODTÜ, BİLGİ gibi üniversitelerin bulunduğu bir çok yüksek öğrenim kurumu bu ihtiyaca cevap vermek için iki senedir çalışmalarını sürdürüyor. Sanal Yüksek Lisans (MBA), geleneksel üniversitelerin sağladığı akademik satatüye sahip ve tüm dünyada hakları akredite kabul edilen internet tabanlı bir program. Dünyanın neresinde olursanız olun, internet üzerinden ulaşıp, geçerli MBA sertifikası alabileceğiniz bu program, çeşitli nedenlerle klasik MBA programına devam edemeyenler için yeni bir seçenek ve fırsat eşitliği veriyor. Öğretim görevlisi ile yüzyüze görüşmeyi gerektirmeyecek şekilde tasarlanan program aynı zamanda öğrenciye düzenli olarak dersleri internet üzerinden izleyebilecekleri ve zaman zaman da konferans ve panellerde iş dünyasının tanınmış isimleri ile bir araya gelecekleri ortamlar sunuyor.

7 Nisan 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED