T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Anadolu Ajansı 82 yaşında

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Mehmet Güler, "AA, doğru, tarafsız habercilik yapmaya devam edecektir, habercilikten başka bir kaygımız yok" dedi.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Mehmet Güler, A.A'nın, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik yapmaya devam edeceğini belirterek, haber ve habercilikten başka kaygıları olmadığını söyledi. Anadolu Ajansı'nın 82. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla, A.A Genel Müdürlük Binası Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. A.A Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Güler, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın kurucusu, hamisi, sahibi olan Atatürk bugün yine yanımızda, bizlerin haberlerini izliyor. Çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçilerine gülümsüyor" dedi.

"AA'nın 81 ilde bürosu var"

A.A çalışanlarının bir aile olduğunu vurgulayan Güler, bu nedenle, Türkiye'nin ve medyanın içinde bulunduğu zor günlerin üstesinden gelmeyi başardıklarını belirtti. "Hem birbirimizi sevdik, hem kendimizi sevdirdik" diyen Güler, bugün Anadolu Ajansı'nın yurt içinde 26 bürosu ve 81 ildeki örgütü, yurtdışındaki 20 bürosu 40 merkezdeki muhabirleriyle hizmetine devam ettiğini ifade etti. Anadolu Ajansı'nın günde ortalama 600 Türkçe, 100 İngilizce ve 20 Fransızca haberi ile haftalık Almanca bülteni, 100'ün üzerinde fotoğrafıyla dünya ajanslarıyla rekabet ettiğini belirten Güler, A.A'nın 70'i aşkın ülkenin haber ajanslarıyla haber alışverişi yaptığını, 250 aboneye hizmet verdiğini kaydetti. Anadolu Ajansı'nın sürekli kendisini yenileyen, değiştiren kurum olduğunu ifade eden Mehmet Güler, A.A'nın hizmet ağını sürekli genişlettiğini, medya kuruluşlarının yanı sıra, internet sitelerine, borsa verisi dağıtıcılarına, büyükelçiliklere, cep telefonu şirketlerine, kamu kuruluşlarına ve iş çevrelerine hizmet verdiğini belirtti.

"AA güvenilirlik simgesi"

Törende konuşan Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, Anadolu Ajansı logosunun yalnızca tüm basın, yayın kuruluşları için değil, dünya basını için de bir güvenilirlik simgesi, çalışanları için ise onur madalyası olduğunu söyledi. Gaydalı, "Anadolu Ajansı'nın ülkemize en büyük katkısı, kuruluşundan bu yana kamuoyunu doğru bilgilendirmiş olması, dolayısıyla demokrasimizin bugün gelmiş olduğu noktaya sağlamış olduğu katkılardır" dedi.

AA'nın 82. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Aydın Sezgin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Basın Başdanışmanı Metin Yalman, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksander A. Lebedev, Yugoslavya'nın Ankara Büyükelçisi Zoran Popovic, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Muhammed Lessir, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Gazi Humayun, Mısır ve Libya büyükelçiliklerinden yetkililer, Ankara Ticaret Odası Başkanı Zafer Çağlayan, DSP milletvekilleri Erol Al ile Ahmet Tan ve çok sayıda davetli katıldı.

YEREL BÜLTEN HİZMETE GİRDİ

AA Genel Müdürü Mehmet Güler, zor şartlar altında habercilik yapmaya çalışan yerel medyaya da bugünden itibaren haber hizmetine başlandığını da bildirdi. Güler, Türkiye'nin 81 ilindeki yerel medya, radyo, gazete ve televizyonların A.A'nın yerel bültenlerini almaya başladıklarını anlattı. Abonelerin bu haberleri 1 ay süreyle ücretsiz alacaklarını kaydeden Güler, oluşturulan yerel haber havuzunun dünyada ve Türkiye'deki bazı haberlerle de destekleneceğini belirtti. Güler, "Böylece A.A, Türkiye'de yerel basına çok düşük ücretle haberlerini kullanma olanağı sağlamış olacak ve onlarla bütünleşecek" diye konuştu.



7 Nisan 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED