T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Medya ve siyaset
AA randevusunda

AA'nın doğru ve tarafsız haberciliği ilke edindiğini belirten Genel Müdür Güler, "Kimse bizi bu ilkelerden taviz vermeye zorlamasın" dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) 82. kuruluş yıldönümü kokteyli, medya, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi. A.A'nın kamu kuruluşu olmadığını vurgulayan Genel Müdür Mehmet Güler, "Anadolu Ajansı'nın ilkeleri var: doğru, tarafsız ve hızlı habercilik. Bu ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Hiç kimse bize bunu zorlamasın" dedi.

Ceylan Intercontinental Oteli'nde verilen 82. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu ve Edip Safder Gaydalı, DYP Milletvekili Celal Adan, DSP Milletvekili Erol Al, ANAP Milletvekili Sühan Özkan, İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Şükran Soner, AK Parti İl Başkanı Alaaddin Büyükkaya, ANAP İstanbul İl Başkanı İbrahim Taşkın, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Özdemir, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu , TV 8 Yönetim Kurulu üyesi Kenan Akın, Ali Baransel, işadamı Şadan Kalkavan , A.A çalışanları ve diğer davetliler katıldı. Gecede bir konuşma yapan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Mehmet Güler, Anadolu Ajansı'nın kamu kuruluşu olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: "A.A'nın ilkeleri doğru, tarafsız ve hızlı habercilik. Anadolu Ajansı'nın boynunu kesseniz, biz burada bulunduğumuz sürece bu ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Hiç kimse bize bunu zorlamasın."

Türkiye Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Orhan Erinç de, A.A'nın hem basın tarihi, hem de Kurtuluş Savaşı açısından çok önemli bir basın kuruluşu olduğunu belirterek, "Çünkü AA Kurtuluş Savaşı'nın başladığı tarihten 10 ay gibi kısa bir süre sonra Türkiye'nin doğru ve gerçek haberlerini hem yurtiçine hem de yurtdışına ulaştırması amacıyla kurulmuştur" dedi.

Resepsiyona Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu ile A.A Genel Müdürü Mehmet Güler bir süre sohbet ettiler.

 
3 Oxfordluya bedel balıklar
Erzurum'a nisan karı Erzurum'da, önceki gece başlayan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken, şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Önceki gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı, sabah evlerinden çıkan vatandaşları şaşırttı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Erzurum'da gece başlayan karla karışık yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akdeniz üzerinden gelen alçak basınca, Sibirya'dan gelen soğuk havanın da eklenmesiyle Erzurum'da kar yağışı görülürken, bir ara hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü. Bölgede bulunan diğer illerde mevsim normali yağışların görüldüğünü ifade eden yetkililer, bu illerden Erzurum'un dışında sadece Kars'ta, yağmurla birlikte kar yağışının görüldüğünü söylediler. Bu arada Karadeniz üzerinden gelen yağışlı ve serin hava, önümüzdeki iki gün yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olacak.

8 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED