T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ASLAN'DAN DERİN NEFES

Cimbom, ceza sahası içinde kapanan Samsunspor defansını açabilmek için 85 dakika bekledi. Bu dakikada sahneye çıkan Radu Niculescu, attığı golle Cimbom'un şampiyonluk yarışında bir engeli daha aşmasını sağladı.

Galatasaray, takipçileri F.Bahçe ve Beşiktaş'ın 3 puanla kapattığı 30. haftanın son maçında Samsunspor'u son dakikalarda attığı golle mağlup etti: 0-1. İlk yarıda pozisyon üretmekte zorlanan Galatasaray'da 28. dakikada Arif'in serbest vuruşunu kalleci Allum önledi. 42. dakikada ceza alanında topla buluşan Hasan Şaş'ın şutu ise defanstan döndü. Sahasına kapanan Samsunspor, ise bu yarıda bir pozisyon dahi bulamadı. İki taraf da gol atamayınca devre golsüz sona erdi.

SAMSUN'UN GÜCÜ YETMEDİ

Samsunspor, ilk yarıdaki kapalı defans anlayışını ikinci yarıda da sürdürdü. Galatasaray, sıkışan oyunu açmayı başaramayınca yine pozisyon üretmekte zorlandı. Bu yarıda Arif'in ceza alanı dışından bir şutunu kaleci Allum zorlukla kornere atabildi. Maçın en tehlikeli atağını 67. dakikada yine Cimbom geliştirdi. Bu dakikada kale sahası içine düşen topu Victoria ağlarla buluşturamadı. Uzun süre gol için yüklenen G.Saray, Samsun defansını 85. dakikada Radu ile aşarak altın değerinde 3 puan aldı.

Lucescu: Kilidi açmak zor oldu

G.Saray Teknik Direktörü Lucescu, 4 haftalık cezasının ardından Samsun maçında sahaya takımının başında çıktı. Rumen hoca, Samsunspor karşısında çok zorlandıklarını belirterek "Rakibimiz 90 dakika boyunca kendi sahasına kapandı. Futbolcularım da bu defansı aşmakta uzun süre başarısız kaldı. Son dakikalarda da olsa gelen gol bizim için büyük bir şanstı" dedi.

G.Saray, 250 bin dolar daha kaptı

Sarı-kırmızılı futbolcular, Samsunspor galibiyetiyle 250 bin dolarlık prime hak kazandı. Geçen haftaki Trabzonspor galibiyetiyle toplam 500 bin dolarlık prim kazanan futbolcular ligin kalan 4 haftasını da zaferle kapatmaları halinde prim zengini olacaklar. Bu arada çevre illerden gelen bir grup Sarı-kırmızılı taraftarlar ellerinde bilet olmasına rağmen stada alınmadılar. Yönetim devreye girerek polisle işbirliği yaptı ve kapıları tekrar açtırdı.

Emre ve Ayhan cezalı

G.Saray'da kart sınırında bulunan 5 futbolcudan Emre ve Ayhan gördüğü sarı kartla İstanbul maçında cezalı duruma düştü. Cimbom'da ayrıca sarı kart sınırına giren futbolcu sayısı da 5'e çıktı. Bu arada maça büyük ilgi gösteren Samsunlular, 19 Mayıs Stadı'nı doldurdular.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Alper Talas :
Hay yenmez olaydı! Futbolun adaleti yok
 
Fener fiyat alıyor
Brezilyalı golcüler Washington, Dodo ve Mauro Silva'nın menacerleriyle görüşen yönetim, transfer şartlarını öğrendi. Menacer Link, yarın Lorant, çarşamba günü de yönetimle yeniden masaya oturacak.
KEFENİ TÜMER YIRTTI
Zorlu Malatyaspor deplasmanına "Ya tamam ya devam" parolasıyla çıkan Siyah-beyazlılar Tümer'in 37. dakikada attığı mükemmel golle 3 puana ulaştı. Beşiktaş, bu galibiyetle zirve yarışını sürdürdü.
Trabzon darma dağın
İlk yarısını 3-0 yenik kapattığı Antalyaspor deplasmanında bir ara toparlanan ve farkı bire indiren Bordo-mavililer son 10 dakikada dağıldı. Sahada 7 kişi kalan Trabzon maçı da 4-2 kaybetti.
Süper Lig 30.Hafta Puan Durumu

SPURS, LİDER MAVERICKS'İ DEVİRDİ
NBA'de heyecan dün sabaha karşı yapılan 6 karşılaşmayla devam etti. Ortabatı Grubu'nda, zirvedeki iki takımın mücadelesinde San Antonio Spurs, lider Dallas Mavericks'i 89-87'lik skorla geçmesini bildi. Spurs'ta Tim Duncan, 33 sayı, atarak sahanın yıldızı oldu. Diğer sonuçlar şöyle: Washington-Memphis: 88-85, Atlanta-Charlotte: 86-93, Cleveland-Chicago: 120-101, Minnessota-Phoenix: 108-104, Portland-Golden State: 113-86.

8 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED