T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Elma ye rahatla

Bileşiminde A, B1, B2, C, E ve PP vitaminleri bulunan elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosfor yardımıyla beyin, karaciğer ve mideyi rahatlatıyor...

Dünyada yaklaşık 6 bin 500 türü bulunan elmanın, sağlıklı yaşamak için çok önemli bir meyve olduğu bildirildi. TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nabi Yıldız, yaptığı açıklamada, elmanın (Malus domestika) bileşiminde % 85 su, % 12 şeker, pektin, organik asitler, soda, fosfor ve tanen ile A, B1, B2, C, E ve PP vitaminleri bulunduğunu belirterek, bu meyvenin, içerdiği organik asitler, soda ve fosfor yardımı ile beyin, karaciğer ve mideyi olumlu etkilediğini kaydetti.

Çiğ elma kabuğu yendiğinde vücuttaki ürik asitin azalabileceğini ifade eden Yıldız, pişmiş elma ile yapılan kompreslerin yumuşatıcı ve rahatlacı olduğunu, kabızlığı giderdiğini söyledi.

Öksürüğe iyi geliyor

Yıldız, taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük derinin canlılık ve tazelik kazandığını vurgulayarak, elma suyunun, deri döküntülerine, gut, böbrek, karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliği, egzamaya ve romatizma hastalıklarına karşı da başarıyla kullanılabileceğini bildirdi.

Elma suyunun ayıca, soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı iyi geldiğini belirten Yıldız, "Elma suyu, sindirim sistemini uyarır ve mide mukozasını güçlendirir. Yatmadan önce yenilen bir elma rahat uyumaya yardımcı olur" dedi.

ELMA SİRKESİ ŞİFA KAYNAĞI

TİGEM Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nabi Yıldız, yemekten önce elma rendelenip rengi koyulaştırıldıktan sonra yenildiğinde sindirim yetersizliğine karşı iyi geldiğini ifade ederek, ham elma rendesinin ishale karşı başarılı şekilde kullanılabildiğini, elma kürünün de gut, böbrek ve mesane hastalıklarıyla hemoroide iyi geldiğini kaydetti. Elma sirkesinin de bir hayat iksiri olduğunu vurgulayan Yıldız, en etkili kullanım biçiminin, bal ile karıştırılarak elde edildiğini söyledi. 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı balın iyice karıştırılarak, aç karnına küçük yudumlarla içilmesinin, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Yıldız, sirkedeki potasyum sayesinde kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısının da güçlendiğini bildirdi.

 
En iyi baklavayı biz yaparız
En iyi baklavanın Türkler tarafından yapıldığı tescillendi. Karacaoğlu Baklavaları, 19. Uluslararası Dünya Kalite Konvansiyonu Uluslararası Yıldız Ödülleri, 2002 yılı Altın Ödülü'nü kazandı.
Hamilelikte aşermek faydalı
Hamilelikte vücuttan gelen duyarlı sinyallerin bazı besinlere karşı aşermeye neden olduğu, bunun da anne adayı ile bebek için gerekli gıdaların alınmasını sağladığı bildirildi. Uzun süredir kabul gören kurama göre, aşermeye vücuttan gelen duyarlı birtakım sinyaller neden oluyor. Hamileler bir yiyecekten hoşlanmadıklarını hissettikleri zaman bu yiyecek, genelde vücut için kötü özellik taşırken, aşırı istek duydukları besinler de yine genelde o an bebek ve anne için ihtiyaç duyulan maddeleri içeren gıdalar oluyor. Yemeklere karşı iğrenme ya da aşermenin bir gerçek olduğunun kabuledilerek, bu durumun en doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiği ifade edilen sitede, şu görüşlere yer veriliyor: "Eğer birşeyler aşeriyorsanız ve bu bebeğiniz ve sizin için iyiyse ne olursa olsun yiyin. Şekerli gıdalar ya da tatlı aşeriyorsanız bunun yerine, çikolata, kuru kayısı, meyve sularıyla tatlandırılmış çörekler veya çok tuzlu çörekler yerine az tuzlu olanları tercih edebilirsiniz."
8 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED