T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Stallone'nin buzlarla savaşı

Başrolünü Sylvester Stallone'nin oynadığı, yönetmenliğini Jim Gillespie'nin yaptığı film, karlar arasında bir ölüm kalım mücadelesini anlatıyor.

Başrolünü özel bir izleyici kitlesi olan oyunculuğundan çok kaslarını konuşturan Sylvester Stallone'nin oynadığı, Jim Gillespie'nin yönettiği D-Tox, karlar arasında bir ölüm kalım mücadelesini konu alıyor. Film kız arkadaşının öldürülmesinin ardından kendini bir türlü toplayamayan polis memurunun rehabilitasyon için gönderildiği bir tedavi merkezinde kendini bir dizi cinayetin içinde bulmasını anlatıyor.

Polisleri öldürerek seri cinayetler işleyen bir katil, bir çatışma sırasında FBI ajanı Jake Malloy'un (Sylvester Stallone) ekibindeki çalışma arkadaşlarını öldürür. Aynı katil daha sonra Malloy'un kız arkadaşı Mary'i de (Dina Meyer) öldürünce Malloy bunalıma girer. Katilin aslında kendisinin peşinde olduğunu ve kız arkadaşını koruyamadığını düşündükçe suçluluk duygusu giderek artar. Bir zamanların kendine güvenli ajanı artık derin bir bunalım içindedir.

Esrarengiz ölümler

Bir süre sonra katil yakalanır ve Malloy sevgilisinin katiliyle yüzyüze gelme fırsatını bulur. Ardından katil intihar ederek kendi hayatına son verir. Artık kız arkadaşı da katil de ölmüştür ama bunlara rağmen duygusal tatmin duygusuna ulaşamayan Malloy'un psikolojik sorunları hızla artmaktadır. Sonunda eski arkadaşlarından Charlie Hendricks (Charles S. Dutton) adlı bir ajan ona sadece polisler için kurulan bir tedavi merkezinden söz eder ve Wyoming'deki bu tedavi merkezine gitmesini önerir.

Wyoming'in adeta soğuktan donup kalmış vahşi ortamında yer alan bu tedavi merkezi birçok açıdan Alcatraz'ı andırmaktadır. Eski bir polis olan Doc (Kris Kristofferson) ve asistanı Hank (Tom Berenger) tarafından yönetilen bu tedavi merkezinde Jenny Munroe (Polly Walker) adlı bir psikiyatrist hemşire de görev yapmakta, sorunlu polis hastalara yardımcı olmaktadır.

Kapıda son bir kez silahlarını kontrol ederek bırakan Maloy ve diğer dokuz polis, Wyoming'in vahşi doğasındaki bu tedavi merkezinde başbaşa kalırlar. Şiddetli bir kar fırtınası sonucunda enerji hatları devre dışı kalmış, yollar kapanmış ve sıcaklık sıfırın altındaki derecelere düşmüştür. Ancak tüm bu olumsuzluklardan da önemlisi, sorunlu polislerin hepsi kendi 'buzdan cehennemlerinin' içindedir.

Hava sıcaklığı daha da düşerken tedavi merkezinde esrarengiz ölüm olayları başlar. Tedavi gören polisler birer birer öldürülmektedir ve katilin aralarından birisi olduğu hemen hemen kesinlik kazanmak üzeredir. Böyle bir durum karşısında Malloy ve diğer hasta polisler, geçmişlerinde yaşadıkları kabustan çok daha büyüğüyle karşı karşıyadırlar.

D-TOX
Yön: Jim Gillespie Senaryo: Ron L. Brinkerhoff Oyun: Sylvester Stallone, Tom Berenger, Charles S. Dutton, Kris Kristofferson, Polly Walker Gör. Yön: Dean Semler Müzik: John Powell

 
İM'den yeni seçenekler
İm Yayınları yepyeni kitaplarla okuyucusunun karşısına çıktı.
Doğu Türkistan'da neler oluyor?
Araştırma dergisi son sayısında "Doğu Türkistan Sorunu"nu kapak konusu olarak ele alıyor. Dosyada yıllardır türlü türlü işkencelere maruz bırakılan Doğu Türkistan halkının yaşadıkları gözler önüne serilmekte ve soruna çözüm yolları aranmakta. Dergide ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) güzel ahlakı özlü bir şekilde ele alınmış. Yazıda onun güzel ahlakı, takvası ve Allah'a olan yakınlığı Kur'an ayetleriyle açıklanıyor. Nisan ayında Araştırma Dergisi'nin okuyucularına hediye ettiği VCD'ler ise şunlar: Harun Yahya'nın eserlerinden faydalanılarak hazırlanmış olan "Çağımızı Aydınlatan Işık: Kur'an'ı Kerim CD ROM'u ile "Cevşen" ve "Hac belgeseli".
Araştırma Dergisi / Tel: 0 212 532 62 55

DÜŞLER VE GERÇEKLER RESME YANSIYINCA...
Ressam Sedat Kaya'nın düş ve gerçek isimli yağlıboya sergisi Topkapı/2001 sanat galerisinde izleyici karşısına çıkıyor. Aslen Antalyalı olan ve ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan kaya, Resim eğitimini Almanya'da aldıktan sonra,mezun olduğu okulda bir süre ders verdi. Tel: 0212 6623310
8 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED