T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Kar eğitimi dondurdu

Kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. Köy yollarının kapalı olması yüzünden özellikle taşımalı eğitim yapılan okullarda dersler tamamen durdu.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve tipi eğitime de sekte vurdu. Sivas, Trabzon, Gümüşhane Giresun ve Adana'nın Tufanbeyli ile Saimbeyli ilçelerinde okullar iki, Rize, Kayseri ve Erzurum'da ise bir gün tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi halinde okulların bu gün de tatil edileceği bildirildi. Amasya'da ise halen 202 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunması nedeniyle Amasya merkez ile Taşova merkez haricindeki tüm okullar 7 Ocak Pazartesi gününe kadar tatil edildi. Bu arada kar yağışının Manisa'da da etkili olması nedeniyle Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Cengiz Yıldızhan, taşımalı eğitim yapan okullarda derslerin durdurulduğunu söyledi.

Yalan ihbarlar arttı

Hava sıcaklığının gece -11 dereceye düştüğü Bolu'da ise çok sayıda su sayacının donduğu öğrenildi. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde buzlanma nedeniyle çok sayıda araç maddi hasarlı kaza yaparak yoldan çıktı. Öte yandan Köy Hizmetleri yetkilileri, köylerden "Doğum yapacak olan var", "Cinayet işlendi", "Yangın çıktı" gibi yalan ihbarlar aldıklarını belirterek, bu ihbarların çalışmaları aksattığını söylediler.

FIRTINA ÖLÜME YOLAÇTI

Erzurum'da, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle çatısı uçan prefabrik evde, üzerine soba bacası düşen beş yaşındaki çocuk öldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece sabaha kadar devam eden fırtınanın şiddetinin saatte 83 kilometreyi bulduğunu bildirdiler. Bu arada, şiddetli fırtına nedeniyle şehir merkezinde birçok evin çatısı uçtu.

MOSKOVA'DA 10 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Rusya'nın başkenti Moskova'da, soğuğun eksi 26 derece olduğu önceki gece 10 kişi donarak öldü. Kent ambulans servisinin açıklamasına göre, yılbaşı gecesinden itibaren üç gün içinde sokakta donarak ölen evsizlerin sayısı 14'e yükseldi. Moskova'da kış mevsiminin başından beri donarak ölenlerin sayısı da 281'i buldu.

 
BİNLERCE KÖY ULAŞIMA KAPALI
Giderek artan kar yağışı nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1110, Orta Karadeniz'de 1690, Batı Karadeniz'de 1502 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu arada Erzurum'da karla mücadele çalışmaları için 6,5 trilyon lira harcandığı ve bu rakamın geçen yıla göre iki kat daha fazla olduğu bildirildi. Meteoroloji'den alınan alınan bilgilere göre, Doğu'yu etkisi altına alan kar yağışı önümüzdeki günlerde de devam edecek.
İZMİR'E 30 YILDA 12 KEZ KAR DÜŞTÜ
İzmir'de, dün sabaha karşı yağan kar kent merkezini beyaza boyarken, son 30 yılda 12 defa kar yağdığı, en son kar yağışının 1996'nın Ocak ve Mart aylarında gerçekleştiği bildirildi. Kentte önceki gece hava sıcaklığı eksi 1 derece olarak gerçekleşti. Ocak ayında mevsim normallerinin 6 derece olduğunu belirten yetkililer, öncekigece yağan kar miktarının "leke" şeklinde olduğunu, söylediler.

4 Ocak 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED